Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » 7.1.2016 Myntverket i Finland hyllar Unglejonen med Ishockeymynt. Unglejonens seger i JVM firas med nya jubileumsmyntet för Ishockey

Suomen Rahapaja Oy

7.1.2016 Myntverket i Finland hyllar Unglejonen med Ishockeymynt. Unglejonens seger i JVM firas med nya jubileumsmyntet för Ishockey

Pressmeddelande.
Publicerad: 07.01.2016 kl. 15:37
Utgivare: Suomen Rahapaja Oy

När det nya jubileumsmyntet för Ishockey publiceras den 14 januari donerar Myntverket i Finland även Ishockeymynt till de nya världsmästarna. Jubileumsmyntet hör till den myntserie som Myntverket i Finland ger ut för att hedra idrottsgrenar med stor betydelse för finländarna. Finansministeriets förordning fastställer att ett jubileumsmynt har nominella värdet fem euro.

I serien Idrottsmynt publiceras totalt nio jubileumsmynt för att hylla olika idrottsgrenar, och myntet som ges ut för att hedra ishockeyn är det femte i ordningen. De fyra återstående jubileumsmynten publiceras under år 2016.

Finansministeriets förordning om idrottsmynt finns här

Ishockeyns jubileumsmynt var med på Juniorvärldsmästerskapet i ishockey

Redan innan den officiella förhandsförsäljningen inleddes hade JVM-publiken en unik möjlighet att köpa nypräglade jubileumsmynt för Ishockey från Myntverket i Finlands försäljningsställe på Hartwall Arenan. Och enligt Myntverket i Finlands kommunikationsdirektör Henna Karjalainen var det också många JVM-åskådare som köpte ishockeymyntet förpackat i ett kuvert med logotypen för JVM som minne eller lyckoamulett. ”Det var fantastiskt att på nära håll ta del av mästerskapsstämningen och Unglejonens otroliga resa och fina framgång”, säger Karjalainen.

Jubileumsmynten präglas i högst 50 000 exemplar i fabrikskvalitet och 10 000 exemplar som spegelblanka. Myntet har en diameter på 27,25 millimeter och väger 9,8 gram. Idrottsmynten har designats av Nora Tapper.

Jubileumsmyntet i proof-kvalitet har polerats enskilt och förpackats i ett skyddande plasthölje samt i en förpackning med JVM-logotypen. Priset på ett spegelblankt jubileumsmynt är 22 euro.

Jubileumsmynt i fabrikskvalitet säljs i myntkuvert av papper prydda med JVM-logotypen och kostar à 10 euro. En myntask med tio exemplar finns att köpa för 62 euro.

Förhandsförsäljningen av Ishockeyns jubileumsmynt inleds den 7 januari i Myntverket i Finlands webbutik. Från och med publiceringsdagen den 14 januari kan myntet köpas förutom i webbutiken även hos återförsäljare.

Ytterligare information:
Auli Mikkonen
Digital Marketing and CSR Specialist 
Suomen Rahapaja
+358 40 660 5900
auli.mikkonen@mint.fi

Bilagor

Koncernen Myntverket i Finland planerar, marknadsför och tillverkar metallmynt, plantsar, samlar- och gåvomynt samt myntserier. Koncernen är det starkaste myntverket inom euroområdet och en av världens största myntexportörer. Finska staten äger företaget. Finländarna kan bekanta sig med mynttillverkning på utställningen Myntets väg vid vetenskapscentret Heureka. Närmare upplysningar om evenemang år 2016 www.suomenrahapaja.fi. 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs