Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » 500 päivää ilman työtapaturmia Lujabetonin valmisbetonitoiminnoissa

Luja-yhtiöt

500 päivää ilman työtapaturmia Lujabetonin valmisbetonitoiminnoissa

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2016 klo 12:46
Julkaisija: Luja-yhtiöt

Lujabetonin valmisbetonitoiminnoissa on tehty töitä vuoden 2015 alusta lähtien ilman yhtään sairauspoissaoloon johtanutta työtapaturmaa. 500 päivää ilman työtapaturmia on merkittävä saavutus betoniteollisuudessa.

Työturvallisuuden parantamiseen on panostettu Lujabetonilla voimakkaasti työturvallisuutta lisäävien projektien ja toiminnan kehittämisen keinoin. Työturvallisuusasiat tulevat työntekijälle ensimmäistä kertaa esiin jo työhön perehdytysvaiheessa ja ne ovat keskeisessä asemassa myös aliurakoitsijoiden perehdyttämisessä.

- Teemme Lujabetonilla jatkuvaa ja pitkäjänteistä työtä työturvallisuuden parantamiseksi ja yrityksen johto on siihen vahvasti sitoutunut, sanoo Lujabetonin valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen. Haataisen mukaan turvallinen työnteko kulminoituu kuitenkin täysin henkilöstön omaan haluun ja motivaatioon toimia turvallisesti.  –Asenteissa on tapahtunut viime vuosina selvää muutosta parempaan, kertoo Haatainen. Työntekijöillä on ammattiylpeyttä, eivätkä he halua ottaa riskiä loukkaantua töissä.

Lujabetonin valmisbetoniliiketoimintaan kuuluu 16 betonitehdasta eri puolilla Suomea ja valmisbetonitoiminnoissa työskentelee yhteensä noin 50 omaa sekä noin 200 kumppaniyritysten ja aliurakoitsijoiden työntekijää.

Valmisbetonitoiminnoissa tapaturmattomuuteen on päästy käytännönläheisillä toimenpiteillä. Työntekijät ovat määrätietoisesti välttäneet riskien ottamista. Ymmärrys ja toimiminen sen mukaan, että riskejä ei oteta, vaaranpaikkoja poistetaan ja vaarallisia työtapoja korvataan turvallisemmilla ovat avaimia onnistumiseen. Raportoidut ja järjestelmään kirjatut riskipaikat ovat keskitetysti yhdessä paikassa kaikkien saatavilla.

- Täytyy lisäksi muistaa, että turvallisuuden parantaminen on koko rakennustuoteteollisuuden yhteinen kehityshaaste, Haatainen sanoo. Haluamme, että alan yhteisen vision mukaan Suomi on maailman turvallisin betoniteollisuuden maa ja näyttäytyy vetovoimaisena työnantajana, Haatainen päättää.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen, p. 044 585 2476 markus.haatainen@luja.fi

Liitetiedostot

Lujabetoni on Luja-yhtiöiden betoniosaaja ja Suomen toiseksi suurin elementtivalmistaja. Se tekee kaikkea betonista: kivitalopaketteja, elementtejä, ratapölkkyjä, teräsbetonipaaluja, pihakiviä, harkkoja sekä valmisbetonia. Tehtaita Lujabetonilla on kaikkiaan 28, joista kolme Ruotsissa ja kolme Venäjällä. Lujabetonin vahvuuksia ovat vahva oma tuotekehitys sekä yli 60 vuoden kokemus betonista.  www.lujabetoni.fi facebook.com/lujabetoni

Luja on kolmannen polven perheyritys ja yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Yritys on toiminut alalla yli 60 vuotta. Luja-yhtiöihin kuuluvat Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy. Konsernin liikevaihto on yli 450 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 1400 työntekijää 27 paikkakunnalla. Lujalla on Suomen lisäksi toimintaa myös Ruotsissa ja Venäjällä. www.luja.fi, facebook.com/lujayhtiot

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs