Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » 10.3.2016 Formgivare sökes för jubileumsmynt år 2017. Inbjudan till öppen designtävling

Suomen Rahapaja Oy

10.3.2016 Formgivare sökes för jubileumsmynt år 2017. Inbjudan till öppen designtävling

Pressmeddelande.
Publicerad: 10.03.2016 kl. 08:10
Utgivare: Suomen Rahapaja Oy

Jubileumsmyntsnämnden för det självständiga Finlands 100-årsjubileum arrangerar, på uppdrag av Finansministeriet i Finland, en designtävling för jubileumsmyntet för år 2017. Tävlingen syftar till att ta fram det konstnärliga uttrycket för jubileumsmynt Det självständiga Finland 100 år. Det vinnande tävlingsbidraget kommer att präglas på jubileumsmyntet.

Jubileumsmynt i guld med nominella värdet 100 euro kommer att präglas för att hedra Det självständiga Finland 100 år. Alla som är bosatta i Finland kan delta i tävlingen.

Tävlingen pågår fram till fredag 3.6.2016 kl. 16.00 då tävlingsbidragen senast lämnas till Myntverket i Finland Ab i Vanda. Närmare tävlingsanvisningar finns på Myntverket i Finlands webbplats www.suomenrahapaja.fi.

Jubileumsmynten präglas utifrån finansministeriets förordning

Jubileumsmynt har präglats i mer 60 år, alltsedan år 1951. Finska staten äger Myntverket i Finland som tillverkar alla finländska jubileumsmynt på uppdrag av finansministeriet i Finland. En officiell förordning publiceras för varje finländskt jubileumsmynt. Förordningen gör att jubileumsmyntet får en officiell ställning, det vill säga ett nominellt värde, och samtidigt blir alla jubileumsmynt även giltiga betalningsmedel i Finland.

Jubileumsmynten håller en högre kvalitet än vanliga bruksmynt eftersom jubileumsmynt tillverkas med en polerad stämpel, förpackas i skyddande plasthölje och säljs i en förpackning enkom designad för jubileumsmyntet.  

Ytterligare information:

Auli Mikkonen
Digital marketing and CSR specialist
Myntverket i Finland
Tfn +358 40 660 5900
auli.mikkonen(at)mint.fi

Koncernen Myntverket i Finland planerar, marknadsför och tillverkar metallmynt, plantsar, samlar- och gåvomynt samt myntserier. Koncernen är det starkaste myntverket inom euroområdet och en av världens största myntexportörer. Finska staten äger företaget. Finländarna kan bekanta sig med mynttillverkning på utställningen Myntets väg vid vetenskapscentret Heureka. Närmare upplysningar om evenemang år 2016 www.suomenrahapaja.fi. 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs