Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Yrittäjyyskö pahasta?

REMAX Suomi

Yrittäjyyskö pahasta?

Julkaistu: 20.10.2014 klo 09:17
Julkaisija: REMAX Suomi

Perjantaina 17.10. Kauppalehdessä oli hyvä juttu kiinteistönvälitykseen mahdollisesti tulevista verotusmuutoksista. Keskustelun avasi allekirjoittanut ja siksi ilahduin, kun aihe herätti ansaittua huomiota. Mielipiteiden vaihto varmasti vielä jatkuu, ja sen maustamiseksi haluaisin nostaa vielä erään tärkeän seikan tarkempaan valokeilaan.

Ilman yrittäjyyttä voisi Suomen kansantalous nykyistäkin heikommin. Myös monen suuriyrityksen tarina on lähtöisin pienestä ideasta, jonka yrittäjä on osannut jalostaa tuottavaksi. Olen tähän asti halunnut uskoa, että Suomessa kannustetaan yrittämään. Yrittäjyyden opintoja ja kursseja onkin onneksi lisätty moniin korkeakouluopintoihin.

Mekin olemme rakentaneet yrittämisen ympärille menestyspolun. Koko 8-vuotisen tarinamme aikana olemme kasvaneet, uhmaten alan yleistä kehitystä. Siksi koen, että yrittäjyysmallin mahdollinen rajoittaminen maassamme olisi taas yksi osoitus siitä, miten aktiivista ja kasvuhakuista yrittäjää kohdellaan. Kiinteistönvälitykseen saattaa olla tulossa kummallinen malli, joka kieltäisi yrittäjä-statuksella toimimisen. Ainoa hyväksytty tapa harjoittaa liiketoimintaa olisi tuossa tapauksessa tavanomainen työsuhde – siis jos mallia tulkitaan ankarasti. Tarkkaa tulkintaa odottelemme kuitenkin vielä.

Alan haasteena on jo vuosia ollut se, että verottajalta on puuttunut aukoton, yksiselitteinen ohjeistus. Sitä olemme penänneet kerta toisensa jälkeen, mutta vetäneet vesiperän. Yhteisten toimintaperiaatteiden saaminen helpottaisi terveen kilpailun juurtumista – ja maamme kilpailukyvyn vahvistamista.

Yrittämiseen liittyy edelleen kummallisia väärinymmärryksiä. Aikoinaan yrittäjiä pidettiin helposti ainakin jonkin asteisina huijareina, jotka olivat taitavia hyödyntämään kaikki veroedut parhain päin. Kateus suorastaan paistoi sivustaseuraajan kasvoilta. Nyt huomaan, että ajatusmaailma ei ole muuttunut laisinkaan. Se, kuka uskaltaa tehdä toisin kuin ala yleensä ja vieläpä menestyy, on markkinoiden paha susi, jota tulee rangaista. Siitäkin huolimatta, että yrittäjä maksaa veronsa Suomeen ja kantaa kuuliaisesti kaiken yrittämisen vastuun itse. Olenpa kuullut käsitteen verovenkoilustakin, mikä hämmästyttää minua suuresti.

Peräänkuulutan avointa keskustelua aiheesta, joka heijastelee pelottavan hyvin täkäläistä kannustamisen ilmapiiriä. En toivo, että Suomi joutuu muiden maiden silmätikuksi – maiden, joissa yrittäjyysmalli on täysin hyväksytty ja kiitelty. Emme kai joudu siirtymään tuollaiseen yrittäjäystävällisempään maahan?

Mutta olipa kiinteistönvälityksen toimintatapa jatkossa sitten mikä tahansa, on viisaalla toimijalla luonnollisesti useita vaihtoehtoisia malleja harjoittaa elinkeinoa. Myös meillä.

 

toimitusjohtaja

Pasi Aalto

RE/MAX

 

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä REMAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa.  Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. Pääkaupunkiseudulla REMAX on toiseksi suurin välitysketju heti Kiinteistömaailman jälkeen.

REMAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella reilussa 90 maassa noin 6 500 toimiston ja yli 90 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs