Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Vuosi 2016 aloittaa suuren energiamurroksen

MyyAsuntoni.fi

Vuosi 2016 aloittaa suuren energiamurroksen

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2016 klo 13:45
Julkaisija: MyyAsuntoni.fi

Pariisin ilmastokokouksen seurauksena energiantuotanto ja energian jakelu kohtaavat rajun muutoksen. Sitä voisi verrata esimerkiksi haasteeseen, jossa mediatalot siirtyvät printistä digiin, kertoo energia- ja lämpöpumppuasiantuntija Matti Perkkiö LämpöYkkösestä MyyAsuntoni-verkkopalvelun blogissaan.

Raju energiamurros näkyy perinteisen ja uusiutuvan energian välisenä taisteluna

Kun Suomessa vielä tuetaan uusiutuvan energian tuotantoa, Yhdysvalloissa tuetaan jo konkurssin partaalla kipuilevaa perinteistä energiantuotantoa verottamalla uusiutuvaa energiaa. Koska uusiutuvan energiantuotannon ja uusiutuvien polttoaineiden kehittämisen investoidaan globaalisti valtavia summia (Bloomberg: 2014 yli 270 miljardia dollaria), uusiutuvan energian tuotanto tulee olemaan vuonna 2016 nykyisellä kehitystrendillä jo yli 10% globaalista energiantuotannosta. 

Monissa maissa on jo tehty merkittäviä päätöksiä, kohti uusiutuvaa energiaa. Ruotsin hallitus päätti lokakuussa 2015 että se aikoo olla yksi ensimmäisistä 100% uusiutuvaan siirtyvistä maista. Suomessa asiaan ollaan vasta heräämässä, kertoo Perkkiö.

Kansalaiset ovat jo valinneet uusiutuvan energian

Vaikka Suomi on valtiona vasta heräämässä, onneksi kansalaiset ovat jo kovaa vauhtia siirtymässä energiatehokkaisiin järjestelmiin. Vuoden 2016 hittituote tulee ilman muuta olemaan ilma-vesilämpöpumppu. Sen määrät kasvoivat jo vuonna 2015 yli 80%. 2016 kasvuluku voi olla jopa yli 100%.

Ilma-vesilämpöpumppujen energiatehokkuus on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana lähes 100% ja ne pystyvät tuottamaan yhdellä kilowatilla sähköä jopa 3,5 kilowattia lämpöä – lähes läpi koko vuoden. Tämän ansiosta ilmavesilämpöpumppu haastaa jopa huipputehokkaan maalämpöpupun sekä hinnassa, että energiansäästössä. 

Seuraava hitti voi olla aurinkopaneelit, joista ennustetaan suurmenestystä kehittyneen tekniikan vuoksi mahdollisesti jo vuonna 2017, päättää Perkkiö.

Lue koko blogikirjoitus: http://blogi.myyasuntoni.fi/blog/2016/02/05/vuosi-2016-energiamurros/

 

MyyAsuntoni.fi on kattava asumisen media, jossa on mukana lähes 600 kiinteistönvälittäjää sekä blogi (blogi.myyasuntoni.fi), jossa julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs