Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Vuokraturva takaa vuokranantajan mielenrauhan

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Vuokraturva takaa vuokranantajan mielenrauhan

Tiedote.
Julkaistu: 24.10.2013 klo 09:30
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Kun Vuokraturva välittää vuokralaisen, vuokranantaja saa samalla takauksen koko ensimmäisen vuoden vuokranmaksusta. Näin Vuokraturva kantaa vuokranantajan puolesta suurimman riskin, joka asuntosijoittamiseen liittyy. Mutta kuinka tämä on mahdollista?

Vuokra-asuntojen vuokrataso on noussut tasaiseen tahtiin, mikä on vuokranantajalle myönteinen asia, mutta on saanut aikaan myös sen, että vuokralaisilla saattaa olla haasteita selviytyä korkean vuokran maksamisesta.
– Yksikin takaisku henkilökohtaisessa taloudessa – työttömyydestä puhumattakaan – saattaa heijastua välittömästi vuokranmaksukykyyn, Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsola toteaa. Kolikolla on myös toinen puoli, eli kun vuokra-asunnon saanti on vaikeutunut, joutuvat vuokra-asunnon hakijat kilpailemaan asunnoista. Tämä lisää kiusausta kaunistella omaa taloustilannetta.

Tarkkana vuokralaisen valinnassa
Vuokranantajan suurin riski liittyykin vuokralaisen valintaan.
– Vuokranantajan suurin riski on se, että hän tekee väärän arvion. On valitettavan yleistä, että asunto vuokrataan henkilölle, jolla on paperilla riittävät tulot asunnon vuokran maksamiseen, mutta ensimmäisen puolen vuoden aikana ilmenee, ettei talous olekaan hallinnassa. Vuokralainen saattaa itse ajatella tilanteen ratkeavan, eikä muuta asunnosta pois, vaikka vuokrarästejä olisi kertynyt useammalta kuukaudelta. Vuokranantajan näkökulmasta tilanne on hankala, sillä toisin kuin usein luullaan, vuokralaisella on tässäkin tilanteessa vahva oikeusturva ja hänet on mahdollista saada tahtoaan vastaan asunnosta pois ainoastaan käräjäoikeuden päätöksellä. Tässä prosessissa vierähtää helposti puolikin vuotta ilman vuokratuloja. Jos vuokranantaja on ostanut sijoitusasunnon velkarahalla, saattaa vuokranantajan oma talous vaikeutua.

Turvatut vuokratulot
Lain mukaan tilanne on siis se, että mikäli vuokralainen ei maksa vuokriaan, vuokranantaja on tilanteessa yksin.
– Vuokranvälittäjälläkään ei ole lain mukaan vastuuta välittämästään vuokralaisesta. Jos hän on tehnyt väärän arvion, se ei ole välittäjän vaan vuokranantajan ongelma. Meillä tilanne on päinvastoin: mikäli välitämme vuokralaisen, joka ei pysty ensimmäisen vuoden aikana maksamaan vuokraa, me kannamme vastuun. Se tarkoittaa, että maksamme vuokran vuokranantajalle ja selvitämme tilanteen vuokralaisen kanssa. Tilannetta, jossa henkilö asuu vuokranantajan asunnossa maksamatta vuokria, ei siis pääse syntymään, Metsola painottaa.

Vuokralaisen taustat tarkkaan syyniin
Metsolan mukaan on hyvin yleistä, että vuokralaista valittaessa tyydytään vain tarkistamaan vuokralaisen luottotiedot. Mikäli maksuhäiriömerkintöjä ei ole, tuudittaudutaan siihen uskoon, että asiat ovat kunnossa.
– Todellisuudessa voikin olla, että henkilön maksut laahaavat kuukausikaupalla myöhässä. Erityisesti maksamattomat vuokrat ovat sellaisia, joista yksityishenkilöt eivät välttämättä jaksa riidellä oikeudessa, jotta niistä syntyisi luottohäiriömerkintä, Metsola kertoo ja jatkaa:
– Siksi selvitämme vuokralaisen taustat aina hyvin huolellisesti, eli työsuhteen ja tulonlähteet, ja vaadimme niistä todistukset. On olemassa muitakin keinoja turvata vuokranantajan vuokratulot.
– Mikäli kyse on nuoresta henkilöstä tai opiskelijasta, pyydämme mielellämme vanhempien takauksen. Se ei tarkoita, etteikö nuori aikuinen hoitaisi asioitaan. Pikemminkin se auttaa kyseistä henkilöä pääsemään hakijoiden joukossa samalle viivalle työssä käyvien kanssa.

Yhteisellä asialla
Vuokraturvan toiminnan punaisena lankana on turvata vuokranantajan asema.
– Olemme markkinajohtaja vuokranvälityspalveluissa pääosin vuokranantajalle antamamme vuokratakauksen ansiosta. Se tarkoittaa, että meillä on yhteinen intressi vuokranantajan kanssa löytää asuntoon hyvä vuokralainen. Vuokranantajalle huono vuokralainen aiheuttaa vain ongelmia ja päänvaivaa, joten hänelle ei todellakaan riitä pelkästään se, että asuntoon löydetään mahdollisimman nopeasti vuokralainen. Takauksen myötä meillä taas ei ole varaa oikaista missään vaiheessa, ja siksi tarkistamme aina huolellisesti, että vuokralainen on sellainen henkilö, jolle asunto kannattaa vuokrata, Metsola toteaa.

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/HcXAs6

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs