Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » VTT:N TESTITULOS: ILMALÄMPÖPUMPUT TODISTETUSTI YHÄ VAIN TEHOKKAAMPIA!

Scanoffice Oy

VTT:N TESTITULOS: ILMALÄMPÖPUMPUT TODISTETUSTI YHÄ VAIN TEHOKKAAMPIA!

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2013 klo 09:00
Julkaisija: Scanoffice Oy

Scanofficen laadunvarmistusohjelmaan kuuluu uutuusmallien testaaminen VTT:n testilaboratoriossa Espoon Otaniemessä. Testissä lämmitystehoa ja lämpökerrointa mitataan asteen välein, aina - 32 asteesta + 12 asteeseen saakka.

 

VTT:n julkaisema, uuden Mistubishi Electric MSZ-FH35VEHZ -mallin testausseloste oli yllätys jopa alan vanhoille konkareille. Kun laitteen lämmitysteho oli asetettu puhallinteholle 3 (skaala 1-5)  ja lämpötila-asetus +21 asteeseen, laite tuotti uskomattoman 2,8 kW:n lämmitystehon. Ja vieläpä -26 asteen pakkasilla!

Uudet Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput ovat jo lähellä niin merkittäviä lämmitystehoja, että niillä voitaneen lähitulevaisuudessa lämmittää koko talo ympärivuotisesti. Rakennusmääräysten mukainen mitoituslämpötila Etelä-Suomessa on -26  astetta ja lämmitysjärjestelmän tulee säilyttää rakennuksen sisälämpötila + 21-22 asteessa näillä pakkasilla.

Esimerkiksi uudehkon, 130 m2:n Etelä-Suomessa sijaitsevan omakotitalon lämmitystehon tarve kovilla pakkasilla on noin 6 kW. Tämä lämmitystehon tarve saavutetaan helposti jo kahdella Mitsubishi Electric MSZ-FH35VEHZ -ilmalämpöpumpulla. Mikäli testissä olisi käytetty täyttä puhallintehoa ja lämpötilan asetus olisi nostettu korkeammalle kuin +21 C, olisi lämmitysteho kasvanut vielä huomattavasti suuremmaksi.

Yllättävää oli myös se, että laite tuotti lämpökertoimeksi 1,5 vielä -30 asteen pakkasillakin. Viimeistään nyt on siis todistettu, että ilmalämpöpumppu tuottaa hyötysuhdetta ja on kannattava valinta kovillakin pakkasilla.

Lisätietoja: Mikko Anttila, puh. 045 635 7588, mikko.anttila@scanoffice.fi

 

Liitetiedostot

-----------------------------------------------------------------------------------

on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista lämpöpumppujen- ja ilmakäsittelylaitteiden maahantuonti- ja tukkuliikkeistä. Scanofficella on alan paras asiantuntemus sekä laajin lämpöpumppuvalikoima;  ilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput, poistoilmalämpöpumput, maalämpöpumput sekä kiinteistölämpöpumput.  Asiakaskuntamme koostuu pääasiassa kylmä- ja LVI-alan urakoitsijoista ja toimimme koko Skandinavian alueella. Valitsemme tuotevalikoimaamme ainoastaan alan parhaat ja luotettavimmat merkkituotteet. Laadun ja tehokkuuden varmistamiseksi testaamme tuotteet aina itse sekä osan yhteistyössä VTT:n kanssa.
www.scanoffice.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs