Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Varsinais-Suomen LVI-urakoitsijoilla kohtuullinen tilauskanta

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

Varsinais-Suomen LVI-urakoitsijoilla kohtuullinen tilauskanta

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2013 klo 09:03
Julkaisija: LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

LVI-asennuksen suhdannekyselyn mukaan varsinaissuomalaiset LVI-urakoitsijat suhtautuvat muuta maata positiivisemmin lähitulevaisuuteen: töiden uskotaan riittävän keväälläkin.

Yli puolella kyselyyn vastanneista korjausrakentamisen tilanne on hyvä. Kevättä kohti 53 % arvioi tilanteensa pysyvän ennallaan, ja 33 % ennustaa sen jopa paranevan.

LVI-urakointityöt ovat Varsinais-Suomessa hieman pitkäkestoisempia kuin muualla maassa: tilauskantaa riittää 4,3 kuukaudeksi (3,5 kk muu Suomi). Vastaajat myös suhtautuvat töiden jatkumiseen valoisammin; vain 13 % ennustaa tilauskannan laskun jatkuvan vuodenvaihteen yli (36 % muu Suomi).

Kohtuullinen tilauskanta näkyy yritysten liikevaihdossa. Vastaajista 34 % arvioi liikevaihtonsa kasvavan tänä vuonna, ja reilu neljännes ennustaa kannattavuutensakin paranevan. Toisaalta hintataso on laskenut keväästä 6,7 %, ja miltei puolet vastaajista arvioi kannattavuuden heikkenevän tänä vuonna.    

- Varsinais-Suomen tilanne on kaksijakoinen: osa nauttii kohtuullisesta tilauskannasta ja kannattavuudesta ja osa taistelee toiminnastaan tallottujen urakkahintojen takia, toimitusjohtaja Jari Syrjälä LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä toteaa.

Uudisrakentaminen heikoissa kantimissa

Uudisrakentamisen tilanne Varsinais-Suomessa on yhtä hutera kuin muuallakin maassa. Vastaajista melkein puolet arvioi tilanteen heikoksi, eikä kevään ennusteta tuovan muutosta parempaan.

Katso LVI-asennuksen suhdannekyselyn Varsinais-Suomen tulokset
http://www.lvi-tu.fi/wp-content/uploads/2013/12/LVI-TU-Suhdannekysely-Varsinaissuomi-syksy-2013.pdf

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n lokakuussa 2013 toteuttamaan suhdannekyselyyn vastasi 15 varsinaissuomalaista jäsenyritystä.

Lisätiedot

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry
Toimitusjohtaja Jari Syrjälä, p. 050 3525 120, jari.syrjala(at)lvi-tu.fi
Viestintäasiantuntija Pipsa Hiltunen, p. 0400 287 939, pipsa.hiltunen(at)lvi-tu.fi

Liitetiedostot

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry on LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö. Sen tehtävänä on jäsenyritysten ja toimialan liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on yli miljardi euroa, ja ne työllistävät reilut 6 000 henkilöä. Lisätietoja www.lvi-tu.fi

LVI-TU on vahva erikoisurakointiliitto osana Rakennusteollisuus RT:tä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs