Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Varmista turvallinen poistuminen

Suomen Palopäällystöliitto

Varmista turvallinen poistuminen

Tiedote.
Julkaistu: 06.08.2014 klo 13:02
Julkaisija: Suomen Palopäällystöliitto

Suomessa syttyy vuosittain noin 15 000 tulipaloa, mikä tarkoittaa, että joka tunti syttyy jossain päin maatamme keskimäärin kaksi tulipaloa. Tulipalo ei siis valitettavasti ole mitenkään harvinainen asia. Sinäkin voit kohdata tulipalon yllättäen koska tahansa ja missä tahansa. Koska tulipalo etenee nopeasti ja muodostaa paljon hengenvaarallista savua, on meidän osattava oikeat toimintamallit turvallisen poistumisen varmistamiseksi. Oikeita toimintamalleja voit opetella Exit – Tie turvaan! -poistumisturvallisuusvideon avulla.


PEREHTYMISTÄ JA ENNAKOINTIA

Jokaisen tulee perehtyä asuinkiinteistön tai työpaikan poistumisturvallisuuteen sekä selvittää itselleen lähimpien poistumisteiden ja kiinteistön kokoontumispaikan sijainti. Julkisissa rakennuksissa toiminnanharjoittajan ja kiinteistön omistajan on varmistettava, että henkilökunta ja asiakkaat pääsevät aina tulipalo- tai muissa uhkatilanteissa poistumaan kiinteistöstä turvallisesti. Jokaisen tulee tutustua poistumisteihin ja opastevalaisimiin rakennukseen tultaessa. Poistumisturvallisuus ja sen ylläpitäminen edellyttävät pieniä tekoja niin yksilöiltä kuin organisaatioilta: välittämistä, havaitsemista ja oikeaa toimintaa.


EXIT – TIE TURVAAN!

Exit – Tie turvaan! -poistumisturvallisuusvideon avulla voit opetella poistumisturvallisuuden kannalta keskeisiä tekijöitä erilaisissa asuinympäristöissä ja julkisissa rakennuksissa. Video on jaettu eri osioihin, joita ovat muun muassa poistumisturvallisuus omakotitaloissa, kerrostaloissa, ravintoloissa sekä kauppakeskuksissa. Voit katsoa koko videon sekä erilliset osiot YouTubesta.


TOIMINTAOHJEET TULIPALON SATTUESSA

Jos havaitset savua rappukäytävässä:

• Sulje ovi. Pysy huoneistossa.
• Soita 112, kerro hätäkeskukselle tilanne. Noudata saamiasi ohjeita.
• Mene parvekkeelle tai ikkunan luo. Kun palokunta saapuu, ilmaise sijaintisi. Voit heiluttaa ikkunasta esimerkiksi helposti havaittavaa vaatetta, jotta sinut havaittaisiin.

Jos sinun asunnossasi on tulipalo:

• Pelasta vaarassa olevat.
• Sammuta tulipalo, jos pystyt siihen.
• Poistu huoneistosta.
• Sulje ovet perässäsi.
• Soita 112, kerro hätäkeskukselle tilanne. Noudata saamiasi ohjeita.

Savuiseen rappukäytävään ei saa mennä. Savu on myrkyllistä ja aiheuttaa nopeasti tajunnan menetyksen.

Lisätietoja antaa:

Veera Heinonen
Koulutus- ja viestintäsuunnittelija
Suomen Palopäällystöliitto
veera.heinonen@sppl.fi
0440 340 112
 
Suomen Palopäällystöliitto — Finlands Brandbefälsförbund ry on vuonna 1932 perustettu valtakunnallinen järjestö, jonka tavoitteena on kohottaa jäsenistön ammattiosaamista sekä edistää ihmisten, yhteisöjen ja yhteiskunnan valmiutta estää onnettomuuden jo ennalta ja toimia oikein erilaisissa vaaratilanteissa. Palopäällystöliitolla ei ole ammatilliseen edunvalvontaan liittyviä tehtäviä. Sen sijaan turvallisuuden edistäminen on tärkein tehtävämme.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs