Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Valtion toimitilastrategia on hyväksytty

Valtiovarainministeriö

Valtion toimitilastrategia on hyväksytty

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2014 klo 14:06
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto on 18.12.2014 hyväksynyt valtion toimitilastrategian. Strategian tavoitteena on, että tilat tukevat tuloksellista toimintaa. Talouspoliittinen ministerivaliokunta on 5.12.2014 käsitellyt ja puoltanut ehdotusta valtion toimitilastrategiaksi.

Tiloja kehittämällä edistetään parempia työsuorituksia ja parannetaan kustannustehokkuutta. Tilaratkaisuissa varmistetaan tilojen terveellisyys ja turvallisuus sekä valtion kokonaisetu ja yhteiskuntavastuullisuus.

Tilatehokkuuden ja toimitilojen hallinnoinnin parantamisesta arvioidaan voitavan saavuttaa 100 miljoonan euron säästö vuositasolla, joka toteutuisi kahdeksan vuoden aikana.

Tavoitteena on, että vuoden 2015 aikana hallinnonalat laativat osaltaan Senaatti-kiinteistöjen tuella toimitilastrategian tarkempaa toimeenpanoa koskevan toteutusarvion aikatauluineen ja säästövaikutuksineen.

Valtioneuvoston periaatepäätös valtion toimitilastrategiaksi

Lisätietoja: Neuvotteleva virkamies Pauliina Pekonen,  puh. 02955 30081

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs