Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Valtion palvelut keskitetään Lappeenrannassa ydinkeskustaan

Senaatti-kiinteistöt

Valtion palvelut keskitetään Lappeenrannassa ydinkeskustaan

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2013 klo 10:23
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Valtion kiinteistövarallisuudesta vastaava Senaatti-kiinteistöt ja Lappeenrannan kaupunki valmistelevat yhteistyössä Villimiehenkatu 2:ssa sijaitsevan valtion virastotalokortteli asemakaavamuutosta.  Tavoitteena on mahdollistaa virastotalokorttelin kehittäminen Lappeenrannassa toimivien valtion virastojen tulevaisuuden tilatarpeisiin ja ottaa huomioon myös kortteliin sijoitettavien uusien virastoyksiköiden tilatarpeet.  Aloitteen alueen kaavamuutoksesta on tehnyt Senaatti-kiinteistöt, jonka hallinnassa tontti ja sillä sijaitsevat rakennukset ovat.

Lappeenrannan keskustaan keskitetään nykyisten valtion palvelujen lisäksi uusia työpaikkoja ja palveluja kansalaisille. Alueellistamispäätöksen mukaan uutena valtakunnallisena toimijana Lappeenrantaan on sijoittumassa muun muassa huomattava osa Liikennevirastoa.  Virastotalokortteliin on tarkoituksena peruskorjata toimitilat myös poliisin käyttöön. Kaavamuutoksella pyritään turvaamaan korttelin lisärakennusmahdollisuudet ja siten takaamaan kaupunkilaisille keskitetyt palvelut Lappeenrannan keskustassa.   Lisärakennusmahdollisuuksia arvioitaessa on otettu huomioon teletalon mahdollinen korvaaminen uudisrakennuksella. Virastotalokorttelin kehittämisessä otetaan huomioon alueen kaupunkikuvallinen merkitys sekä Museoviraston ja Etelä-Karjalan museon näkemykset. Asemakaavamuutoksen tueksi on laadittu myös virastotalokorttelin rakentumisesta rakennushistoriallinen selvitys.

Moderneja työympäristöjä tulevaisuuden tarpeisiin

Virastotalon työympäristöratkaisut suunnitellaan siten, että ne ovat moderneja, tulevaisuuden erilaisiin tarpeisiin joustavasti vastaavia ja muuntuvia.  Uudenlaisena palveluna taloon suunnitellaan muun muassa ns. Hub-tila, joka on ensimmäinen laatuaan valtionhallinnossa.  Hub-tila on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön tilapäistä työpistettä tarvitsevalle. Suuri osa valtion virastoista on valtakunnallisia toimijoita, joten lyhytaikaisille tiloille on Senaatti-kiinteistöissä nähty selkeä tarve. 

Kaavan valmisteluaineisto on nähtävillä 18.3 – 12.4.2013

Lappeenrannassa kansalaistorin vieressä sijaitseva suunnittelualue on osa kaupungin hallintokorttelialuetta, jossa sijaitsevat valtion virastotalo, poliisitalo ja ns. teletalo. Suunnittelualue rajautuu Paasikivenpuistoon, Raatimiehenkatuun, Villimiehenkatuun, kaupungintalon edusta-aukioon sekä Kirkkokatuun.  

Kaavan valmisteluaineisto on nähtävillä ennakkokuulemista varten 18.3.2013 – 12.4.2013 Lappeenrannan kaupungin teknisen toimen kaavoituksessa osoitteessa Villimiehenkatu 1 (3. kerros) ja kaupungin internet-sivulla www.lappeenranta.fi. Mielipiteet tulee toimittaa 12.4.2013 mennessä kirjallisena Teknisen toimen kirjaamoon osoitteella PL 38, 53101 Lappeenranta.

Lisätietoja: johtaja Jorma Heinonen, Senaatti-kiinteistöt, p. 0205 811 208

Tekninen johtaja Jussi Salo, Lappeenrannan kaupunki, p. (05) 616 2401

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle. Toimitilojen vuokraus, investoinnit sekä kiinteistöjen ja palvelujen kehittäminen muodostavat liiketoiminnan perustan. Toimintamme perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen.  www.senaatti.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs