Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Vältä stressiä: asiantuntijan 5 vinkkiä ulkomaanmuuttoon

MyyAsuntoni.fi

Vältä stressiä: asiantuntijan 5 vinkkiä ulkomaanmuuttoon

Tiedote.
Julkaistu: 24.10.2014 klo 07:00
Julkaisija: MyyAsuntoni.fi

Ulkomaille muuttamiseen liittyy paljon mietittävää. Tavaroiden muuttaminen on viimeisiä asioita, joista halutaan stressata. Muuttamisen ammattilainen Tuomo Rekola Niemi Palvelut Oy:sta kertoo MyyAsuntoni.fi-verkkopalvelun blogissaan, kuinka muuttaminen ulkomaille onnistuu.

Aloita muuton suunnittelu hyvissä ajoin

Etenkin EU:n ulkopuolelle muutettaessa tarvitaan erilaisia asiakirjoja, kuten työlupa ja viisumi, joiden järjestelyyn on hyvä varata aikaa. Euroopan ulkopuolelle irtaimisto kuljetetaan yleensä meriteitse ja kuljetukseen saattaa kulua aikaa viikoista kuukausiin.

Tavaroiden pakkaaminen on tehtävä huolella

Ulkomaille muutettaessa on tavaroiden pakkaamisessa huomioitava useita asioita. On hyvä varautua siihen, että rahdin aikana tavarat voivat olla parikin kuukautta vaihtelevissa olosuhteissa merikontissa. On myös huomioitava, että kaikkia tuotteita ja tavaroita ei saa pakata mukaan.

Tavarat kannattaa vakuuttaa

Irtain on hyvä vakuuttaa muuton ajaksi, koska kotivakuutus ei tyypillisesti kata muuton aikana tapahtuneita vahinkoja. Muuttokuljetuksia ammatikseen tekevän kuljetusliikkeen käyttäminenkään ei poista vakuutustarvetta, sillä rahdinkuljettajan vastuu on tiekuljetussopimuslaissa monin tavoin rajattu ja rahdinkuljettaja voi vapautua kokonaankin vastuusta.

Varaudu pitkiin kuljetusaikoihin

Euroopan ulkopuolelle suuntautuvissa muutoissa tulee varautua pitkiin kuljetusaikoihin, sillä itse kuljetukseen merellä kuluu aikaa ja määränpääsatamassa voi tulla yllätyksenä esimerkiksi tullin tekemät pistotarkastukset ja ylimääräiset satamakäsittelykulut. Muuttokohteen satamassa voi tulli- ja satamakäsittelyihin kulua jopa pari viikkoa, maasta riippuen.

Muuttoammattilaiselta koko palvelu

Ulkomaan muutoissa muuttoalan ammattilaiset huolehtivat puolestasi kaikki muuttoon liittyvät asiat sopimuksen mukaan: tavaroiden pakkaamisen, suojauksen ja vakuuttamisen, kuljetuksen, tullauksen, siivoukset, varastoinnit sekä määränpäässä tarvittavat yksityiskohdat. Tullaukseen liittyvistä asioista saat muuttofirman lisäksi tietoa eri maiden tullien sivuilta, Suomessa tullin sivuilta www.tulli.fi.

 

Koko blogikirjoituksen löydät osoitteesta: http://blogi.myyasuntoni.fi/blog/2014/10/07/muuttamassa-ulkomaille/

 

MyyAsuntoni.fi on palvelu kiinteistönvälittäjien vertailuun ja tarjouspyynnön lähettämiseen. Sivustolla olevassa blogissa julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Lisätietoa: toimitusjohtaja Jussi Hietaranta, jussi@myyasuntoni.fi, 040-7368747, www.myyasuntoni.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs