Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Valokuituverkon rakentaminen etenee aikataulussa

Valokuituverkon rakentaminen etenee aikataulussa

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2014 klo 09:15
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Pohjois-Satakunnassa aloitettiin viime vuonna valokuituverkon rakentaminen. Tämän vuoden osalta rakentaminen on edennyt suunnitelman mukaan ja on nyt puolivälissä. Verkon valmistumisaste on samaa luokkaa. Syksyn ja talven aikana valmiita liittymiä on noin 1 800.

– Kokonaisuudessaan rakentamisprojekti kestää noin kolme vuotta. Viime vuonna rakennetuilla alueilla on jo tyytyväisiä valokuituverkon käyttäjiä. Hienointa on kuulla, miten virheettömästi valokuituverkko toimii, toteaa Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:n toimitusjohtaja Torsti Ruokoski.

Kuntien omistama yhtiö rakentaa valokuituverkkoa Jämijärven, Kankaanpään, Pomarkun, Lavian ja Sastamalan alueella. Kuntakohtaisesti valmistumisasteissa on eroja.

­Jämijärvellä suurin osa tämän kauden runkoverkon maarakentamisesta on tehty ja tällä hetkellä keskitytään runko- ja keskuspään hitsauksiin sekä tonttiliittymiin.

Kankaanpäässä taajama-alueen rakentaminen on valmistumassa Tapalassa ja Myllymäessä. Käpylän alue on loppusuoralla, Niinisalo on rakenteilla ja nyt suunnataan pitempiin aurausvetoihin kohti Laviaa, Honkajokea ja Pomarkkua.

Pomarkun taajama-alueen kaivuista on tehty noin 70 prosenttia, runkoaurauksista noin 50 prosenttia, tonttiliittymistä noin 40 prosenttia ja kokonaiskilometreistä noin puolet. Pomarkku on tukisäännösten mukaan rakennettava tämän vuoden aikana tukikelpoisten osuuksien osalta kokonaan. Kokonaisrakentamisen osalta ollaan aikataulussa.

Laviassa taajama-alueen rakentamisen valmiusaste on noin 65 prosenttia ja pitempien runkoreittien rakentaminen Vanhalla Porintiellä kohti Kullaantietä on käynnissä.

Sastamalan Kiikoisissa taajama-alueen runko on lähes valmis ja seuraavana on vuorossa valtatie 44:n auraus kohti Laviaa.

– Olemme edenneet täysin suunnitelmien mukaisesti ja tämän vuoden loppupuolella on taas uusia nopean yhteyden käyttäjiä seudullamme.

Valtion tukea rakentamiseen

Tänä keväänä yhtiössä on ponnisteltu valtion Laajakaista kaikille 2015 -hankkeen tukihakemusten parissa. Niiden käsittely viranomaisten kanssa on vienyt melko paljon aikaa.

– Viranomaispäätökset julkisten tukien osalta ovat nyt kunnossa. Tukipäätökset turvaavat osaksi rakentamisen rahoituksen. Rahoituksen perusta on valettu, ja nyt voidaan keskittyä projektin toteuttamiseen ja kehittämiseen, kertoo Ruokoski tyytyväisenä.

Seutuverkon toimitusjohtaja on tyytyväinen projektin etenemiseen sekä erityisesti kuntien antamaan tukeen kaikilta osin.

– Kunnissa on valokuituverkkoprojektissa ollut alusta pitäen tekemisen meininki. Sillä on ollut suuri merkitys onnistumisen kannalta.

Lisätietoja:

Torsti Ruokoski, puh. 040 536 2600, torsti.ruokoski@pssv.fi, www.pssv.fi 

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy (PSSV) on viiden kunnan (Kankaanpää, Jämijärvi, Pomarkku, Lavia ja Sastamala) omistama yhtiö. PSSV rakentaa valokuituverkon Pohjois-Satakuntaan. Pilottialueiden rakentaminen PSSV:n omistajakunnissa alkoi syksyllä 2013 ja tänä keväänä rakentamista jatketaan isompana kokonaisuutena.

Pohjois-Satakunnan valokuituverkko on avoin kaikille operaattoreille. Avoimen laajakaistaverkon myötä kuntalaisille on siis tarjolla usean eri operaattorin palveluja, mikä turvaa hintojen kilpailukykyisenä pysymisen. Asiakas voi valita itselle parhaan palveluntarjoajan. 


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs