Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Uutta tekniikkaa paloturvallisuuden lisäämiseen

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Uutta tekniikkaa paloturvallisuuden lisäämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 24.10.2013 klo 09:15
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Puhaltimet yhdessä takaisinvirtaussuojan kanssa estävät tulipalon palokaasujen leviämisen ilmanvaihdon kautta. Tämä Suomessa vielä uusi tekniikka on käytössä Ruotsissa mm. Karoliinisessa sairaalassa ja 120 metriä korkeassa 300 huoneen Victoria Tower –hotellissa.

Tulipaloissa suurimmat henkilövahingot aiheutuvat savun leviämisestä rakennuksen sisällä. Savunpoistojärjestelmän toimivuus on siten iso turvallisuustekijä. Kuitenkin Inspectan viime keväänä tekemässä tarkastuksessa viidesosassa järjestelmistä oli vakavia puutteita ja peräti 85 prosentissa eri asteisia puutteita.

Suomessa on totuttu siihen, että palon syttyessä puhaltimet sammutetaan ja palopellit suljetaan.
Stravent Oy:n Suomessa markkinoimassa uudessa järjestelmässä poistoilmapuhaltimet ovat kuitenkin käynnissä koko ajan palokunnan tuloon asti. Samanaikaisesti tuloilmakanavien takaisinvirtaus palon aiheuttaman ylipaineen vuoksi estetään järjestelmään kuuluvalla patentoidulla, VTT:n sertifioimalla  Basic takaisinvirtaussuojalla. Se toimii palopaineen perusteella.

Lisäaikaa pelastautumiseen
– Järjestelmä estää tilan palopaineen nousun ja näin myös savukaasujen leviämisen tuuletuskanavien kautta tai rakenteiden läpi. Suurin osa palokaasuistahan leviää perinteisiä mene­telmiä käyttäen tuloilmakanavien kautta. Järjestelmässämme tämä estetään takaisinvirtaussuojalla. Menetelmämme antaa ihmisille lähes minuutin lisäaikaa poistua, sillä puhaltimet vievät palokaasuja koko ajan pois palotilasta. Lisäksi järjestelmä on omatoiminen, ei sisällä liikkuvia osia eikä sitä liitetä mihinkään sähköiseen valvontajärjestelmään. Näin se on käyttöturvallinen sekä kustannustehokas palosuoja. Myös huollon tarve muihin menetelmiin verrattuna on vähäisempi,  korostaa Stravent Oy:n toimitusjohtaja Timo Karkulahti.

Menetelmää käytettäessä myös pelastusmiesten työ helpottuu, sillä vähäisempi määrä palokaasuja parantaa näkyvyyttä ja pienempi palopaine vähentää räjähtävän palamisen riskiä.Hyviä kohteita järjestelmän käyttöönotolle ovat erityisesti kerrostalot, hotellit ja hoivakodit. Ruotsissa menetelmä on ollut käytössä jo kahdeksan vuotta. Suomessa ensimmäinen käyttöönottaja on ahvenanmaalainen hotelli Pommern, joka 73 huonetta käsittävän laajennusosan palokaasujen leviäminen on estetty käyvin puhaltimin ja Basic –takaisinvirtaussuojalla.

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/16mEE6a

 

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs