Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Urheilun huippuhetket teräväpiirtona: varmista uutta televisiota hankkiessasi sen HD-kelpoisuus

Viestintävirasto

Urheilun huippuhetket teräväpiirtona: varmista uutta televisiota hankkiessasi sen HD-kelpoisuus

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2015 klo 10:38
Julkaisija: Viestintävirasto

Jääkiekkokaukaloissa tapahtuu pitkin kevättä: SM-liigassa siirrytään 3.4. semifinaalivaiheeseen ja uusi mestaruusjoukkue on selvillä viimeistään 25. huhtikuuta. Jääkiekon MM-kisat alkavat puolestaan 1.5., joten kotiyleisön kannattaa uutta televisiota tai digiboksia hankkiessaan varmistaa sen teräväpiirto- eli HD-kelpoisuus päästäkseen nauttimaan jo tänä keväänä urheilun huippuhetkistä teräväpiirtona. "Antenna Ready HD" -merkintä tv-vastaanottimessa takaa, että antennitelevision koko laaja tarjonta urheilun HD-lähetyksiä myöten on vastaanotettavissa nyt ja tulevaisuudessa.

Teräväpiirtotasoinen HD-kuva on peruslaatuiseen kuvaan nähden jopa viisi kertaa tarkempi. HD-kuva on silminnähden realistisempi, sen värit eloisammat ja liikkeiden toisto erittäin tarkkaa, mikä luo elämyksellisyyttä esimerkiksi nopeatempoisessa urheilussa sekä elokuvissa.

Antennitelevisioverkossa siirrytään lähivuosina laajemmin teräväpiirto-ohjelmistot mahdollistavan uuden lähetystekniikan (DVB-T2) käyttöön. Vanhan tekniikan (DVB-T) mukaiset lähetykset vähenevät asteittain vuodesta 2017 alkaen. Uuden lähetystekniikan mukaisten ohjelmien vastaanottaminen on mahdollista, kun televisiossa tai digiboksissa on DVB-T2-viritin. "Antenna Ready HD" -merkintä takaa tämän sekä sen, että laitteella pystyy vastaanottamaan antenniverkon ohjelmistot nyt ja tulevaisuudessa niin perus- kuin teräväpiirtotasoisena.

Vain Suomessa testatuilla antenniverkon HD-vastaanottimilla on oikeus käyttää tätä merkkiä.

Teräväpiirto kaapeliverkossa

Kaapelitelevisiotalouksissa HD-ohjelmistojen vastaanottoon tarvitaan vastaavasti teräväpiirtotelevisio tai -digiboksi, jolle on myönnetty "Cable Ready HD" -merkintä.

Kuluttajan avuksi

Lisätietoa Suomessa testatuista vastaanottimista kaapeli- ja antenniverkkoihin löytyy osoitteesta www.testatutlaitteet.fi

Viranomaisten ja televisiotoimialan yhteinen HDTVopas.fi -sivusto opastaa kuluttajia teräväpiirtokuvaan siirtymisessä kaikissa lähetysverkoissa.

 

Lisätiedot:
projektikoordinaattori Tiina Aaltonen, p. 0295 390 526
radioverkkojen erityisasiantuntija Kari Kangas, p. 0295 390 448

Liitetiedostot

Viestintävirasto varmistaa kaikille suomalaisille toimivat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäpalvelut. Se huolehtii siitä, että puhelin- ja internetyhteydet toimivat, televisio näkyy, radio kuuluu ja posti kulkee kaikkialla Suomessa. www.viestintävirasto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs