Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Uponor: Nyt loppui turha säätäminen

Uponor

Uponor: Nyt loppui turha säätäminen

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2016 klo 13:15
Julkaisija: Uponor

Uponor toi markkinoille Smatrix Wave PLUS –lattialämmityksen säätöjärjestelmän. Turha säätäminen loppuu, kun järjestelmä reagoi lämpötilan vaihteluihin nopeasti. Eurooppalaisessa laitevalmistajien testauksessa[1] Uponor Smatrix Wave PLUS suoriutui parhaiten pysyen pienimmällä vaihteluvälillä halutussa lämpötilassa. Testauksessa oli mukana 12 valmistajan järjestelmiä. Langaton Smatrix Wave Plus on helppo asentaa myös vanhaan lattialämmitysjärjestelmään.

Uponor uudistaa lattialämmityksen

Uponorin uudet ratkaisut säästävät aikaa, vaivaa ja kustannuksia. Taipuisat putket helpottavat lattialämmityksen asennusta ja tehtaalla valmiiksi esikasatut jakotukit nopeuttavat asennustyötä. Jakotukeissa valmiina olevat toimilaitteet on esiavattu, joten putkipiirien ilmaus onnistuu ilman sähköä. Asennustyö sujuu entistä nopeammin ja lisäksi irtotavaran määrä työmaalla vähenee.

-Asentaja saa tehtyä kerralla valmista. Putkipiirien tasapainotus hoituu automaattisesti, mikä vähentää huoltokäyntien tarvetta. Turha säätäminen jää kaikilta pois, Uponorin tuotepäällikkö Mikko Nieminen painottaa.

Myös saneerauskohteissa voidaan ottaa kaikki hyöty irti Uponorin uudesta järjestelmästä. Vanhoihin lattialämmityksen jakotukkeihin vaihdetaan Retrofit-toimilaitteet, jotka yhdistetään uuteen säätöjärjestelmään.

Uponor Smatrix Wave PLUS lisää asumismukavuutta

Automaattisen tasapainotuksen avulla lämpötila pysyy miellyttävänä. Laitevalmistajien selvityksen mukaan Smatrix Wave Plus optimoi lämpötilan testatuista säätöjärjestelmistä parhaiten. Asumismukavuuden kannalta tulos on merkittävä, sillä lattialämmitys pysyy tasaisempana ja järjestelmä reagoi nopeasti ja automaattisesti muuttuviin lämpötiloihin. Smatrix Wave Plus myös maksimoi lämpöpumpun hyötysuhteen. Jos putkipiireille tuleva menovesi on korkeampi kuin on tarpeen, järjestelmä säätää automaattisesti lämpöpumpun lämpökäyrää pienemmäksi. Smatrix on ratkaisu energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen.

Vähemmän johtoja, enemmän mahdollisuuksia

Langattomat huonetermostaatit voi sijoittaa joustavasti ilman sähkökytkentöjä ja niiden paikkaa voi vaihtaa tarpeen mukaan. Kosketusnäytöllisellä käyttöpaneelilla koko järjestelmän hallinnointi on helppoa yhdestä paikasta. U@home-sovelluksen myötä hallinnointi onnistuu myös etänä.

−Mielenkiintoinen uutuus on U@home-etäkäyttösovellus. Järjestelmän toimintoja voi seurata ja säätää älypuhelimella tai tietokoneella. Esimerkiksi lomalta paluu on miellyttävämpää, kun lämmityksen säädöt voi tehdä jo matkalta. Vaihtoehtoisesti lomasäädöt voi tehdä ennakkoon käyttöpaneelista. Mobiiliapplikaatio on saatavissa tällä hetkellä Android- ja iPhone -puhelimiin, tai sitä voidaan käyttää nettiselaimella, kertoo Uponorin Mikko Nieminen.

Lisätietoja:  
Uponor Suomi Oy
tuotepäällikkö Mikko Nieminen
puh. 020 129 2684
mikko.nieminen@uponor.com

www.uponor.fi/smatrix


[1] Eu.bac = European Building Automation and Controls Association.  www.eubaccert.eu/licences-by-criteria.asp

Liitetiedostot

Uponor on yksi johtavista asuin- ja liikerakennusten sisäilmasto- ja käyttövesijärjestelmien toimittajista Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Pohjois-Euroopassa Uponor on myös merkittävä yhdyskuntatekniikan putkijärjestelmien toimittaja. Uponorissa työskentelee yhteensä noin 4000 henkilöä 30 maassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 ylitti miljardi euroa. Uponorin osake on listattu NASDAQ Helsingissä. Lisätietoja: uponor.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs