Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » TuuliTapiolan omistama Vartinojan tuulipuisto vihitään käyttöön Siikajoella 13.9.2016

LähiTapiola

TuuliTapiolan omistama Vartinojan tuulipuisto vihitään käyttöön Siikajoella 13.9.2016

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2016 klo 10:20
Julkaisija: LähiTapiola

Siikajoella sijaitseva Vartinojan tuulipuisto vihitään käyttöön 13.9.2016. Vihkimisen suorittaa kunnanjohtaja Kaisu Tuomi. Tilaisuudessa on yleisöohjelmaa ja tarjoilua, ja kaikki tuulivoimasta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle.

Marraskuussa 2015 valmistuneesta tuulipuistosta 90 prosenttia omistaa TuuliTapiola Ky -rahasto ja 10 prosenttia LähiTuuli Oy. Noin 25 MW:n tuulipuiston energiantuotanto vastaa noin 4 000 sähkölämmitteisen omakotitalon tai 30 000 kerrostalokaksion energiantarvetta vuodessa. Projekti toteutettiin yhteistyössä GE Energy Oy:n ja uusiutuvan energian asiantuntijapalveluita tuottavan TuuliSaimaa Oy:n kanssa.

-Olemme suunnitelleet, valmistaneet, asentaneet ja toimittaneet Vartinoja I:n tuulipuistoon yhdeksän tuuliturbiinia, jotka soveltuvat erinomaisesti Suomessa tyypillisille alhaisille ja keskinopeille tuuliolosuhteille. GE on hyvin tyytyväinen voidessaan myötävaikuttaa hiilidioksidivapaan energiantuotannon lisäämiseen Suomessa yhteistyössä suomalaisten yhteistyökumppanien kanssa. Tämä projekti vahvistaa strategiaamme tulla vahvaksi paikalliseksi tuulivoimatoimijaksi, kertoo GE Renewable Energy Oy:n toimitusjohtaja Markus Alholm.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:n hallinnoima pääomarahasto TuuliTapiola Ky sijoittaa varansa Suomessa sijaitseviin tuulipuistohankkeisiin, jotka täyttävät lain uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön tuotantotuesta annetut kriteerit. Rahaston sijoittajat ovat LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö, LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö sekä Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo.

Vastuullisuus on kiinteä osa LähiTapiolan ja Elon sijoitustoimintaa ja sijoitusten riskienhallintaa. Vastuullisuus on niin lainsäädännön ja hyvien markkinakäytäntöjen noudattamista kuin omaehtoista vastuullisuutta suhteessa ympäröivään yhteiskuntaan.

–Sijoitusvalinnoissa ja strategioissa on jo pitkään painotettu  kestävää kehitystä ja siten myös ilmastonmuutoksen vastaista työtä tukevia ratkaisuja, sanoo johtaja Kim Särs LähiTapiola Kiinteistövarainhoidosta.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon tavoitteena on tuottaa koko sen hallinnoiman, noin 3 miljardin euron arvoisen, kiinteistökannan kuluttama sähkö kokonaisuudessaan uusiutuvalla energialla. Vartinojan tuulipuiston ensimmäisenä kokonaisena toimintavuonna 2016 tavoite tullaan ylittämään.

–TuuliTapiolan sijoitusstrategia ja tuulivoimainvestoinnit sopivat vastuullisen sijoittamisen periaatteisiimme ja pienentävät sijoituksiemme hiilijalanjälkeä. Toivomme, että myös jatkossa voimme sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti uusiutuvan energian tuotantoon Suomessa, kommentoi salkunhoitaja Jan Schulman Elosta.

Lisätiedot:

Kim Särs, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy
+358 40 5019 981, kim.sars@lahitapiola.fi

Jan Schulman, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo
+358 040 539 2373, jan.schulman@elo.fi

Petteri Laaksonen, TuuliSaimaa Oy
+358 40 508 8498, petteri.laaksonen@tuulisaimaa.fi

Markus Alholm, GE Renewable Energy Oy
+358 40 541 5977

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs