Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Turun seudun vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen alkaa

Turun Teknologiakiinteistöt Oy

Turun seudun vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen alkaa

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2016 klo 14:31
Julkaisija: Turun Teknologiakiinteistöt Oy

Turun seudun vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen alkaa lokakuussa Turku Science Parkin alueelle. Keskus tulee sijoittumaan DataCityn ja BioCityn välittömään läheisyyteen, Turku Science Parkin sydämeen.

Vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentajaksi on valittu Rakennustoimisto Lundén Oy.

– Keskus on näkyvä ja tärkeä kohde Turun kaupungille, korkeakouluille sekä yrityksille. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme hankeen toteutettavaksi ja uskomme, että tästä tulee hieno kokonaisuus, kertoo Rakennustoimisto Lundénin toimitusjohtaja Janne Lundén.

Keskuksesta järjestettiin syksyllä 2015 arkkitehtien ideakilpailu, jonka voittajaksi valittiin Vesa Arosuo Arkkitehdit.

Vierailukeskus tarjoaa yrityksille mahdollisuuden omien tuotteidensa ja innovaatioidensa esittelyyn. Vierailu- ja innovaatiokeskukseen tulee myös showroom, jonne yritykset voivat rakentaa oman elämysmaailmansa. Vierailukeskus sisältää myös kaupunkisuunnittelutilan sekä esittelee turkulaista korkeakoulututkimusta.

Vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen sisältyy olennaisena osana Turun kaupungin kärkihankkeeseen Kupittaan alueen kampus ja tiedepuiston kehittäminen. Keskus toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin kanssa.

Mukaan hankkeeseen ovat sitoutuneet mm. Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu sekä parikymmentä paikallista yritystä, kuten PerkinElmer Inc, Teleste Oyj ja Sandvik Oy.

Vierailu- ja innovaatiokeskuksesta on kehitetty sovellus mobiililaitteille, jonka avulla rakennuksessa voi liikkua kaikissa kerroksissa. Sovellus on ladattavissa Google Play- ja Apple Store -kaupoista. Sovellus löytyy hakusanalla Teknologiakiinteistöt.

Lisätietoja:

Hele Kaunismäki, projektipäällikkö, Turku Science Park Oy
050 559 03 74, hele.kaunismaki(a)turkusciencepark.com

Mikko Lehtinen, toimitusjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt Oy
0400 960 626, mikko.lehtinen(a)teknologiakiinteistot.fi

Janne Lundén, toimitusjohtaja, Rakennustoimisto Lundén Oy
0400 742 542, janne.lunden(a)rakennustoimistolunden.fi

Vierailu- ja innovaatiokeskus -hanke on osa 6Aika - Avoimet innovaatioalustat kärkihankkeen Turun osatoteutusta, jota Turun Seudun Kehittämiskeskus hallinnoi. 6Aika-strategia on osa EU:n rakennerahasto-ohjelmaa ja sitä rahoittavat EU:n lisäksi maan kuusi suurinta kaupunkia sekä Suomen valtio.

 

Liitetiedostot

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turku Science Parkin alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka kehittää alueen kiinteistöjä ja palveluita sekä vuokraa toimitiloja yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön tavoitteena on tarjota asiakkailleen Suomen paras ympäristö toimia ja kehittyä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Turun kaupunki, Turun Seudun Osuuspankki, Eläkevakuutusyhtiö Veritas, Stiftelsen för Åbo Akademi ja Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistamien kiinteistöjen pinta-ala on noin 154 000 neliömetriä ja tilojen keskimääräinen käyttöaste noin 95 %.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs