Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Turun Akatemiatalo uudistuu Turun hovioikeuden käyttöön

Senaatti-kiinteistöt

Turun Akatemiatalo uudistuu Turun hovioikeuden käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 10:00
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt toteuttaa Turun Akatemiatalon muutos- ja korjaustyöt Turun hovioikeuden käyttöön. Peruskorjaus on edennyt harjannostajaisiin, joita juhlitaan tänään torstaina 16.6  Peruskorjauksen tavoitteena on rakennuksen toiminnallisuuden, terveellisyyden ja turvallisuuden parantaminen sekä Turun hovioikeuden työympäristön uudistaminen. Tilojen suunnittelu perustuu oikeushallinnon toimitila- ja työympäristökonseptin sekä oikeusministeriön toimitilastrategian tavoitteisiin. Uuden työympäristöratkaisun ansiosta tilankäyttö tehostuu, ja peruskorjauksen jälkeen Turun hovioikeuden toiminta voidaan keskittää kolmesta eri osoitteesta Akatemiataloon. 

Talotekniikka uudistetaan suojellun rakennuksen ehdoilla

Rakennuksen viihtyisyyttä työympäristönä ja rakennuksen terveellisyyttä parannetaan uusimalla rakennuksen kaikki tekniset järjestelmät.  Ilmanvaihdon muutosten yhteydessä tiloihin tuodaan myös viilennystoiminto. Ilmanvaihdon peruskorjaus tehdään mahdollisimman vähäisin muutoksin suojellun rakennuksen runkoon sekä huonetiloihin. Teknisten järjestelmien aiheuttamat muutokset tehdään mahdollisimman huomaamattomina, rakennuksen arvokkaimpien tilojen osalta muutokset minimoidaan.

Tilojen toiminnallisilla muutoksilla parannetaan tilojen käytettävyyttä sekä rakennuksen esteettömyyttä.  Rakennuksen ulkopuolelle sisäänkäyntien yhteyteen tehdään esteettömät luiskat. Rakennuksen sisäpuolella nykyinen hissi uusitaan sekä rakennetaan uusi hissi palvelemaan esteetöntä kulkua rakennuksen juhlatiloihin. Rakennuksen turvallisuutta lisätään mm. kulkuyhteyksien muutoksilla.

Toimistotilat uudistetaan ja istuntosalit varustetaan uusimmalla ICT-teknologialla

Laajimmat muutokset sijoittuvat rakennuksen kolmanteen kerrokseen, jossa toimistotilat uusitaan kokonaisuudessaan.  Toinen laajempien muutosten alue on Hovioikeuden istuntosalivyöhyke. Istuntosaleissa kaikki kalusteet sekä tekniset järjestelmät uusitaan. Salit varustetaan myös viimeisimmällä ICT-teknologialla. Uudistuksen tavoitteena on tehdä Suomen nykyaikaisin hovioikeus Suomen perinteisimpään rakennukseen.

Rakennuksen julkisivuille ei tehdä muutostoimenpiteitä. Rakennuksen ikkunat sekä ovet säilytetään ja kunnostetaan, ullakolle rakennetaan uudet ilmanvaihtokonehuoneet sekä uusitaan vesikate. Samalla rakennuksen energiatehokkuutta parannetaan.

Akatemiatalon peruskorjaus valmistuu loppuvuotena 2017, jolloin rakennuksen vihkimisestä tulee kuluneeksi 200 vuotta, ja Suomi itsenäisenä maana täyttää 100 vuotta.  Akatemiatalo on arvorakennus, joten Museovirasto on ollut tiiviisti mukana peruskorjaushankkeessa ja muutostöissä alusta alkaen. 

Talon vaiheita

Turun Akatemiatalo valmistui vuonna 1816 ja vihittiin käyttöön vuonna 1817. Rakennuksen suunnittelusta vastasi arkkitehti Carl Cristoffer Gjörwell ja työmaa-arkkitehtina toimi Charles Bassi. Rakennus toimi yliopistorakennuksena vuodesta 1816 Turun paloon 1827 saakka. Palon seurauksena Akatemia määrättiin siirrettäväksi Helsinkiin ja tästä eteenpäin Akatemiatalo on ollut Suomen valtiollisen rakennuttajan hallussa, jota nykyisin edustaa Senaatti-kiinteistöt. Turun palon aiheuttamien korjausten sekä muutostöiden jälkeen rakennukseen sijoittui lukuisia valtion virastoja. Tiloissa on aiemmin toiminut mm. Maaherran virkahuone, Lääninhallitus, Tuomiokapituli, Hovioikeus, Posti ja Vaihtokonttori. Rakennukseen on tehty muutostöitä eri vaiheissa 1900-luvulla ja edellinen laaja peruskorjaus tehtiin vuosina 1975 - 1978.

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani. Olemme uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnannäyttäjä. Keskitetyt ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa ja säästämään toimitilakustannuksissa.  Senaatin monialaiset ammattilaiset huolehtivat valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä.    www.senaatti.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs