Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Tuoteuutuus: Lisää kapasiteettia mobiiliverkkoon piensoluratkaisulla

Ericsson

Tuoteuutuus: Lisää kapasiteettia mobiiliverkkoon piensoluratkaisulla

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2014 klo 14:10
Julkaisija: Ericsson

       

Pienemmissä rakennuksissa ja tiloissa on samat vaatimukset mobiililaajakaistan peitolle ja kapasiteetille kuin isommissakin. Pienemmissä tiloissa kapasiteetin on kuitenkin synnyttävä pienemmillä kustannuksilla.

Ericsson on toimittanut satojatuhansia piensolu- ja Wi-Fi -ratkaisuja maailman johtaville operaattoreille. Nyt yritys julkistaa uuden RBS 6402 -tukiaseman: ensimmäisen sisäpeittoa rakentavan piensolutukiaseman, joka mahdollistaa eri taajuusalueiden yhdistämisen (carrier aggregation). Uusi ratkaisu vastaa pienempien tilojen tarpeeseen kustannustehokkaalla tavalla. Lisäksi tukiasema on kooltaan pieni: sen vaatima pinta-ala on tablet-tietokoneen luokkaa ja mitoiltaan tuote vastaa vain 2,8 litraa.

Patrick Weibel, joka vastaa Mobile Data Networks -alueesta Swisscomilla, sanoo: “Työn liikkuvuus ja laitteiden välinen kommunikaatio kasvattavat mobiilidatan tarvetta rakennusten sisällä. Tähän haasteeseen vastataksemme olemme hakeneet kustannustehokasta ratkaisua pienempiin rakennuksiin. Ericssonin RBS 6402 on ”all-in-one”-piensolutukiasema, jonka avulla voimme säästää kustannuksissa verkon suorituskyvystä tinkimättä, ja näin pysyä kilpailukykyisenä.”

Muutokset operaattoreiden toimintaympäristössä tuovat mukanaan sekä mahdollisuuksia että haasteita. Mobiilidataliikenne kasvaa 10-kertaiseksi vuoteen 2019 mennessä, yritykset hankkivat verkkoratkaisunsa yhä enenevissä määrin palveluna, ja uudet, laitteiden väliset, mobiiliverkkoa hyödyntävät sovellukset yleistyvät. Jotta operaattorit voisivat vastata haasteisiin ja pitää asiakkaansa tyytyväisinä, niiden tulee varmistaa mobiilidataa hyödyntävien sovellusten käytettävyys niin kaikenkokoisissa rakennuksissa kuin siirryttäessä jälleen rakennuksen ulkopuolelle.

Daryl Schoolar, langattoman infrastruktuurin pääanalyytikko Ovumista sanoo: “Kun puhutaan piensoluista, yritysasiakkaita palvelevat sisätilat ovat muodostuneet erityisen kiinnostavaksi alueeksi. Ovumin kokemus on, että piensoluratkaisujen käyttöönottoja tehdään eniten juuri niissä. Valitettavasti monet käyttöönotetuista ratkaisuista ovat sellaisia, ettei niitä ole täysin integroitu muuhun verkkoon. Jos operaattorit ottavat käyttöön piensoluratkaisuja lähes täysin erillisenä muusta verkosta, niistä ei saada täysiä hyötyjä irti verkon kokonaissuorituskykyä ajatellen. Ericsson on tarttunut tähän haasteeseen piensoluratkaisuillaan, jotka toimivat koordinoidusti makrosolun rinnalla. Lisäksi RBS 6402 on itsenäisenäkin erittäin vahva piensolutuote. En näe vastaavia ominaisuuksia yhdessäkään muussa tämän päivän piensoluratkaisussa.”

Ensimmäisenä picotukiasemana RBS 6402 kaksinkertaistaa kapasiteetin ja nopeuden taajuuskaistoja yhdistelemällä (carrier aggregation).  Se tukee LTE-nopeuksia aina 300 megabittiin sekunnissa saakka, ja siinä on sekä LTE- ja 3G-radiorajapinta että Wi-Fi. Liikenne ohjautuu eri verkkoihin saumattomasti Ericssonin ensimmäisenä markkinoille tuoman Real-Time Traffic Steering -ratkaisun avulla. Näin se tarjoaa aina parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen ja optimoi verkon kapasiteetin hyödyntämisen. Tuote toimii myös LTE-Advanced -teknologialla ja tukee Voice over LTE -puheratkaisua. Tukiaseman käyttöönotto on helppoa, ja asentaminen hoituu 10 minuutissa.

Johan Wibergh, verkkoliiketoiminnasta vastaava johtaja Ericssonilta sanoo: "RBS 6402 mahdollistaa kustannustehokkaan ratkaisun pienemmille asennuskohteille, joita uskomme olevan noin 10 miljoonaa rakennusta maailmassa. Ericssonin piensolu- ja Wi-Fi-portfolion avulla mobiilioperaattorit voivat vastata kuluttaja- ja yritysasiakkaidensa tarpeisiin sekä rakentaa uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä sisä- että ulkotiloissa.”

Ericsson RBS 6402 -tuotesivu:
http://www.ericsson.com/ourportfolio/products/rbs-6402
 
Lue lisää Ericssonin piensoluratkaisuista:
http://www.ericsson.com/news/1731153
http://www.ericsson.com/thecompany/press/releases/2014/02/1761184
 
Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

Lisätietoja:
Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan  ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Yli 110 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin 950 osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress  
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs