Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Tukesin mediatiedote: Tukes tuo turvallisuustiedon reaaliaikaan livelähetysten avulla

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Tukesin mediatiedote: Tukes tuo turvallisuustiedon reaaliaikaan livelähetysten avulla

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2016 klo 11:26
Julkaisija: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Tänä kesänä Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) viestii turvallisuudesta uudella tavalla, säännöllisin viikoittaisin live-lähetyksin. Ensimmäinen lähetys on tänään keskiviikkona 29.6. Hietaniemen uimarannalla Helsingissä kello 14.30. Lähetyksen aiheena ovat uimarannat ja niiden turvallisuus.

 

Lähetystä voi seurata suorana Tukesin Facebook-tilin kautta osoitteessa https://www.facebook.com/Turvallisuusjakemikaalivirasto/. Tulevista live-lähetyksistä, niiden ajankohdista ja aiheista, kerrotaan Tukesin sosiaalisen median kanavissa hashtagilla #tukeslive.

- Live-lähetyksillä tavoittelemme uudenlaista tapaa viestiä kiinnostavasti turvallisuusasioista.  Säännöllisten livelähetysten kautta on mahdollista saada suomalaisia kiinnostumaan tärkeistä arjen turvallisuuteen vaikuttavista asioista, kertoo Tukesin viestinnässä kesätöitä tekevä Emmi Venäläinen. Hän toimittaa livelähetyksiä yhdessä Tukesin asiantuntijoiden kanssa kesän aikana eri toimialojen ajankohtaisista aiheista.

Lähetyksissä käytetään Facebookin live-palvelua. Uimarantojen turvallisuuden lisäksi livelähetyksiä on tulossa muun muassa nettikauppaostoksiin ja  maahantuontiin liittyen. Kiinnostavia aiheita on luvassa viikoittain. Heinäkuussa Tukes suuntaa  työ- ja elinkeinoministeriön mukana Poriin SuomiAreenalle, mistä myös on luvassa ajankohtaislähetys.

Uimarannat ovat kuluttajapalveluita

Ensimmäisessä lähetyksessään Tukes tarttuu tärkeään kesäiseen aiheeseen, uimarantaturvallisuuteen. Aiheesta kertomassa ovat Tukesin ylitarkastaja Kaarina Kärnä sekä Hietaniemen uimarannan rantavalvoja.

- Uimarannat ovat kuluttajapalveluita, jotka kuuluvat kuluttajaturvallisuuslain soveltamisalalle. Lain mukaan kuluttajapalvelusta, kuten uimarannan toiminnasta, ei saa aiheutua vaaraa kenenkään terveydelle tai omaisuudelle. Uimarannoilla on huolehdittava niin valvonnasta kuin asianmukaisten pelastusvälineidenkin kunnosta ja saatavuudesta. Vaikka uimarantoja koskevat monilta osin samat turvallisuusvaatimukset kuin uimahalleja ja maauimaloitakin, asettavat uimarantojen suurempi koko ja esimerkiksi hyppytornit omat haasteensa turvallisuusolosuhteille, Kaarina Kärnä sanoo.

Kuluttajan on hyvä ottaa selvää uimarannan valvonnasta, avun hälyttämisestä ja rannan ominaisuuksista ja varustelusta, kuten pelastusrenkaiden sijainnista. Tietojen tulisi olla myös selvästi esillä infotaulun muodossa.

 

Tukes sosiaalisessa mediassa @tukesinfo tai Turvallisuus- ja kemikaalivirasto
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
SlideShare
YouTube

 

 

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) valvoo ja edistää teknistä  turvallisuutta ja vaatimustenmukaisuutta sekä kuluttaja- ja kemikaaliturvallisuutta Suomessa. Tavoitteenamme on turvallinen, luotettava ja ekologisesti kestävä yhteiskunta.

Valvomme toimialojemme tuotteita, palveluita ja tuotantojärjestelmiä ja toimeenpanemme niihin liittyvää lainsäädäntöä.  Toimintamme tarkoituksena on suojella ihmisiä, omaisuutta ja ympäristöä turvallisuusriskeiltä.

Seuraa Tukesia somessa:

Twitter: @tukesinfo

Facebook: turvallisuusjakemikaalivirasto

LinkedIn: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto

Instragram: @tukesinfo

Youtube: Tukesinfo

SlideShare: Tukesinfo

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs