Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Trähuselementsproducenten LapWall vågar växa och investera!

LapWall Oy

Trähuselementsproducenten LapWall vågar växa och investera!

Pressmeddelande.
Publicerad: 15.09.2015 kl. 10:37
Utgivare: LapWall Oy

LapWall Oy har på ett fåtal år vuxit till som Finlands största trähuselementsproducent och har som i ett led i sin fortsatta tillväxt öppnat ett nytt kontor i Skandinavien, Borlänge, Sverige. Företagets omsättning har i Finland de senaste två åren tiofaldigas, och strävar efter en omsättning i de övriga nordiska länderna om 10 miljoner euro till nästkommande år.

Trähusbyggande har blivit allt vanligare i Sverige i snabbt takt. Den teknik som används idag i arbetet med trä har utvecklats med stormsteg och gränserna har flyttats fram med hur man kan bygga, vilket gör att kvalitén blivit bättre och byggandet mer kostnadseffektivt. Dessutom är träbyggande ekologiskt.

- Det nya kontoret, kommer att betjäna kunder i hela Skandinavien, utöver det söker vi efter marknader i Danmark. LapWall erbjuder den nordiska marknaden snabba leveranser, hög kvalité och leveranssäkerhet. Den nya produktionsanläggningen om 4000 m² i Pyhäntä stod färdig i juli, så vi är redo att möta en kraftigt ökande efterfrågan, säger LapWalls exportdirektör Gunnar Puhakka.

LapWall har de senaste åren levererat från Finland, träelement till olika områden i Sverige och Norge, framför allt till Stockholms och Oslo området, samt de nordliga skidortera. Med det nya skandinaviska kontoret har vi som mål att få resultat direkt och målet är en omsättning om 10 miljoner euro för 2016.

- Utsikterna för tillväxten är betydande, i synnerhet för radhus och i större projekt där det planerats parhus och villor, samt 2-3 plans flerfamiljshus. Vi har tuffa men realistiska förväntningar för tillväxt, säger LapWalls Skandinaviska platschefen Arto Gabrielsson.

De ökande kunskaperna och erfarenheten i arkitektoniska och design av träelement, samt effektiviteten i träelementsbyggande framtår som en av Finlands specialistområde, samt en stor exportprodukt.

 

För mer information:

Gunnar Puhakka, exportchef, +358 40 509 0952, gunnar.puhakka@lapwall.fi

Arto Gabrielsson, skandinaviska kontoret, tel. +46 70 620 4540, arto.gabrielsson@lapwall.se

Jarmo Pekkarinen, VD och koncernchef, +358 40 532 5694, jarmo.pekkarinen@lapwall.fi

www.lapwall.fi

I Pyhäntä ligger LapWall Oy som är Finlands största och Europas modernaste trähuselement fabrik. LapWall erbjuder trähuselement till professionella byggare och ett kostnadseffektivt sätt att bygga i träd. LapWall exorterar trähuselement till de nordiska länderna, Centralamerika, Östeuropa, Ryssland och Latinamerika.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs