Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Technopolis laajenee Osloon

Technopolis Oyj

Technopolis laajenee Osloon

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2013 klo 13:07
Julkaisija: Technopolis Oyj

Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa toimiva Technopolis Oyj hakee kasvua Norjasta. Toimitiloja omistava ja vuokraava yhtiö ostaa Oslosta kolmen kiinteistön kokonaisuuden. Kaupan arvo on noin 220 miljoonaa euroa, josta Technopoliksen osuus on 154 miljoonaa euroa.

Technopoliksen uusi kampus sijaitsee kasvavalla Fornebun alueella Baerumissa kuusi kilometriä Oslon keskustasta länteen. Kampuksen toiseksi omistajaksi jää 30 prosentin osuudella norjalainen kiinteistösijoitusyhtiö IT Fornebu Properties AS (ITFP), jonka suurin omistaja on Norjan valtion omistama kiinteistösijoitusyhtiö. Kaupan mukana Technopolikselle siirtyy kymmenen hengen tiimi, joka vastaa tällä hetkellä kampuksen operoimisesta.

Technopoliksen toimitusjohtajan Keith Silverangin mukaan Oslon kampuksen hankinta on luonteva jatko yhtiön kasvustrategialle: “Tämä yrityskauppa on iso askel toimintamme kansainvälistämisessä ja kasvutavoitteidemme saavuttamisessa. Uskomme, että voimme nostaa kampuksen arvoa kehittämällä vuokrausastetta, lisäämällä palveluiden liikevaihtoa ja hyödyntämällä Technopoliksen palvelukonseptia, jossa tuomme eri alojen osaajat saman katon alle. Saimme kaupan myötä myös vahvan paikallisen kumppanin, joka tuntee kampuksen ja on sitoutunut kehittämään sitä pitkäjänteisesti.”

ITFP:n toimitusjohtaja Kjell Kalland kommentoi: ”Toivotamme Technopoliksen tervetulleeksi Norjaan ja Fornebuhun, joka on Oslon nopeimmin kasvavia alueita. Technopoliksen ainutlaatuinen palvelukonsepti, joka yhdistää helposti muunneltavissa olevat tilat sekä laadukkaat palvelut, edesauttaa meitä kasvattamaan kampuksen vuokrausastetta edelleen. Fornebun kampuksen vuokrattava pinta-ala on 70 500 neliömetriä ja vuokrausaste on jo nyt 90 %. Kauppaan sisältyy lisäksi myös Technopolikselle optio ostaa viereinen tontti, jolle on mahdollista rakentaa 15 000–25 000 neliömetriä toimistotilaa lisää. Oslon seutu tarjoaakin Technopolikselle ja sen asiakkaille erinomaiset liiketoimintamahdollisuudet, sillä sen ja Norjan talous on edelleen kasvussa.”

Oslon Fornebu on vetovoimainen alue, jossa on suurten norjalaisten yritysten, kuten Telenorin ja Aker Solutionin pääkonttoreita sekä Statoilin uusi alueellinen pääkonttori. Alueelle rakennetaan myös runsaasti asuin- ja vähittäiskauppakiinteistöjä. Lisätietoja kampuksesta: www.technopolis.fi/fornebu-fi.

Technopolis kertoo kaupan taustoista ja tavoitteista webcast-tilaisuudessa maanantaina 14.10. klo 9.00. Webcastia voi seurata osoitteessa: www.technopolis.fi/webcast.

 

Technopolis Oyj

Keith Silverang
toimitusjohtaja
puh. 040 566 7785

Sami Juutinen
Johtaja, kansainväliset liiketoiminnot
puh. 040 484 7487

 

Technopolis Oyj on kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja palveluihin erikoistunut pörssiyhtiö. Yhtiö on keskittynyt monikäyttäjäympäristöihin. Sen keskeinen toiminta-ajatus on yhdistää liiketoimintaa tukevat palvelut nykyaikaisiin toimitiloihin ja tarjota asiakkaille joustavat toimintaympäristöt. Technopoliksen tiloissa toimii noin 26 000 ihmistä ja lähes 1 400 yritystä ja yhteisöä Suomessa, Venäjällä, Virossa ja Liettuassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2012 oli 107,3 miljoonaa euroa ja käyttökate 55,8 miljoonaa euroa. Technopolis Oyj:n osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsinkiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs