Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Tampereen Rakennustietopalkinto jaettiin Asta Rakentaja 2013 -messuilla

Tampereen Messut

Tampereen Rakennustietopalkinto jaettiin Asta Rakentaja 2013 -messuilla

Tiedote.
Julkaistu: 08.02.2013 klo 12:52
Julkaisija: Tampereen Messut

RAKENTAMISEN LAATU JA HOMEASIAT OVAT KESKEISIÄ TEEMOJA

Historian suurimmat Asta Rakentaja -messut alkoivat Tampereella perjantaina 8.2.2013. Kolmipäiväinen messutapahtuma esittelee rakentamisen ja asumisen uusimmat tuotteet, palvelut, ratkaisut ja trendit 291 näytteilleasettajan osastolla. Samaan aikaan kuudetta kertaa pidettävien Asta Rakentaja -messujen kanssa toteutetaan Keräily Kevät -tapahtuma, jossa on 56 näytteilleasettajaa. Keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtuma järjestetään 42. kerran.

Asta Rakentaja 2013 tarjoaa hyödyllistä tietoa alan ammattilaisille, oman kodin rakentajille ja remontoijille messuosastojen lisäksi tietoiskuissa, työnäytöksissä ja neuvontapisteissä. Perjantain ohjelmassa on huomioitu erityisesti rakentamisen ja kiinteistöalan ammattilaiset sekä korjaushankkeista vastaavat.


Lupatarkastusinsinööri Jyrki Kosonen sai Tampereen Rakennustietopalkinnon 2012

Messujen tiedotustilaisuudessa jaettiin perjantaina Tampereen Rakennustietopalkinto 2012, jonka sai lupatarkastusinsinööri Jyrki Kosonen. Rakennustietosäätiö RTS:n hallituksen perustama alueellinen Rakennustietopalkinto myönnetään vuosittain yksityiselle henkilölle tai työryhmälle, joka on Tampereen Rakennustiedon toimialueella erityisesti edistänyt hyvää kaavoitus-, rakennus- tai kiinteistönpitotapaa tietoa tuottamalla, jakamalla tai sitä hyväksi käyttämällä.

– Jyrki Kosonen on tehnyt pitkän 40-vuotisen työuran Tampereen kaupungin rakennusvalvonnassa tarkastusinsinöörinä. Jyrki on virkamiehenä ollut aidosti kiinnostunut rakentajien ongelmista, kannustanut eteenpäin ja pyrkinyt löytämään ratkaisuja lupahankkeissa. Hän on nähnyt ja ollut mukana Tampereen rakentamisen murroksessa ja toiminut usean persoonallisen rakennustarkastajan oikeana kätenä. Jyrkiä voi sanoa rakennustarkastuksen gentlemanniksi, joka nyt jää eläkkeelle. Tämä palkinto on kunnianosoitus pitkästä ja ansiokkaasta työurasta Tampereen rakentamisen hyväksi, totesi palkintolautakunnan puolesta palkinnon jakanut toiminnanjohtaja Aarni Saviaho Tampereen Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:stä.

Tiedotustilaisuus: Lehdistötiedote Tampereen Rakennustietopalkinnosta 8.2.2013.


Rakennusteollisuus RT: Laatumittarit tulevat työmaille – työturvallisuuden osaajat palkittiin

Rakennusteollisuus RT:n Laatupolku-hankkeessa tuotetaan työkaluja rakentamisen laatuun liittyvien ongelmien poistamiseksi ja laadun parantamiseksi. Kehitettyjä työkaluja ja -tapoja sekä saatuja tutkimustuloksia esitellään Rakennusteollisuus RT ry:n ja Rakentamisen Laatu RALA ry:n järjestämässä Rakennusteollisuuden Laatupäivä -tilaisuudessa perjantaina klo 10–13. Tilaisuus on osa valtakunnallista kiertuetta. Tilaisuuksissa jaetaan tietoa ja käytännön kokemuksia laadunhallinnan haasteista ja ratkaisuista sekä viritetään keskustelua alan toimijoiden kesken laadun parantamisen keinosta ja mahdollisuuksista.

– Hanketta käynnistettäessä todettiin, että tulosten saavuttaminen edellyttää laatuasioiden nostamista kaikkien rakentamisen osapuolten ja tekijöiden huomion kohteeksi. Hanke muodostuu useista konkreettisista osahankkeista, jotta tulokset saadaan mahdollisimman nopeasti ja laajasti alalla käyttöön, toteaa rakentamisen kehittämisestä Rakennusteollisuus RT:ssä vastaava johtaja Jukka Pekkanen.

Laatupäivässä palkitaan vuoden 2012 Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailussa menestyneet yritykset. Voiton jakoivat Lujatalo Oy:n kohde Kiinteistö Oy Kuninkaankatu 22-24 Tampereelta ja Skanska Talonrakennus Oy:n kohde As. Oy Jyväskylän Ankkuri Jyväskylästä.

Tiedotustilaisuus: Jukka Pekkanen, johtaja, Rakennusteollisuus RT ry: ”Rakentamisen laatu Suomessa – haasteet, ratkaisut ja työkalut”.


Kosteus- ja homeasiat puhuttavat messuilla – lauantaina pidetään Suuri homekeskustelu

Hometalkoot-projekti esittelee perjantaina klo 13.30–14.15 hankkeen tarjoamia työkaluja kiinteistönpitäjille. Tiedotustilaisuudessa kuultiin myös uudesta oppaasta, joka sisältää tärkeitä neuvoja asuntokaupantekoon.

Tampereen Messut Oy toteuttaa yhteistyössä Aamulehden kanssa lauantaina klo 13–14 kosteus- ja homeasioita käsittelevän paneelikeskustelun. Aamulehden toimittajan Anu Leena Koskisen johtamassa Suuressa homekeskustelussa asiantuntijoina ovat rakennusfysiikan professori Juha Vinha (Tampereen teknillinen yliopisto), asianajaja, varatuomari Pekka Suojanen (Asianajotoimisto Suojanen & Alanen Oy), suunnittelija Karoliina Viitamäki (ympäristöministeriö, Valtakunnalliset kosteus- ja hometalkoot), toiminnanjohtaja Jorma Säteri (Sisäilmayhdistys ry), rakennusinsinööri ja vanhempi asiantuntija Antero Pentikäinen (Muoto Oy) ja toimitusjohtaja Reima Mäkelä (RM-Rakennus Ky).

Tiedotustilaisuus: Karoliina Viitamäki, suunnittelija, ympäristöministeriö, Valtakunnalliset kosteus- ja hometalkoot: ”Uusi opas turvallisempaan asuntokauppaan: Tunne talosi, turvaa kauppasi”.


Korjausrakentamisen uudet energiamääräykset tulevat osaksi hyvää kiinteistönpitoa

Osaksi suunnitelmallista ja hyvää kiinteistönpitoa on tulossa minimivaatimukset rakennusten korjaus- ja muutostöiden yhteydessä tehtäville rakennuksen energiatehokkuutta parantaville toimenpiteille. Korjausrakentamisen uusista energiamääräyksistä kertova luento pidetään perjantaina klo 14.30–15.15. Aihetta käsiteltiin myös avajaispäivän tiedotustilaisuudessa.

Tiedotustilaisuus: Jyrki Kauppinen, yli-insinööri, ympäristöministeriö, Rakennetun ympäristön osasto: ”Korjausrakentamisen uudet energiamääräykset”.


Energianeuvontapiste, Sisäilmainfopiste sekä rakentaja- ja remonttikoulut opastavat messuvieraita

Energianeuvontapiste tarjoaa asiantuntevaa ja puolueetonta neuvontaa energia-asioissa sekä muissa rakentamiseen ja remontointiin liittyvissä kysymyksissä. Asiantuntijoina ovat Kiinteistöliitto Pirkanmaa ry, Pirkanmaan Isännöitsijät ry, RANE rakentamisen ja asumisen energianeuvonta, Pirkanmaan Rakentajat PIRA ry ja Tampereen LVI-tekninen yhdistys ry. Sisäilmainfopisteestä kävijät saavat järjestöjen puolueetonta ja maksutonta sisäilmaneuvontaa. Jaossa on myös alan oppaita. Mukana ovat Allergia- ja Astmaliitto ry, Asumisterveysliitto AsTe ry, Hengitysliitto ry, Sisäilmayhdistys ry, Säteilyturvakeskus STUK ja Kosteus- ja hometalkoot 2009–2014. Pientalorakentamisen Kehittämiskeskus ry (PRKK) järjestää lauantaina ja sunnuntaina rakentaja- ja remonttikoulut, joiden pääteema on energiatehokkuus. Lisäksi sunnuntaina toteutetaan Pientalo kivestä -teemakurssi. 


Uudistuneessa TuoteTalossa on enemmän nähtävää kuin koskaan ennen

Puusuutarit ry:n rakentamassa TuoteTalossa esitellään pientalon erilaisia rakennusmateriaaleja, toteutustapoja sekä talon rakennustekniikkaa. TuoteTalo on uudistunut merkittävästi ja lähes 70 tavarantoimittajan joukossa nähdään yli 30 uutta yritystä. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää talon lämmitys- ja energiaratkaisuihin, kylpyhuoneen pintamateriaaleihin sekä lukuisiin uusiin ratkaisuihin talon ulkopuolella, kuten terassiin ja pihakiveykseen. Uutta ovat myös aurinkopaneelit ja aurinkoenergiakerääjä. 


Monipuolinen tietoiskutarjonta – energia-asiat, remontointi ja jätevesijärjestelmät pinnalla

Kävijöille on tarjolla tietoa tietoiskuissa, työnäytöksissä ja osastoilla. Ajankohtaisia aiheita ovat esimerkiksi jätevesijärjestelmät, kuntoarvioinnit ja -tutkimukset, lämmön talteenotto, putkistojen ja julkisivujen korjaukset, kellariremontit sekä energia-asiat. Tietokirjailija Jussi Laitinen pitää lauantaina tietoiskuja asumisen energiatehokkuudesta otsikolla Energiansäästö kotona – keinot ja riskit.


Messuisäntä Jorma Piisinen pitää työnäytöksiä – sunnuntaina Harjakaisen ja Piisisen remonttishow

Työnäytösalueella viikonlopun messuisäntä, remonttimies Jorma Piisinen opastaa saunan eristämisessä ja paneelien asentamisessa sekä kestopuun valintaan, kiinnittämiseen ja pintakäsittelyyn liittyvissä asioissa. Piisinen neuvoo myös sisustus- ja verhoilukivien asentamisessa sekä antaa nikkarointiniksejä puupaneelin työstämiseen. Työnäytöksissä tutustutaan lisäksi ootraukseen, kuviolaatoitukseen ja hirrenveistoon sekä kangastapetin ja hienosementin asentamiseen. Viihdettä yleisölle tarjoaa sunnuntaina klo 14 tv:stä tuttu sketsihahmo, valvova rakennusmestari Timo Harjakainen sekä Harjakaisen ja Piisisen remonttishow.


Hyväntekeväisyyshuutokaupan tuotoilla iloa TAYSin pikkupotilaille

Sunnuntaina klo 13 pidettävään hyväntekeväisyyshuutokauppaan on saatu tuotteita ja lahjakortteja noin 5500 euron arvosta yhteensä yli 130 yritykseltä. Hyväntekeväisyyshuutokaupan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä TAYSin lastentautien poliklinikalle. Lisätietoa www.astarakentaja.fi (Ohjelma).


Keräily Kevät 2013 on täynnä kiehtovia esineitä – samalla lipulla molempiin tapahtumiin

Samanaikaisesti A-hallissa pidettävän Asta Rakentajan kanssa järjestetään D-hallissa Keräily Kevät. Nyt jo 42. kerran toteutettava keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtuma kokoaa yhteen tuhannet keräilyn harrastajat ja ammattilaiset sekä vanhoista esineistä innostuneen yleisön. Myyntipöydillä nähdään muun muassa kirjoja, tauluja, leluja, astioita ja koruja. Samalla lipulla pääsee samana päivänä molempiin tapahtumiin. Lisätietoa www.kerailymessut.fi.

Tampereen Messut Oy järjestää Asta Rakentajan yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa. Viime keväänä Asta Rakentaja 2012 -messuihin tutustui 18 170 messuvierasta. Keräily Kevät -tapahtuman toteuttaa Tampereen Messut Oy.


Mediamateriaalit:
Median akkreditoitumislomake, tiedotustilaisuuden puheenvuorot, messujärjestäjän lehdistötiedotteet, näytteilleasettajien tiedotteet, uutuustuotteet sekä linkki kuvapankkiin osoitteessa www.astarakentaja.fi (Medialle). Kuvia Asta Rakentaja 2013 -messuilta ja Keräily Kevät 2013 -tapahtumasta lisätään kuvapankkiin perjantaina 8.2. iltapäivän aikana.


LISÄTIEDOT: www.astarakentaja.fi, www.kerailymessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Annina Niemi, projektipäällikkö, p. 0207 701 218, 040 481 2220, annina.niemi(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877, meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs