Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » TähtiAreena nousi harjakorkeuteensa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (TESC)

TähtiAreena nousi harjakorkeuteensa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2013 klo 17:05
Julkaisija: Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (TESC)

TAMPERE SAA UUTTA TILAA SUURILLE YLEISÖTAPAHTUMILLE

Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen valmistuu syyskuussa 2013 uusi 11 223 neliömetrin E-halli. TähtiAreenaksi nimettävä halli tarjoaa jatkossa nykyaikaiset puitteet erityisesti suurille yleisötapahtumille, kuten yritystilaisuuksille, juhlille, näyttelyille, konserteille ja messuille. TähtiAreenan harjannostajaisia juhlittiin torstaina 13.6.2013.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksesta (TESC) on tullut keskeisen sijainnin, erinomaisen saavutettavuuden, mittavien yleisötapahtumien sekä kansainvälisten messujen ansiosta vetovoimainen tapahtumakeskus Pirkanmaalle ja koko Suomeen. Lisäksi TESC on laajasti tunnettu urheiluareena. Rakenteilla oleva uusi halli on suunniteltu täydentämään TESCin tiloja ja palveluita sekä mahdollistamaan tapahtuma- ja urheilutoimintojen samanaikaisuutta ympäri vuoden.

– Käyttöaste Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa on todella korkea, yli 80 prosenttia, ja vapaita päiviä on vain muutamia siellä täällä. Hallit ovat jatkuvasti urheilun ja tapahtumien käytössä, ja yritykset ovat käyttäneet aktiivisesti tapahtumakeskuksen kokous- ja seminaaritiloja. Yritykset tiedustelevat yhä enemmän hallitiloja myös omiin tapahtumiinsa. Käyttötarve on jatkuvasti kasvanut, mutta emme ole käytännössä pystyneet tarjoamaan uusille tapahtumille tilaa. Uusi E-halli mahdollistaa urheilun ja tapahtumajärjestämisen samanaikaisuuden aiempaa paremmin. Lisäksi saamme erityisesti tapahtumakäyttöön suunnitellun hallin ja nykyaikaiset tilat. Kokonaisuuden laajentuessa Tampereesta tulee myös varteenotettava kilpailija, kun tavoittelemme kaupunkiin suuria kansainvälisiä tapahtumia, sanoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy:stä.

– Uusi E-halli tarjoaa merkittäviä parannuksia sekä tapahtumien järjestämiseen että urheilutoimintaan. Lisätilan ansiosta muissa halleissa on kisa- ja harjoittelukaudella mahdollisimman vähän käyttökatkoja, kun tapahtumat sijoittuvat ensisijaisesti E-halliin, ja voimistelijat jatkavat toimintaansa ensisijaisesti Ikurin sisäliikuntakeskuksessa, sanoo Tampereen kaupungin tilakeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Ojala.

Uusi halli otetaan käyttöön syyskuussa – PMMP, Cheek ja Anna Puu TähtiAreenalla lokakuussa

Ensimmäisen kerran uusi halli on käytössä 11.–12.9. pidettävillä kansainvälisillä kaivosteknologian EuroMining 2013 -messuilla ja niiden jälkeen 24.–26.9. toteutettavilla kansainvälisillä Alihankinta 2013 -messuilla. Kuluttajat pääsevät tutustumaan uuteen halliin 4.–6.10., jolloin järjestetään uusi kotona viihtymisen messutapahtuma KotiVisio, Tampereen Taidemessut ja Keräily Syksy. Musiikillisia tähtihetkiä suurelle yleisölle tarjoaa uusi konserttitapahtuma Tampere Live 2013, joka tuo 12.10. estradille musiikkitaivaalla kirkkaina loistavat tähdet PMMP:n, Cheekin ja Anna Puun.

Uusi E-halli nimetään TähtiAreenaksi, sillä tähtiteeman mukaan on nimetty muun muassa nykyisiä seminaaritiloja. Tapahtumapaikka on urheilupuolella tunnettu myös Tähtien kisoista ja tapahtumien osalta tavoitteena on aina tarjota suurelle yleisölle tähtihetkiä ja tähtiesiintyjiä. Tähtitunnus näkyy toki myös hallin toisen omistajan Tampereen Messut Oy:n liikemerkissä ja verkkolehtikin on nimetty TähtiUutisiksi.

11 223 neliömetriä uutta tilaa elämyksille

Rakenteilla olevassa E-hallissa on 11 223 neliömetriä, joka sisältää 5263 neliömetriä näyttelytilaa sekä varasto- ja ravintolatiloja. E-hallin kustannusarvio on 13,5 miljoonaa euroa. Rakennusprojektin pääurakoitsijana toimii Aki Hyrkkönen Oy.

– Isojen rakennusprojektien valmistaminen aikataulussa vaatii aina yhteensovittelua, ja Suomessa on myös varauduttava kesän ja talven tuomiin vaihteleviin sääolosuhteisiin. Projekti on kuitenkin sujunut normaalisti aikataulussa, ja yllätyksiltä on vältytty, kertoo toimitusjohtaja Aki Hyrkkönen Aki Hyrkkönen Oy:stä.

Rakennushankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy. Suunnittelun yhtenä tavoitteena on ollut aikaansaada tapahtumakeskukselle selkeä, yhtenäinen ja orientoiva pääjulkisivu, vaikka hallikokonaisuus on rakentunut eri vuosikymmenien aikana.

– Halliosan lisäksi rakennukseen tulee n. 1500 neliömetrin oheistilat sisältävä sisääntuloaula, josta on suora yhteys myös A-halliin, kiinteä 250-paikkainen parviravintola, valmistuskeittiö ja messu- ja tapahtumajärjestäjiä palveleva logistiikkakeskus. Lisäksi suunnittelussa on huomioitu parviravintolan laajennusmahdollisuus ja noin 900-paikkaisen teleskooppikatsomon rakentaminen myöhemmin, kertoo pääsuunnittelusta vastaava rakennusinsinööri Kari Solja Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy:stä.  

Lisätiedot ja lehdistökuvat: Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy, www.tesc.fi
Hannu Vähätalo, toimitusjohtaja, p. 0500 620 806,
hannu.vahatalo(a)tesc.fi
Olli Tokoi, kehityspäällikkö, p. 050 329 5265,
olli.tokoi(a)tesc.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tesc.fi
Eeva Suutari-Saatsi, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
eeva.suutari-saatsi(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs