Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Suomen johtavat korjausrakentamisen yritykset lanseeraavat Flowall-tekniikkaseinän vastaukseksi lähiöiden massiiviseen putkiremonttitarpeeseen

Suomen johtavat korjausrakentamisen yritykset lanseeraavat Flowall-tekniikkaseinän vastaukseksi lähiöiden massiiviseen putkiremonttitarpeeseen

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2015 klo 09:18
Julkaisija: Taskut

Suomen johtavat korjausrakentamisen yritykset Valvontakonsultit, Uponor, Consti Yhtiöt, Wareco, Sweco ja Puustelli lanseeraavat Flowall-tekniikkaseinän vastaukseksi lähiöiden massiiviseen putkiremonttitarpeeseen. Flowall-tekniikkaseinäratkaisu tulee noin 10 prosenttia tavallista putkiremonttia edullisemmaksi teollisen esivalmistuksen sekä allianssimuotoisen toteutustavan ansiosta.

Seuraavan kymmenen vuoden aikana Suomessa saneerataan noin 250 000 kappaletta 1970-ja 80 -luvuilla rakennettua kerrostalohuoneistoa. Talot ovat pääsääntöisesti muutaman rakentajan rakentamia tyyppitaloja, joissa on paljon yhtenäistä mitoitusta ja samankaltaisia pohjaratkaisuja. Talojen yhtenäisyys ja suuri määrä mahdollistavat kustannustehokkaat ja laadukkaat esivalmistetut teolliset ratkaisut paikalla tehtyjen korjausten sijaan.

Elementtikerrostaloissa keittiö ja kylpyhuone sijaitsevat pääsääntöisesti vastakkain. Keittiön ja kylpyhuoneen välinen seinä voidaan kokonaan purkaa ja tilalle vaihtaa Flowall -tekniikkaseinä, johon on asennettu tarvittavat putket ja komponentit etukäteen jo tehtaalla.

– Flowall-tekniikkaseiniä valmistetaan noin kymmentä perustyyppiä. Seinäelementteihin asennetaan valmiiksi erilaisia putkinousuja sekä kylpyhuonekalusteita, muun muassa kylpyhuonekaappeja, vesimittareita ja wc-huuhtelulaitteita. Kun seinäelementit asennetaan vierekkäin, niistä muodostuu valmis seinä. Seinän toisella puolella myös keittiöasennus nopeutuu selvästi, sanoo projektijohtaja ja vuoden rakennuttajakonsultti 2014 Juuso Hämäläinen, Valvontakonsultit Oy:stä.

Flowall-allianssi takaa laadun ja mahdollistaa kolmen vuoden takuun

Flowall-allianssi muodostuu korjausrakentamisen osaavimmista ammattilaisista, ja toteutus voidaan tarjota asiakkaalle avaimet käteen -periaatteella. Korjaushankkeen laajuus ja laatutaso määritellään valintakoriajatteluun perustuvalla allokointimallilla, ja järjestelmä on valittavissa jo hankesuunnitteluvaiheessa. Yhteistyön ja allokointimallin seurauksena hankkeet ovat elinkaariedullisia ja kustannustehokkaita. Lisäksi Flowall-allianssi antaa työlle kolmen vuoden takuun normaalin kahden vuoden sijasta.

Sweco toimii projekteissa suunnittelutoimistona, Valvontakonsultit rakennuttajatoimistona ja rakennusurakasta vastaa Consti Yhtiöt tai Wareco asiakkaan valinnan mukaan. Uponor toimittaa tekniikka-seinäelementit, Puustelli keittiön, ja laatat tulevat Laattapisteeltä.

– Allokointimalli antaa kokonaiskuvan kiinteistön tilanteesta ja korjaustarpeista. Se näyttää, millaisiin korjauksiin on varauduttava. Korjaustapojen valinnan yhteydessä, saadaan samalla tehtyä kattava kustannusarvio sekä korjaus- ja elinkaariohjelma. Valmiit modulaariset ratkaisut helpottavat suunnittelijan työtä, ja 3D-mallinnus havainnollistaa lopputuloksen myös tilaajalle. Märkätilakalusteille saadaan entistä lyhyemmät putkivedot, jolloin putkea kuluu vähemmän ja asennukset sujuvat nopeammin, Hämäläinen kertoo.

Tekniikkaseinän pilotointi käynnissä

Flowall-tekniikkaseinäratkaisua pilotoidaan Sampo Oyj:n omistamien vuokrakerrostalokiinteistöjen ryhmäkorjaushankkeessa. Hanke alkaa maaliskuussa 2015 ja jatkuu helmikuuhun 2017. Hankkeeseen kuuluu kolme vuonna 1972 rakennettua ja nyt peruskorjattavaa kohdetta, joista kaksi sijaitsee Espoon Matinkylässä ja yksi Vantaan Myyrmäessä. Asuntoja kolmessa pilottikiinteistöissä on tällä hetkellä yhteensä 150. Osa huoneistoista jaetaan pienemmiksi, joten lopullinen huoneistomäärä on 161.

– Uuden menetelmän valintaperusteina pilottikohteessa olivat urakkahinta ja laadulliset tekijät. Tekniikkaseinäjärjestelmällä saneeraus tulee kymmenisen prosenttia edullisemmaksi kuin perinteisellä remonttimenetelmällä. Tämä on tulevaisuuden korjaustapa. Remontteja ei enää tarvitse ajatella pelkästään kohdekohtaisesti, Hämäläinen jatkaa.

Lisätiedot

  • Valvontakonsultit Oy / Juuso Hämäläinen (projektinjohtaja, hallituksen puheenjohtaja), puh. 044 7799 201 juuso.hamalainen@valvontakonsultit.fi
  • Uponor / Toni Wahlfors, Toni Wahlfors (myyntipäällikkö / saneerausmyynti), puh. 020 129 2332

FLOWALL-allianssi on mukana KORJAUSRAKENTAMINEN 2015 -tapahtumassa 3.2.2015 Helsingin Wanhassa Satamassa klo 10-17 (ständi B22).

 

Liitetiedostot

FLOWALL on korjausrakentamisen uusi innovaatio ja vaihtoehto elementtikerrostalojen perinteiselle putkiremontille. Kyseessä on rakennusalan johtavien toimijoiden läpiviemä projektitoteutus, jossa keskiössä on modulaarinen tekniikkaseinäratkaisu. Asiakas saa avaimet käteen -periaatteen mukaisen ja elinkaariedullisen putkiremonttitoteutuksen. FLOWALL-allianssin muodostavat Valvontakonsultit Oy, Sweco, Consti Yhtiöt Oy, Rakennus Oy Wareco, Uponor ja Puustelli.

Katso lisää www.flowall.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs