Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Suomalaiset suoraviivaisimpia asunnon ostossa

RE/MAX Finland

Suomalaiset suoraviivaisimpia asunnon ostossa

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2016 klo 15:13
Julkaisija: RE/MAX Finland

Eurooppalaiset käyvät katsomassa keskimäärin seitsemää asuntoa etsiessään uutta kotia. Suomalaiset taas katsovat neljä asuntoa ennen ostopäätöstä.

Tutkimus osoittaa, että uuden kodin etsiminen ei välttämättä ole kovin paljon aikaa vievä prosessi – suurin osa eurooppalaisista (68 prosenttia) löytää uuden kodin kahdessa kuukaudessa. Portugalilaiset löytävät kodin nopeimmin Euroopassa; joka neljäs löysi uuden kodin alle viikossa! Sitä vastoin itävaltalaiset ja hollantilaiset tarvitsivat yli kuusi kuukautta uuden kodin löytämiseen. Keskimäärin miehet löytävät uuden kodin nopeammin kuin naiset. Suomessa keskimääräinen aika kodin löytämiselle oli kaksi kuukautta, eli sama kuin koko Euroopan keskiarvo.

“Suomen pienempi määrä selittyy myös sillä, että monessa maassa Euroopassa toimintamalli poikkeaa suomalaisesta käytännöstä – kiinteistönvälittäjät esittelevät ostajille useampia vaihtoehtoja edustaen ostajaa ja asunnon myyjällä on oma edustaja. Suomessa ostaja etsi pääosin itse oman asunnon ilman apua”, kertoo RE/MAX Suomen toimitusjohtaja, Pasi Aalto.

Tutkimuksessa ilmeni myös, että eurooppalaiset käyvät katsomassa seitsemää eri asuntoa ennen kuin päätyvät johonkin niistä. Isossa-Britanniassa ja Turkissa käydään katsomassa keksimäärin kymmentä asuntoa, Saksassa, Italiassa ja Kreikassa yhdeksää ja Puolassa ja Espanjassa kahdeksaa. Suomessa käytiin keskimäärin katsomassa vain neljää asuntoa ennen päätöksen tekoa. Jos asunnon vaihtamisesta kiinnostuneet henkilöt aikovat vuokrata uuden asunnon, he käyvät katsomassa pienempää määrää asuntoja (keskimäärin viittä) kuin jos he aikovat ostaa asunnon omaksi kodiksi. Oman kodin ostoa suunnittelevat käyvät tutustumassa keskimäärin kahdeksaan asuntoon.

Lähde: At Home in Europe -tutkimus/ RE/MAX Europe / RE/MAX Suomi

 

Lisätietoja

Pasi Aalto | Toimitusjohtaja | RE/MAX Suomi

+358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi | www.remax.fi

Liitetiedostot

Suomessa ensimmäinen RE/MAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. Pääkaupunkiseudulla RE/MAX on toiseksi suurin välitysketju heti Kiinteistömaailman jälkeen.

RE/MAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella lähes 100 maassa noin 6 800 toimiston ja yli 100 000 välittäjän vahvuudella. RE/MAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. RE/MAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs