Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » SUOMALAINEN PICOTE VEI VOITON KANSAINVÄLISESSÄ ISTT:N JÄRJESTÄMÄSSÄ KAIVAMATTOMAN TEKNIIKAN ELI NO-DIG 2012 AWARD -KILPAILUSSA

Picote Oy

SUOMALAINEN PICOTE VEI VOITON KANSAINVÄLISESSÄ ISTT:N JÄRJESTÄMÄSSÄ KAIVAMATTOMAN TEKNIIKAN ELI NO-DIG 2012 AWARD -KILPAILUSSA

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2012 klo 08:00
Julkaisija: Picote Oy

Picote teki historiaa Brasiliassa, ISTT:n No-Dig award 2012 -kilpailussa, jossa se ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä voitti pääpalkinnon Vuoden uusi tuote -sarjassa. Kisaan Picote ilmoitti Smart Cutter™ haarapora tuoteinnovaationsa, jolle käytiin pokkaamassa pääpalkinto.

Kilpailun voittaja paljastettiin kaivamattoman tekniikan eli No-Dig-messutapahtuman yhteydessä Sao Paulossa 13.11. pidetyssä gaalatilaisuudessa. Kilpailu liittyy tärkeänä osana kaupungissa samaan aikaan pidettyyn kansainväliseen kongressi- ja messutapahtumaan, International No-Dig 2012, 12.-14.11.2012. Tämä vuosittain ympäri maailmaa järjestettävä tapahtuma oli järjestyksessä 30. Vuosittaisia huomionosoituksia merkittävästä teosta kaivamattoman tekniikan alalla on jaettu tilaisuuden yhteydessä vuodesta 1986 lähtien. Tapahtumassa oli yhteensä 79 näytteilleasettajaa, näiden joukosta ei löytynyt suomalaisia yrityksiä.
 
– Oli todella iloinen hetki, kun sain tiedon Brasiliassa odottavasta jymy-yllätyksestä. ISTT:n messutapahtuman yhteydessä järjestetyssä kisassa palkituksi tulleet yritykset ja niiden innovaatiot ovat todella arvostettuja alallaan. ISTT:n kansainväliseen verkostoon kuuluvat jäsenmaiden edustajat, näytteilleasettajat ja tapahtumakävijät vievät uudet innovaatiot nopeasti omiin kotimaihinsa, kertoo Suomen FISTT:n puheenjohtaja Jari Kaukonen.

Kansainvälistyminen sai yllätyspotkun

Picoten saama palaute ja kommentointi Sao Paulossa oli hyvin positiivista. Picotelaiset uskovat tuotemyynnin kehittyvän nyt palkinnon ansiosta tehtyjä suunnitelmia nopeammin. Palkinto ja sen tuoma huomio toimivat yllätyspotkun tavoin. Päämarkkina-alueeksi Picote oli alunperin valinnut Euroopan.

–Tapahtumassa solmimme runsaasti uusia maakontakteja, varsinkin sellaisia, jotka eivät olleet vielä meidän lähiajan kohdemainamme. Picote pystyi tarjoamaan innovaatiota, joka hyödyntää maailmanlaajuisesti urakoitsijoita sekä kuluttajia, kertovat Picoten jälleenmyyjä, Trelleborg Pipe Seals:n edustaja Riitta Virtanen sekä Picoten kansainvälistymisestä vastaava Katja Lindy-Wilkinson.

Testattua hyötyä urakoitsijoille ja kuluttajille – suomalainen Smart Cutter™

Picote Solutions:n kehittämä Smart Cutter™ mahdollistaa sukitettujen DN 30-150 haarojen avauksen helposti ja nopeasti. Tuoteinnovaatio parantaa pienten viemäreiden sukitusprojektien kustannustehokkuutta. Menetelmä ei vaadi kalliiden elektronisten laitteiden käyttöä vaan tarjoaa edullisen, mekaanisesti yksinkertaisen ja kestävän ratkaisun. Yksinkertaisuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta myös käyttökoulutus on nopeaa ja työnjälki erittäin tasaista.
Smart Cutter™ on saanut huomiota kansainvälisillä markkinoilla ainutlaatuisen konseptinsa ansiosta. Tuote kaupallistettiin tämän vuoden puolella ja myynti alkoi keväällä. Smart Cutter™ järjestelmää on nyt myyty sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla.

– Emme osanneet odottaa tuotteelle tällaista arvonantoa, onhan kyse kuitenkin maailmanlaajuisesta kilpailusta. Palkitseminen antaa voimaa ja uskoa kehittää tuoteinnovaatioita jatkossakin. Tämä vahvistaa meidän olevan oikealla tiellä. Ala tarvitsee varmasti jatkossakin uusia tuoteinnovaatioita, iloitsee Picote Oy:n toimitusjohtaja ja keksijä Mika Lokkinen.

Porvoolaisen sukitusyrityksen, Picote Oy:n tuotekehitysyksikkö Picote Solutions on kehittänyt viemärisaneerauksiin tarkoitettuja työkaluja yli neljän vuoden ajan. Laitteille on haettu patentteja tai mallisuojia. Picote on testannut ja kehittänyt laitteita omassa työmaakäytössään koko kehitystyön ajan.

 

Kuvatekstit:

IMG 2453.jpg
Kuvassa vasemmalta FISTT:n  Suomen puheenjohtaja Jari Kaukonen, ISTT:n puheenjohtaja Sam Ariaratman, Picoten jälleenmyyjä, Trelleborg Pipe Seals:n edustaja Riitta Virtanen, Picoten kansainvälistymisestä vastaava Katja Lindy-Wilkinson ja ISTT:n executive director John Hemphill.

IMG 2491
Suomi näkyi ja kuului. Maailman katseet kohdistuivat pienen maan innovatiivisiin ratkaisuihin. Kuvassa vasemmalta Picoten jälleenmyyjä, Trelleborg Pipe Seals:n edustaja Riitta Virtanen, FISTT:n Suomen puheenjohtaja Jari Kaukonen ja Picoten kansainvälistymisestä vastaava Katja Lindy-Wilkinson.

IMG 2468.jpg
Kuvassa vasemmalta Picoten jälleenmyyjä, Trelleborg Pipe Seals:n edustaja Riitta Virtanen, ISTT:n executive director John Hemphill, ISTT:n puheenjohtaja Sam Ariaratman ja FISTT:n Jari Kaukonen, edessä Picoten kansainvälistymisestä vastaava Katja Lindy-Wikinson.


Lisätietoja:
Katja Lindy-Wilkinson, puh. +44 7585 118123, s-posti: katja.lindy-wilkinson@picote.fi
Jari Kaukonen, puheenjohtaja, FISTT ry, puh. 010 4095 951

Liitetiedostot

Tuotekehitysyksikkö Picote Solutions kuuluu omana liiketoiminta-alueena Picote Oy Ltd:hen. Picote Solutions tarjoaa putkistojen saneeraustoimijoille laajan valikoiman laadukkaita ja kustannustehokkaita laitteita ja työkaluja niin Suomessa kuin kansainvälisillä markkinoilla. Voimakas panostus tuotekehitykseen on tehnyt Picotesta keksijäyrityksen. Keksinnöille on haettu patentteja tai mallisuojia. Yrityksen toimipisteet ovat Suomessa ja Englannissa.
Picote Oy Ltd:n toiminta aloitettiin vuonna 1993 Innotia Oy -nimellä. Picote-nimellä on toimittu vuodesta 2008, jolloin toimintaa uudistettiin. Picote keskittyy kiinteistöjen erikoissaneerauksiin; sukitukseen sekä kunnostukseen ja huoltoon. Työntekijöitä yrityksessä on 40. Liikevaihto vuonna 2011 oli 4,0 milj. euroa.  www.picotesolutions.com

ISTT eli Intemational Society for Trenchless Technology on kansainvälinen kaivamattoman tekniikan kattojärjestö. Se perustettiin vuonna 1986 kehittämään ja edistämään maanalaisten putkistojen rakentamista ja uusimista mahdollisimman vähin kaivutoimenpitein. Tavoitteena on säästää luontoa ja pyrkiä lisäämään ympäristöä säästävien teknologioiden hyödyntämistä. ISTT järjestää kerran vuodessa messu- ja kongressitapahtuman, jossa alan toimijat esittelevät kaivamattoman tekniikan uudet innovaatiot ja uutiset. Kattojärjestön yksi päätehtävistä on koota alan tietoa maailmanlaajuisesti ja jakaa sitä jäsenyhdistyksilleen. Katto-organisaation päämaja on Lontoossa. Sillä on jäsenyhdistyksiä 28 kpl, joiden kautta toimintaa yli 90 maassa. www.istt.com

FISTT on Suomen kaivamattoman tekniikan yhdistys ry. Sen tarkoituksena on edistää kaivamattoman tekniikan käyttöä maanalaisten putkistojen rakentamisessa. Kaivamaton tekniikka soveltuu erityisesti vesihuollon verkostojen saneerauksiin. Yhdistykseen kuuluu mm. vesihuoltolaitoksia, alan urakoitsijoita ja konsulttitoimistoja. FISTT:ssä on yhteensä 48 jäsentä. FISTT on ollut kansainvälisen katto-organisaation ISTT:in jäsen vuodesta 1999 lähtien. Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa toimii Suomen sisarjärjestö SSTT Scandinavian Society for Trenchless Technology. www.fistt.net 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs