Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Statens lokalitetsstrategi godkänd

Valtiovarainministeriö

Statens lokalitetsstrategi godkänd

Pressmeddelande.
Publicerad: 18.12.2014 kl. 14:09
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Statsrådet godkände statens lokalitetsstrategi den 18 december 2014. Målet med strategin är att lokalerna skulle stöda verksamhetens effektivitet. Finanspolitiska ministerutskottet behandlade och förordade förslaget till statens lokalitetsstrategi den 5 december 2014.

Genom utveckling av lokalerna kan man främja bättre arbetsprestationer och förbättra kostnadseffektiviteten. Lokalitetslösningarna säkerställer både hälsosamma och trygga lokaler, samt staten övergripande intressen och samhällsansvar.

Förbättringen av lokalitetseffektiviteten och kontorsadministreringen beräknas i bästa fall generera besparingar upp till 100 miljoner euro på årlig nivå, vilket kunde realiseras under förloppet av ca 8 år.

Målet är att samtliga förvaltningsområden skulle utarbeta en lokalitetsstrategi under 2015 med Senatfastigheters hjälp, för noggrannare verkställning, inklusive en uppskattning av genomförandet och besparingsverkningarna.

De viktigaste riktlinjerna inom statens lokalitetsstrategi                     

Förfrågningar: Pauliina Pekonen,  konsultativ tjänsteman, tfn 02955 30081

Finansministeriet #FM# är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs