Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » SPRINKLERVESISÄILIÖ SYNTYI NOPEASTI UUDELLA TEKNIIKALLA

ACO Nordic Oy

SPRINKLERVESISÄILIÖ SYNTYI NOPEASTI UUDELLA TEKNIIKALLA

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2012 klo 10:17
Julkaisija: ACO Nordic Oy

ACO Stormbrixx -kasettijärjestelmä toi uudenlaisen ratkaisun Kauppakeskus Merituulen vesisäiliötarpeeseen

Kauppakeskus Merituuli Espoon Suomenojalla uudistuu täysin. Kun maanalainen sprinklervesisäiliö rakennettiin ACOn innovatiivisella kasettitekniikalla, monttukaivanto saatiin kiinni ennätysajassa ja työt remonttialueella voivat jatkua turvallisesti.

Kauppakeskus Merituulen vaiheittain etenevä täydellinen muodonmuutos alkoi keväällä 2012 ja valmistuu täydellisesti vuoden 2013 loppuun mennessä. Investorina toimii Suomenojan Kauppakeskus Oy. Rautakesko Oy:n KOY Hannunhelmen omistaman Suomenojan kauppakeskus Oy:n kiinteistön päätoimijat ovat olleet ja ovat jatkossakin K-ryhmän yrityksiä. Merkittävästi lisätilaa tulee K-Raudan myymälälle. Muutamaan pienehköön liiketilaan etsitään sopivia yrittäjiä.

Rautakeskon rakennuspäälikkö Petri Mörk pitää 1960-luvulla alkujaan painotaloksi tehdyn Merituulen peruskorjausta piristysruiskeena koko kauppakeskukselle. Kaikki uudistetaan niin sisältä kuin ulkopuolelta. Hankkeeseen sisältyy paljon myös purkutyötä. Vireillä oleva kaavamuutos muuttaisi merkittävästi alueen liikennejärjestelyjäkin.

– Peruskorjauksessa vanhentunut talotekniikka saadaan ajanmukaiselle tasolle. Paloturvallisuuden varmistamiseksi ja nykyaikaisen sammutusvesijärjestelmän takia kauppakeskukseen tarvitaan nykymääräysten mukaan 600-kuutioinen sprinklervesisäiliö. Sumuttimia on rakennuksessa valtava määrä. Säiliön tekoon löytyi hieno, täysin uutta tekniikka edustava ratkaisu, Mörk kertoo tyytyväisenä.

ACO Stormbrixx taipuu moneksi

Merituulen saneeraustyön projektiurakoitsijana toimii SRV Yhtiöt Oyj, jonka projektipäällikkö Jyrki Siven oli tutustunut ACOn Stormbrixx vedenkeruu- ja viivytyskasettijärjestelmään toisessa hankkeessa.

– Nyt keksittiin, että järjestelmää voidaan hyödyntää myös toisenlaisessa käytössä rakentamalla sillä maanalainen vesisäiliö. Kasettien käytön sijasta säiliö olisi voitu valaa betonista. Kolmatta vaihtoehtoa, ulkopuolista terässäiliötä ei edes harkittu.

Päätyminen ACOn kasettijärjestelmään oli Sivenin ja Mörkin mielestä ensi sijassa todella iso ajansäästökysymys. Rakentamiseen meni kaksi viikkoa. Perinteinen valutyö olisi vienyt aikaa kuukaudesta puoleentoista ja koko sen ajan työmaalla olisi ollut iso monttu noin sadan rakentajan kiusana. Maanrakennustöistäkin selvittiin vähällä.

– Mustat kaljakorin näköiset ja tiiviisti sisäkkäin pakatut kasettijärjestelmän palikat menivät pihalla pieneen tilaan. Monttu kaivettiin reilun viiden metrin syvyiseksi. Pohjalle levitettiin kumimatto, jonka päälle kasetit aseteltiin niiden oman, yksinkertaisen ja näppärän liitossysteemin mukaisesti. Lopuksi kumimatto hitsattiin päältä kiinni yhdeksi paketiksi. Sivut ja päällystä täytettiin maa-aineksella, jota päälle tuli metrin verran. Asiakas ei huomaa mistään, että jalkojen alla on noin iso vesisäiliö, kuvailevat miehet yksinkertaista rakennustyötä.


Vahva ja käytössä helppo ja turvallinen

Ison vesisäiliön vieressä on muutaman kuution imuallas. Säiliön vesi pidetään puhtaana kemikaalein. Tarvetta painepesulle tai esimerkiksi kameran asentamiselle ei Merituulessa ole, vaikka niidenkin hyödyntäminen olisi kasettijärjestelmässä helppoa. Polypropyleenistä valmistetut kasetit ovat varmasti kestäviä.

– On mainiota, että perusrakentamiseenkin löytyy uusia innovaatiota. Kaikki testatut, työtä ja aikaa säästävät rakentamismahdollisuudet ovat todella tervetulleita tälle varsin perinteiselle alalle, Jyrki Siven kiittelee.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Niklas Helminen, puh. 050 5318 633, niklas.helminen@aco-nordic.fi
Myyntijohtaja Mika Värränkivi, puh. 0400 782 314, mika.varrankivi@aco-nordic.fi

Kuvapyynnöt: Uma Pihlaja, puh. 040 728 99 00, uma@markkinointiviestintahuuto.fi

Liitetiedostot

ACO Nordic on osa maailmanlaajuista, Saksassa vuonna 1946 perustettua ACO-konsernia, johon kuuluu 40 itsenäistä yhtiötä ympäri maailman. ACOn tuotteita valmistetaan 31 tuotantolaitoksessa 13 eri maassa. Taustalla on perheyritys, jolle muutkin arvot kuin taloudellinen tuotto ovat tärkeitä. Näitä ovat esimerkiksi toiminta paremman ympäristön ja huomisen puolesta. Toiminta Suomessa on alkanut vuonna 1989 Plastmo-sadevesijärjestelmien sekä valokatteiden myynnillä. ACO nimellä on toimittu Suomessa vuodesta 2004 lähtien. Tänä päivänä ACO tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman innovatiivisia, laadukkaita ja yhteensopivia rakennusalan tuotteita. Esteettisyys kuuluu hyvään arkkitehtuuriin ja siksi myös ACOn tuotteet ovat sopusoinnussa ympäristön kanssa. Lisätietoja: www.aco-nordic.fi


ACO Nordic - kohti parempaa huomista

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs