Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Ruusuja ja Totoro-hahmoja Kasarmitorin työmaa-aidassa

Kasarmikatu 21

Ruusuja ja Totoro-hahmoja Kasarmitorin työmaa-aidassa

Tiedote.
Julkaistu: 21.06.2016 klo 10:04
Julkaisija: Kasarmikatu 21

Jani Tolin

Ruusuja ja Totoro-hahmoja Kasarmitorin työmaa-aidassa
– Katutaitelija Jani Tolinilta tilattu työ kuvaa rakennustyömaan vaiheita

Jani Tolinin urbaania nykytaidetta ja graffitia yhdistävä teos levittäytyy noin 45 metriä pitkään työmaa-aitaan Helsingin Kasarmitorilla.  Työmaa-aita kiertää Kaartinkaupungista Kasarmitorin laidalta puretun kaupungin entisen rakennusviraston tilalle valmistuvan Kasarmikatu 21 -toimistokiinteistön rakennustyömaata.

– Työmaa-aidan kuvitusta voidaan lukea vasemmalta oikealla, kuten kirjaa. Teokseni kuvaa työmaan vaiheita. Alussa työmaalla on  yksinkertaisia muotoja, jotka alkavat hahmottua ja muuttuvat vähitellen ihmisiksi. Myös rakennustyömaa etenee yksittäisistä rakennusmateriaaleista valmiiseen kokonaisuuteen ja toimistorakennukseen, jonne muuttavat ihmiset ja heidän myötään elämä, kertoo katutaitelija Jani Tolin.

Taidetyön tilaaminen työmaa-aitaan on harvinaista Suomessa, erityisesti katutaiteen.

– Kasarmikatu 21 sijaitsee paraatipaikalla keskellä Helsinkiä. Taidetyömaa-aidalla voimme elävöittää keskeneräistä rakennustyömaata ja tuoda iloa ja väriä ihmisten arkeen, korostaa viestintäjohtaja Hanna Malmivaara YIT:ltä.

– Yhtenä suurimmista tavoitteistamme toimistokiinteistön rakennushankkeessa on Kasarmitorin ja Kaartinkaupungin visuaalisen ilmeen merkittävä parannus. Päätimme aloittaa alueen ilmeen parantamisen jo rakennusvaiheessa ja tuoda arvokkaaseen ympäristöön taidetta. Katutaide symbolisoi mielestämme parhaiten muuttuvaa ja elävää kaupunkia, sanoo sijoitusjohtaja Marianne Luojola HGR Property Partnersista.

Työmaa-aidassa huomioitu myös lapset
Kasarmikatu 21:n tilaustyö koostuu abstrakteista tekstuureista ja rakeisista viime vuosisadan ja tämän päivän ihmishahmoista, kuten abstraktin taiteen uranuurtaja Hilma af Klint. Tolin on huomioinut teoksessa myös lapset.

– Koska rakennustyömaan koneet kiinnostavat usein lapsia, halusin aitataiteeseeni jotain myös heille. Totoro-elokuvan hahmot edustavat korkeaa moraalia, joten siksi valitsin ne, Tolin sanoo.

Jani Tolin on itseoppinut helsinkiläinen katutaitelija (s. 1974). Hän on maalannut graffiteja 1980-luvulta lähtien ja voittanut graffitin SM-kilpailut vuonna 1990. Hän on osallistunut kansainvälisiin näyttelyihin Tukholmassa, Barcelonassa ja New Yorkissa, ja hänen töitään on ollut esillä mm. Kiasmassa.

Kasarmikatu 21 -toimistokiinteistö valmistuu loppuvuodesta 2017. Siihen tulee seitsemän kerrosta ja 16 000 kerrosneliömetriä toimistotilaa.  Hankkeen työllistämisvaikutus on arviolta jopa 400 henkilötyövuotta, kun se työllistää 40–50 YIT:läistä ja merkittävän joukon alihankkijoita ja konsultteja seuraavien kahden vuoden aikana.  Toimistotaloon tulee työpisteet jopa tuhannelle liike-elämän työntekijälle. Ensimmäinen muuttopäätöksen tehnyt vuokralainen on Roschier Asianajotoimisto.

LISÄTIEDOT
HGR Property Partners, Marianne Luojola, marianne.luojola@hgrpp.fi / 040 570 5183
YIT, Hanna Malmivaara, hanna.malmivaara@yit.fi / 040 561 6568
Jani Tolin, tolin@alfonshelsinki.com / 050 541 6676
Kuva- ja muut taustatiedustelut: HGR Property Partners, Riitta Heikkuri, riitta.heikkuri@hgrpp.fi  / 040 521 5179

Ruusut ja Totoro-hahmot

Ruusuja ja Totoro-hahmoja. Totorot alavasemmalla. 

Jani Tolin työn ääressä

Jani Tolin työn ääressä. 

 

Liitetiedostot

Kasarmikatu 21 hankeinfo

Ahlström CapitalYIT ja HGR Property Partners rakennuttavat Helsingin Kaartinkaupunkiin Kasarmitorin laidalle kiinteistön, johon valmistuu työpiste jopa tuhannelle työntekijälle loppuvuodesta 2017.  Uudisrakennus valmistuu kaupungin entisen rakennusviraston kiinteistön tilalle. Kiinteistön on suunnitellut Arkkitehtitoimisto SARC ja sen pääsuunnittelija on Antti-Matti Siikala.

Kiinteistön ankkurivuokralainen on Roschier Asianajotoimisto, jonka noin 220 työntekijää siirtyvät uuteen kohteeseen heti sen valmistuttua. Roschierin oman sisäänkäynti tulee Kasarmikadun ja Pohjoisen Makasiinikadun kulmaan. Kiinteistö sijoittuu kahdelle tontille.

Kiinteistö rakennetaan LEED Platina -ympäristösertifikaatin vaatimusten mukaisesti.

www.kasarmikatu21.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata sosiaalisessa mediassa: 

Facebook: facebook.com/kasarmikatu21

Instagram: @Kasarmikatu21

#Kasarmikatu21

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs