Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Rovaniemen Teatteri järjestää tupaantuliaiset

Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen Teatteri järjestää tupaantuliaiset

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2015 klo 09:08
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatteri on muuttanut takaisin Lappia-taloon ja järjestää yleisölle avoimet tupaantuliaiset lauantaina 12. syyskuuta klo 13–16. Ohjelma alkaa Kari Väänäsen puheella ja jatkuu musiikilla, teatterilla ja sirkuksella. Lisäksi tarjolla on opastettuja kierroksia kulisseihin, joissa pääsee näkemään Lappia-taloon tehdyn restauroinnin ja peruskorjauksen jälkiä.

40-vuotiaan kulttuuritalon peruskorjauksessa on suurin muutostyö ollut kellaritilojen laajennus, jonka myötä teatteri saanut käyttöönsä uuden lavastamon puu- ja metalliverstaineen sekä lavastenostimineen. Muita mittavia urakoita ovat olleet ilmastointijärjestelmä sekä putki-, sähkö- ja restaurointityöt, jotka urakoitsijat ovat tehneet Alvar Aallon alkuperäisen arkkitehtuurin säilyttäen.

Teatterin esitystekniikka sekä valo- ja äänikalusto ovat uudistuneet. Suurimmassa salissa, Tievalla on katsomo entisöity, näyttämö kasvanut ja akustiikka korjattu. Alakerran ravintolateatteri Saivo on saanut lisää korkeutta ja uudet lattiapinnat. Ja kolmas esitystila, vinttinäyttämö Kero on muuntunut studionäyttämöksi, jota ei enää käytetä Tieva-salin lisäkatsomona.

Lappia-talon ravintoloitsijana aloittaa rovaniemeläinen Cafe&Bar 21, joka rakentaa uudet palvelupisteet kellariteatteri Saivoon ja Lappia-ravintolaan. Tilojen sisustus on suurelta osin arkkitehdin alkuperäisen suunnitelman mukaista Artek-kalustoa, joka saa entisöinnin.

Lauantain 12. syyskuuta avajaisissa teatteri tarjoaa ohjelman lisäksi pullakahvit 500 ensimmäiselle vieraalle. Lapsille on varattu leikkinurkkaus, tarjoiluita ja ilmapalloja. Avajaisilla teatteri haluaa kertoa Lappia-talon olevan avoinna paikkakuntalaisille ja matkailijoille. ”Me teatterilaiset olemme ylpeitä Lappia-talosta ja haluamme jakaa ilon siitä lappilaisten kanssa.”, tarkentaa hallintojohtaja Sari Alatalo.


Lappia-talon kausi käynnistyy Jari Tervolla

Rovaniemen Teatterin esityskausi alkaa 25. syyskuuta Esikoisen ennakkonäytöksellä. Näytelmä pohjautuu Jari Tervon romaaniin, jonka on dramatisoinut Esko Janhunen ja ohjaa teatterinjohtaja Kari Väänänen. Seuraavana ensiesityksen saa Johanna Virsusen ja Juulianna Mäkelän käsikirjoitus, lastennäytelmä Pilipaliprinsessa. Esitys nähdään kellariteatteri Saivon lisäksi Lapin Alueteatterin kiertueella. Toinen Lapin kunnissa kiertävä näytelmä on nuorille ja aikuisille suunnattu tragikomedia Pikavoitto, jonka ohjaa Kylli Köngäs. Rovaniemellä näytelmän esitykset ovat vinttinäyttämö Kerolla 5. marraskuuta alkaen.

Marraskuussa suuri näyttämö saa toisen kauden uutuuden, kun Kumiseva hanki -fantasiadraaman esitykset alkavat. Musiikkinäytelmän taustalta löytyvät muun muassa käsikirjoittaja Pirkko Arstila, säveltäjä Seppo ”Paroni” Paakkunainen ja ohjaaja Hannu Friman. Kauden viimeinen ensi-ilta on 21. marraskuuta Menuteatterista, jossa katsojat saavat tilata illan menusta kiinnostavimmat ohjelmanumerot. Lisäksi Lappia-talossa on kaksi näytöstä Helsingin kaupunginteatterin Kiviä taskussa -komediasta 16.–17. marraskuuta sekä Varietee Magicasta 1. joulukuuta.


Lisätietoja saat tuottaja Kirsi Jääsköltä (kirsi-inari.jaasko@rovaniemi.fi, 0400 974702) ja markkinoija Kati Kuhalta (kati.kuha@rovaniemi.fi, 040 7686672).

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. 

Rovaniemen Teatteri on elokuussa 2015 palannut Alvar Aallon Lappia-taloon, joka on läpikäynyt peruskorjauksen ja restauroinnin. Teatterin esityksiä pääsee näkemään talon kolmen näyttämön lisäksi alueteatterin tuomina Lapin kunnissa. Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa myös puitteet tilaisuuksien järjestämiseen, koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs