Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Renor Oy saa olemassa olevat kiinteistöt tuottamaan

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Renor Oy saa olemassa olevat kiinteistöt tuottamaan

Tiedote.
Julkaistu: 25.10.2013 klo 07:30
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Uudisrakentaminen ei ole aina paras vaihtoehto. Olemassa olevat kiinteistöt hyödyntävät valmista infrastruktuuria ja säästävät siten yhteiskunnan resursseja. Siksi Renor kehittää olemassa olevia kiinteistöjä kasvavissa kaupunkiympäristöissä.

Renor Oy:n kiinteistökanta koostuu pääosin historiallisista teollisuusympäristöistä ja niissä sijaitsevista kiinteistöistä, joita on määrätietoisesti lähdetty kehittämään. – Kestävä kehitys on mielestämme olemassa olevan rakennetun yhdyskunnan hyödyntämistä ja uudelleen kehittämistä, sillä ne ovat osa rakennettua ympäristöä ja hyödyntävät olemassa olevaa infrastruktuuria. Tämä tuo kustannustehokkuutta ja säästää yhteiskunnan resursseja, toimitusjohtaja Timo Valtonen toteaa.

Tarkoituksenmukaisia tiloja
Olemassa olevat kiinteistöt ovat parhaimmillaan myös esteettisiä ja viihtyisiä ympäristöjä, jossa yrityksen toiminta voi saada aivan uudet ulottuvuudet. Valtosen mukaan asiakkaiden tilatarpeen ratkaiseminen uudelleenkehitettävässä kiinteistössä on yhtiön toiminnan perusta. – Haluamme tarjota yrityksille tarkoituksenmukaisia tiloja ja kaikki asiakkaat eivät tarvitse pääkonttoritason tiloja. Suomen kiinteistömarkkinassa on haettava kilpailukykyä siitä, että kykenemme tarjoamaan kilpailukykyisiä tiloja liike-elämälle. Niitä löytyy usein juuri vanhoista kiinteistöistä.

Vanhat rakennukset kiinnostavat
Yhtiössä on huomattu, että vanhojen teollisuusalueiden ja -rakennusten kehittämisessä on tapahtunut henkinen läpimurto ja että vanhoihin kiinteistöihin rakennetut uudet toimitilat ovat jopa halutumpia kuin uudisrakennukset. – Vanhoihin kiinteistöihin liittyy historiaa ja tunteita, niitä ei voi kopioida. Usein ne ovat myös osa paikkakunnan ja sen asukkaiden identiteettiä.

Vanhat teollisuusrakennukset sijaitsevat usein myös kaupungin ytimessä, mikä lisää niiden vetovoimaa. – Yhtiömme strateginen valinta on, että kehitettävät kohteet sijaitsevat kasvavissa kaupunkiympäristöissä. Uudelleen kehitettävien kiinteistöjen on oltava yhteiskunnan kannalta merkittäviä siten, että niille halutaan uutta käyttöä tai niiden säilymisellä on kaupunkiympäristön ja rakennetun ympäristön kannalta merkitystä.

Uutta, vanhaa Askonalueelle ja Porin Puuvillaan
Hyviä esimerkkejä Renorin kiinteistökehityskohteista ovat Lahden Askonalue ja Porin Puuvilla. Askonalue on Renorin kohteista suurin ja sijaitsee Lahden rautatieaseman vieressä. – Askonalueella on 127 000 m2 vuokrattavaa pinta-alaa, ja sieltä löytyy vapaata tilaa kaikenkokoisille yrityksille. Tällä hetkellä tiloissa toimii yli 230 yritystä.  Askonalueen monipuolinen yritystarjonta onkin tuonut siellä toimiville yrityksille synergiaetuja kun kaikkia palveluita ei tarvitse lähteä hakemaan alueen ulkopuolelta.

Porin Puuvilla on Renorin ja Ilmarisen yhdessä omistama kiinteistö, jonne rakennetaan Satakunnan suurinta kauppakeskusta vanhaa miljöötä kunnioittaen. – Valmistuessaan kauppakeskukseen syntyy 43 000 m2 vuokrattavaa liiketilaa ja 700-800 uutta työpaikkaa. Kauppakeskus Puuvilla tuleekin olemaan ainutlaatuinen keskusta-alueella sijaitseva kauppa- ja palvelukeskus. Se on tällä hetkellä yksi Suomen suurimmista meneillään olevista kiinteistöinvestoinneista ja merkittävä panostus Satakunnan markkinaan. Uskomme, että Lahden ja Porin kaltaisilla kehittyvillä paikkakunnilla on jatkossakin kasvupotentiaalia, Valtonen toteaa.

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/H6a8SO

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs