Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » REMAXin tammikuun markkinakatsaus: Vuosi 2014 REMAXille hyvä vuosi

REMAX Suomi

REMAXin tammikuun markkinakatsaus: Vuosi 2014 REMAXille hyvä vuosi

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2015 klo 09:21
Julkaisija: REMAX Suomi

Euroopassa, USA:ssa ja Kanadassa toimiva globaali kiinteistönvälittäjä REMAX-ketju on julkaissut tammikuun markkinakatsauksensa. Vuoden 2014 aikana kaikkien Suomen kiinteistönvälittäjien kauppojen määrä koko maassa laski vuoteen 2013 verrattuna 5,5 %. Kauppoja tehtiin yhteensä reilut 52 000 kappaletta. Pääkaupunkiseudulla solmittiin lähes saman verran kauppoja kuin edellisenä vuonna (2013) eli 13 000 kpl.

”Hankalasta taloustilanteesta huolimatta REMAX kasvatti markkinaosuuttaan viime vuoden aikana. Meillä tehtyjen kauppojen määrä kasvoi 30 % vuoteen 2013 verrattuna”, kertoo REMAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Joulukuu erityisen vilkas

Loppuvuodesta kaikkien välittäjien tekemien kauppojen määrä kasvoi ja kaupankäynti oli vilkasta. Koko maassa kasvua oli 6,5 % ja pääkaupunkiseudulla kasvua jopa 12,7 %.

”REMAX-ketju teki samalla myös joulukuun myyntiennätyksensä.  Myynti kasvoi joulukuussa 49 %:lla verrattuna edellisvuoden joulukuuhun”, kertoo Aalto.

Hinnat nousussa pk-seudun kerrostaloissa

Alan markkinakatsauksen mukaan käytettyjen kerrostalokaksioiden hinnat jatkoivat nousua joulukuussa Helsingissä, Vantaalla, Tampereella, Jyväskylässä ja Lahdessa verrattuna viime vuoden joulukuuhun. Laskua oli havaittavissa puolestaan Kuopiossa ja Joensuussa.

Omakotitalojen hinnat laskivat joulukuussa verrattuna edellisvuoteen. Joulukuussa suurin lasku näkyi Espoossa, jossa keskimääräinen neliöhinta oli 2 837e/m2.

”Asunnon ostajien ja myyjien näkemykset ovat lähestyneet selvästi toisiaan. Se on ilmennyt myös loppuvuonna piristyneenä kaupankäyntinä. Positiivisempi vire on näkynyt erityisesti kerrostaloasuntojen myynnissä”, kertoo Aalto.

Myyntiajat jopa lyhentyneet kerrostalokaksioissa

Myyntiajat ovat pidentyneet hieman edellisvuoden joulukuuhun verrattuna. Vuonna 2013 joulukuussa myyntiaika koko maassa oli keskimäärin 89 päivää ja viime kuussa 92 päivää, eli lisäystä on tullut 3 %. Kerrostaloasuntojen myyntiajat olivat 74 päivää (12/2013) ja nyt 72 päivää. Omakotitalojen myyntiajat olivat 129 päivää (12/2013) ja nyt 133 päivää, eli lisäystä on tullut 3,1 %.

”Hyvänä uutisena voidaan pitää, että käytettyjen kerrostalokaksioiden myyntiajat ovat lyhentyneet viime vuodesta. REMAX-ketjun keskimääräinen myyntiaika on ollut 72 päivää, eli 20 päivää vähemmän kuin markkinoilla yleisesti”, toteaa Aalto.

Lähde: CGI Hintaseurantapalvelu / TUTKA-palvelu / REMAX Suomi

 

Lisätietoja:
REMAX Suomi, toimitusjohtaja Pasi Aalto
puh. 0400 322 232
pasi.aalto@remax.fi
www.remax.fi

Liitetiedostot

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä REMAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa.  Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. Pääkaupunkiseudulla REMAX on toiseksi suurin välitysketju heti Kiinteistömaailman jälkeen.

REMAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella reilussa 90 maassa noin 6 500 toimiston ja yli 90 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs