Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » REMAXin maaliskuun markkinakatsaus: REMAX teki taas myyntiennätyksen helmikuussa

REMAX Suomi

REMAXin maaliskuun markkinakatsaus: REMAX teki taas myyntiennätyksen helmikuussa

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2015 klo 09:00
Julkaisija: REMAX Suomi

Suomen suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin lukeutuva REMAX on julkaissut maaliskuun markkinakatsauksensa. Alkuvuosi on ollut kaikkien Suomen kiinteistövälittäjien kaupoissa hiljainen, vaikkakin REMAX teki oman myyntiennätyksensä helmikuussa. Kauppojen määrä on laskenut koko maassa hiukan, 2 % helmikuuhun 2014 verrattuna. Välittäjien tekemiä kauppoja tehtiin 4 328 kappaletta koko Suomessa.

”REMAX-ketju teki tänä tammikuussa 23 % enemmän kauppoja kuin viime vuonna ja helmikuussa kauppojemme määrä nousi 39 %:lla. Helmikuu oli myös ennätyskuukautemme”, sanoo REMAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto.

REMAX on uinut viimeisempien vuosien aikana vastavirtaan alan kokonaismarkkinoihin nähden. Kauppojen määrässä se on kasvattanut markkinaosuuttaan joka vuosi vuodesta 2012 lähtien. Myös REMAXin välittäjämäärä on kasvanut joka vuosi merkittävästi, keskimäärin reilulla 40 %:lla.

”Tällä hetkellä olemme jo Suomen suurin yksityinen kiinteistövälitysketju ja jatkamme määrätietoisesti kasvuhakuisella linjalla”, kertoo Aalto.

Myyntiajat ovat pidentyneet

Koko Suomessa kaikkien välittäjien myyntiajat ovat pidentyneet keskimäärin 16 %. Kerrostalokaksioissa ja omakotitaloissa myyntiajat ovat pidentyneet lähes 20 %:lla helmikuuhun 2014 verrattuna.

”Koko Suomessa REMAXin myyntiajat olivat helmikuussa 17 % lyhempiä kuin kokonaismarkkinoilla. Omakotitaloissa REMAXilla oli Suomessa peräti 36 % lyhemmät myyntiajat verrattuna kokonaismarkkinoihin”, kertoo Aalto.

Neliöhinnoissa huimia eroja alueittain

Alan markkinakatsauksen mukaan käytettyjen kerrostalokaksioiden kauppojen määrät laskivat 3,4 %:lla edellisen vuoden vastaavaan aikaan nähden. Helmikuussa tehtiin 1 120 käytetyn kerrostalokaksion kauppaa koko Suomessa. Neliöhinnat vaihtelivat alueittain erittäin paljon. Esimerkiksi Helsingissä käytetyn kerrostalokaksion keskimääräinen hinta oli 4 311 €/m² kun vastaava hinta Kouvolassa oli 1 292 €/m².

”Pääkaupunkiseudulla REMAX myi lähes 15 % kaikista myydyistä kerrostalokaksioista”, kertoo Aalto.

Vanhojen omakotilojen myyntiajat ovat edelleen pidentyneet

Vanhojen omakotitalojen osalta tapahtui myös pientä laskua. Helmikuussa tehtiin 811 kappaletta omakotitalokauppaa koko Suomessa. Myyntiajat olivat keskimäärin koko Suomessa 157 päivää, kun vuosi sitten ne olivat 138 päivää. Pääkaupunkiseudulla kauppojen määrä pysyi samana. Erityisesti Espoossa omakotitalojen neliöhinnat (3 264 €/m²) nousivat, jopa 20 % enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu /TUTKA-palvelu / REMAX Suomi

HUOMIO! Tilastojärjestelmän vaihtumisen johdosta kauppojen ilmoitetuissa kauppamäärissä voi olla pientä epätarkkuutta.

 

Lisätietoja:
REMAX Suomi, toimitusjohtaja Pasi Aalto
puh. 0400 322 232
pasi.aalto@remax.fi
www.remax.fi

 

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä REMAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa.  Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. Pääkaupunkiseudulla REMAX on toiseksi suurin välitysketju heti Kiinteistömaailman jälkeen.

REMAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella reilussa 90 maassa noin 6 500 toimiston ja yli 90 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs