Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » PUUNET-hanke kartoittaa puualan koulutustarpeita Pohjois-Suomessa

TTS Työtehoseura

PUUNET-hanke kartoittaa puualan koulutustarpeita Pohjois-Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2016 klo 13:19
Julkaisija: TTS Työtehoseura

PUUNET – Puurakentamisen verkko-osaamiskeskus -hankkeessa on tavoitteena kehittää puurakentamiseen liittyvää koulutusta ja parantaa puurakentamiseen liittyvää osaamista, ja sitä kautta myötävaikuttaa yritysten ja muiden organisaatioiden kehittymiseen.

Hankkeen kohderyhmiä ovat puurakentamisen pk-yritykset, talotehtaat, rakennusliikkeet, rakennusviranomaiset, rakennesuunnittelijat, arkkitehdit ja valvojat sekä puurakentamisen raaka-ainetoimittajat, koulutusorganisaatiot ja muut puurakentamiseen liittyvät toimijat.

Hankkeen tuloksena muodostuu puualan sähköinen palvelujärjestelmä – puurakentamisen verkko-osaamiskeskus, jonka kautta vastataan puurakentamisen alueellisiin yritysten ja muiden organisaatioiden työvoiman osaamistarpeisiin. Koulutusten kautta muodostuu puurakentamisen osaamisen kehittämisen yhteistyömalli ja kehittämiskumppanuus koulutusorganisaatioiden ja työelämän ja muiden organisaatioiden välille.

Hanke käynnistyy koulutustarvekyselyllä, jolla kartoitetaan puualan yritysten ja muiden toimijoiden koulutus-, rekrytointi- ja kehittämistarpeita. Sähköisen kyselyn lisäksi kartoituksen aikana jalkaudutaan yrityksiin. Koulutustarvekysely kysely painottuu ensivaiheessa Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan alueille. Suora linkki kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/F574932DF129A926.par.

Kartoituksen tuloksia hyödynnetään hankkeen koulutusten suunnittelussa. Vastaamalla kyselyyn yrityksillä on mahdollisuus vaikuttaa hankkeen koulutustarjontaan. Tavoitteena on järjestää yritysten ja muiden puualan toimijoiden tarpeita vastaavaa täydennyskoulutusta.

Hankkeen hallinnoijana toimii TTS Työtehoseura ja osatoteuttajina Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy ja Ammattiopisto Lappia ja. Hanke toteutetaan 1.9.2015–31.12.2017 Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa. Hankkeen päärahoittajat ovat Euroopan sosiaalirahasto, Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin ELY-keskukset. Muita rahoittajia ovat Koillis-Suomen seuturahasto, Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy, Kuhmo, Ammattiopisto Lappia, Työtehoseura ry ja Utajärvi.

Lisätietoja hankkeesta
TTS Työtehoseura
Projektipäällikkö Anne Korhonen, 044 714 3701, anne.korhonen@tts.fi
Asiantuntija Veijo Malinen, 0500 281 321, veijo.malinen@tts.fi, (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)

Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy
Hankevastaava Pekka Peiponen, 040 511 9872, pekka.peiponen@ksak.fi, (Koillismaa)

Ammattiopisto Lappia
Hankevastaava Martti Mylly, 040 545 4069, martti.mylly@lappia.fi (Kemi-Tornio)

TTS Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 10000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs