Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Putkiremontti voi siirtyä tulevaisuuteen

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Putkiremontti voi siirtyä tulevaisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2014 klo 07:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Kun kiinteistön putkiin on kertynyt sakkaa, virtaukset heikentyneet eivätkä patterit lämpene, iso putkiremontti voi jäädä kuitenkin pelkäksi uhkakuvaksi. Bauerin vedenkäsittelylaite voi ratkaista ongelmat edullisesti ja tehokkaasti sekä siirtää remontintarpeen pitkälle tulevaisuuteen.

Bauerin vedenkäsittelylaite voidaan liittää erilaisten kiinteistöjen käyttö- ja lämmitysvesijärjestelmiin.

Menetelmän edullisuus perustuu yksinkertaisuuteen: laitteisto koostuu ohjausyksiköstä sekä putkiston osaksi liitettävästä käsittelyosasta, kelaputkesta. Suljettuihin järjestelmiin tulee lisäksi erillinen suodatin, jotta irtoava sakka saadaan ulos putkistosta. Putkistoa ei siis rassata tai pinnoiteta, eikä veteen lisätä mitään kemikaaleja tai lisäaineita. Laitteisto on huoltovapaa.

Menetelmän toiminta puolestaan perustuu ilmiöön, joka saadaan aikaan muuttuvilla magneettikentillä: kelaputkeen synnytetty magneettikenttä muokkaa veden kovuustekijät muotoon, jossa ne eivät tartu kalusteisiin. Käsitelty vesi liuottaa vähitellen vanhat saostumat, yleensä kalsiumkarbonaatin mikroskooppisen pieniksi kiteiksi aiheuttamatta veteen minkäänlaisia toiminta- tai makuhäiriöitä. Lisää sakkaa ei siis synny.

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta?

VTT on tutkimusraportissaan todennut, että 16 kuukautta Bauerin käyttöönoton jälkeen tutkitun kiinteistön kylmävesiputkiston sakkakertymät olivat yleensä vähentyneet runsaasta kohtalaiksi. Myöskään lämpimän käyttöveden putkiseinämien syöpyminen ei ollut seurantajaksolla lisääntynyt. Kiinteistön talonmiehen mukaan sekä vesikalusteiden korjaustarve että putkistojen vuodot vähenivät, veden maku ja haju paranivat Bauerin käyttöönoton jälkeen.

Lämmityskulut pienenevät

Järjestelmämme avulla esimerkiksi kuopiolainen taloyhtiö on pudottanut kaukolämpölaskuaan peräti 17 000 eurolla vuodessa, kun patterit lämpiävät kunnolla. Myös vesikalusteiden vaihto loppui eivätkä hanat enää tiputa, kun putkistoihin, pattereihin ja lämmönvaihtimiin kertynyt sakka saatiin poistettua, kertoo Bauer Watertechnology Oy:n tuotepäällikkö Mikko Timonen. Yhtiön nettisivuilta löytyy runsaasti muidenkin taloyhtiöiden ja kiinteistöjen kokemuksia Bauerin käytöstä. Joissakin kohteissa putkisto-ongelmien kanssa on painittu pitkäänkin, ennen kuin ratkaisu on löytynyt helposti ja edullisesti.

Huonot laitteet pilaavat alan maineen

Tuotepäällikkö Timonen harmittelee markkinoilla olevia tuotteita, jotka eivät täytä niille annettuja lupauksia.

– Tällaiset pilaavat koko alan maineen. Olemme suomalainen yhtiö, jonka tuotanto ja tuotekehitys on Saksassa. Tytäryhtiöt meillä on Ruotsissa ja Venäjällä. Lisäksi yhteistyökumppaneita on ympäri maailmaa. Kemikaalitonta menetelmäämme on kehitetty parikymmentä vuotta ja asentaminen perustuu aina asiakaskohtaiseen mitoitukseen, jossa kartoitetaan veden kulutusmäärät sekä vesimittarien koko, lämmitysjärjestelmissä verkoston koko. Näin päästään toimivaan lopputulokseen, korostaa Timonen.

Lisätietoa artikkelista ja yhteydenotot: http://bit.ly/1fYsy1M
Julkaisija: Editori.fi

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs