Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Puhtausalan ammattilaisten kokoontumisajot tiistaista torstaihin Tampereella

Tampereen Messut

Puhtausalan ammattilaisten kokoontumisajot tiistaista torstaihin Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2014 klo 11:59
Julkaisija: Tampereen Messut

FINNCLEAN-MESSUILLA ON LÄHES 150 NÄYTTEILLEASETTAJAA

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pidetään tiistaista torstaihin 30.9.–2.10. kansainväliset puhtausalan ammattimessut, jotka ovat suuremmat kuin koskaan aiemmin. Loppuunmyydyillä Finnclean 2014 -messuilla on 147 näytteilleasettajaa. Mukana olevien yritysten määrä on kasvanut edellisiin vuonna 2011 järjestettyihin messuihin nähden yli 20 prosenttia. Pohjoismaiden merkittävin puhtausalan ammattilaisille tarkoitettu tapahtuma esittelee uusia innovaatioita ja ratkaisuja, alan näkymiä ja työmahdollisuuksia. Esillä ovat uudet tuotteet ja palvelut myös hoiva-, ravintola- ja kiinteistöalalle. Messujen yhteydessä pidetään kansainvälinen puhtausalan Cleaning in Tomorrow´s World -kongressi, jossa puhuttavat ammattisiivouksen haasteet ja ratkaisut.

Finnclean-messujen ohjelmassa on useita ajankohtaisia seminaareja, tietoiskuja ja koulutuksia, joista alan ammattilaiset ja opiskelijat voivat ammentaa tietoa työhönsä. Pääteema on Huomisen haasteet ja ratkaisut. Seminaari- ja koulutustarjonta on rakennettu joka päivälle eri teemalla. Tiistaina aiheena on Kilpailutus, keskiviikkona Hoiva ja Oiva sekä torstaina Puhdas ja hyvinvoiva kiinteistö, puhtausalan nuori ammattilainen ja rekrytointi. Puhtausalalla on tarjota paljon kiinnostavia työmahdollisuuksia myös tulevaisuudessa.

Karoliina Jarenko, Filosofian Akatemia: Kilpaile henkilöstön sisäisellä motivaatiolla

SSTL Puhtausala ry järjestää tiistaina klo 14.00–15.30 Avajaisseminaarin, jossa perehdytään henkilöstön sisäisellä motivaatiolla kilpailemiseen Filosofian Akatemian toimitusjohtajan Karoliina Jarenkon johdolla. Tekstiilihuoltoalan ajankohtaisseminaarissa pureudutaan hygienia-asioihin, lainsäädännön uudistamiseen, älytekstiileihin ja tulevaisuuden haasteisiin.

Hoiva ja Oiva -teema nostaa esille laatukriteerit, HoReCa-alan ja hoiva-alan erityispiirteet, hyvinvoinnin, kaupan hygienian sekä oivahymy.fi-järjestelmän. Puhdas ja hyvinvoiva kiinteistö -teema käsittelee aihetta tilasuunnittelusta ylläpitoon ja materiaalivalinnoista elinkaareen. Puhtausalan nuori ammattilainen -teema tavoittelee puhtauspalvelualan opiskelijoita. Suomen Kotipalveluyhdistys ry:n seminaarissa keskustellaan kotiin tulevaisuudessa tuotettavista kotityöpalveluista, omavalvonnasta yksityisissä sosiaalipalveluissa, uusista oppimisympäristöistä sekä tulevaisuuden teknologiasta ja kotitöissä auttavista roboteista.

Neljä finalistia kilpailee Puhtausalan ammattilainen 2014 -tittelistä

Torstaina messuilla nähdään Puhtausalan ammattilainen 2014 -kilpailun finaali. Kilpailuun ilmoitettiin 23 ehdokasta, joiden joukosta tuomaristo valitsi neljä finalistia. Finaalissa ovat mukana Diana Boikova, ISS Palvelut Oy, Oulu, Janne Freiberg, SOL Palvelut Oy, Helsinki, Auli Jääskö, ISS Palvelut Oy, Kempele ja Heli Riihiaho, Kajaanin Mamselli -liikelaitos, Kajaani. Voittaja ratkaistaan käytännön työtehtävien ja kirjallisten tehtävien perusteella. Aikataulu: kilpailijoiden esittely klo 9.45–10.00, tehtävät 1–4 klo 10.30–14.00, voittajan julkistaminen ja palkintojen jako klo 15.00. Puhtausalan ammattilainen on huippuosaaja, joka osaa tuoda puhtausalaa esille positiivisessa mielessä. Hän osaa työnsä perusasiat laaja-alaisesti, on joustava, osaa suunnitella työtään, ottaa huomioon työskentelyssään taloudellisuuden ja tämän päivän laatuvaatimukset sekä kokee olevansa palveluammatissa. Hän on osa- tai kokopäivätoiminen ja pääasiassa siivoustyötä tekevä työntekijätasoinen henkilö. Kilpailun järjestävät yhteistyössä SSTL Puhtausala ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry, Kiinteistötyönantajat ry, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Palvelualojen työnantajat PALTA ry. Puhtausalan ammattilainen -tunnustus on jaettu messuilla vuodesta 2008 lähtien. Aiemmin kilpailu tunnettiin nimellä Vuoden Siivooja, joka valittiin ensimmäisen kerran v. 1997.

Uutuustuote- ja palvelukilpailussa voi äänestää suosikkiaan 36 ehdokkaan joukosta

Messuilla järjestetään ensimmäisen kerran Uutuustuote- ja palvelukilpailu, johon näytteilleasettajat ovat ilmoittaneet yhteensä 36 erilaista uutuustuotetta tai -palvelua. Ehdokkaita on Aineet-sarjassa 6 kpl, Koneet-sarjassa 12 kpl, Palvelut ja innovaatiot -sarjassa 5 kpl ja Välineet-sarjassa 13 kpl. Kävijät voivat äänestää uutuustuotetta- ja palvelua D-hallin Uutuustuotenäyttelyssä sekä Taputa Oy:n osastolla D 660. Äänestys päättyy torstaina klo 12 ja voittaja julkistetaan klo 14. Lisätiedot uutuuksista: www.finnclean.fi.

Messualueella voi koeajaa siivouskoneita ja saada vinkkejä työkunnon ylläpitoon

SSTL Puhtausala ry:n toteuttamien Finnclean-koulutuspäivien ja muiden seminaarien lisäksi yleisölle riittää ohjelmaa messualueella, tietoiskulavoilla ja näyttelyosastoilla. Circuit of wellbeing – Energy for better working -alueella messuvieraat saavat vinkkejä rentoutumiseen, ergonomisempaan työskentelyyn sekä työkunnon ylläpitoon ja parantamiseen. Finnclean Circuit -koeajoradalla kävijät voivat testata siivouskoneiden käyttöä erilaisilla lattiamateriaaleilla. Sisäilmainfopisteessä alan asiantuntijat opastavat siivoukseen ja hyvään sisäilmaan liittyen. SSTL Puhtausala ry:n osastolla D 101 on Tuotekauppa, jossa on myynnissä ammattisiivoustuotteita. Hyvinvointimarkkinat tarjoavat myös ostosmahdollisuuksia yleisölle.

CITW2014: Infektiontorjunta aiheena kansainvälisessä puhtausalan kongressissa

Messujen yhteydessä 29.–30.9. pidettävä neljäs kansainvälinen puhtausalan kongressi Cleaning in Tomorrow´s World pureutuu ammattisiivouksen haasteisiin ja ratkaisuihin. Kongressi kokoaa puhtausalan päättäjät keskustelemaan alan kehityssuunnista uusimpien tutkimusten valossa. Esityksissä käsitellään puhtauspalvelun laatua ja laadunhallintaa, infektiontorjuntaa, työturvallisuutta ja osaamisen kehittämistä.

Infektiontorjunta ja sairaalahygienia ovat esitysten aiheina tiistaina. Viime vuosina käsitys siivouksen merkityksestä tartuntojen torjunnassa on muuttunut, sillä mikrobien muuntuessa yhä useammat mikrobit elävät pinnoilla pidempään kuin aiemmin uskottiin. Tämä asettaa uusia haasteita myös siivoukselle.

Puhtausala on heikon vetovoimaisuuden ala niin Suomessa kuin muissakin maissa. Alan töiden monipuolisuutta ja etenemismahdollisuuksia ei tunneta. Keskiviikon keynote-luennossa näkökulman puhtausalan tulevaisuuteen esittää professori Alf Rehn. Kongressin järjestää SSTL Puhtausala ry.
Lisätiedot kongressista: www.cleaningcongress.fi.

Kansainvälinen puhtausalan ammattimessutapahtuma Finnclean 2014 järjestetään 30.9.–2.10.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messut ovat avoinna tiistaina 30.9. klo 12–17, keskiviikkona ja torstaina 1.–2.10. klo 9.30–16.30. Tampereen Messut Oy toteuttaa Finncleanin SSTL Puhtausala ry:n toimeksiannosta. Vuodesta 1981 lähtien järjestetyt messut pidettiin edellisen kerran vuonna 2011, jolloin Finncleaniin ja samanaikaisesti toteutettuihin Elintarviketeollisuus-messuihin tutustui 12 874 kävijää.

MEDIAN AKKREDITOITUMINEN:

Median edustajat pääsevät messuille maksutta täyttämällä akkreditoitumislomakkeen osoitteessa www.finnclean.fi (Medialle).

MEDIAMATERIAALIT, KUVAT, VIDEOT:

Tapahtuman mediasivuilta löytyvät messujärjestäjän lehdistötiedotteet, näytteilleasettajien lehdistötiedotteet, kuvat, videot ja muut mediamateriaalit: www.finnclean.fi (Medialle).

OHJELMA:

Tietoa seminaareista, tietoiskuista ja muusta ohjelmasta www.finnclean.fi (Ohjelma).

MESSUINFO:

Finnclean-messut ovat avoinna ti 30.9. klo 12.00–17.00, ke 1.10. ja to 2.10. klo 9.30–16.30.
Maksuton sisäänpääsy ennakkorekisteröitymällä kävijäksi osoitteessa www.finnclean.fi tai pääsylipulla 20 € (sis. alv 10 %). Alle 18-vuotiaat vain aikuisen seurassa. Tarkemmat tiedot messuista ja maksuttomista bussikuljetuksista: www.finnclean.fi (Messuinfo). Cleaning in Tomorrow´s World -kongressi 29.–30.9.2014, www.cleaningcongress.fi.

TWITTER:

@TampereenMessut, #Finnclean

TÄHTIUUTISET:

www.tahtiuutiset.fi / SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja ja Siivoussektori Oy:n toimitusjohtaja Harri Piiparisen haastattelu ”Puhtaanapito on haastava ja monipuolinen ammatti”.

Lisätiedot: www.finnclean.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi,
Facebook: facebook.com/tampereenmessut, Twitter: @TampereenMessut

Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 040 350 0445,
mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

SSTL Puhtausala ry, www.puhtausala.fi
Harri Piiparinen, toiminnanjohtaja, p. 040 704 9944,
harri.piiparinen(a)puhtausala.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs