Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » PORVOON NÄSIIN RAKENNETAAN KYMMENIÄ UUSIA PORRASHUONEITA INNOVATIIVISELLA TAVALLA

Hilti

PORVOON NÄSIIN RAKENNETAAN KYMMENIÄ UUSIA PORRASHUONEITA INNOVATIIVISELLA TAVALLA

Artikkeli.
Julkaistu: 02.10.2012 klo 10:15
Julkaisija: Hilti

- Hilti lanseeraa FinnBuildissä täysin uuden järjestelmän betoniankkurointiin


Porvoon Näsin kaupunginosassa on menossa mittava monivuotinen perusparannus- ja laajennushanke, johon kuuluu 388 asunnon linjasaneeraus sekä 47 uutta hissiä, joista 12 uusitaan vanhoihin hissikuiluihin. Uusien, rakennusten ulkopuolelle tulevien, 35 hissitornin rakentamisen yhteydessä varaudutaan lisäkerroksen rakentamiseen. Lisäksi alueelle on myöhemmin tulossa täydentämisrakennusta usean uuden kokonaisen kerrostalon muodossa.


 Yksi työläs vaihe on hissien rakentaminen hissittömiin taloihin, sillä se merkitsee koko porraskäytävän purkua ja uudelleenrakentamista hissikuilun edellyttämällä tavalla. Työn suorittamisessa turvallisesti ja nopeasti hyödynnetään täysillä uutta Hilti Safe SET -betoniankkurointijärjestelmää. Siihen kuuluvat kemiallinen ankkurointimassa ja kartiomallisella spiraalilla varustettu ankkuritanko.


– Uudet hissit rakennetaan yhteensä 35 porrashuoneeseen. Ensimmäiset hissit ja porrashuoneet ovat jo valmiit uudessaan asussaan. Hankkeen läpivienti kestää kolmisen vuotta, kertoo hissipuolen työnjohtaja Ari Toivoniemi Lemminkäinen Talo Oy:stä.


Porrashuoneiden portaat ja tasot tulevat työmaalle valmiina elementteinä. Suurimmat elementit painavat noin viisi tonnia. Niitä kannattamaan betoniseinään kiinnitetään Hiltin Safe SET -järjestelmää hyödyntäen tarvittavat kannakkeet.


Suunnittelutyö helpottuu
Uudenlaisen betoniankkurointiärjestelmän kestävyys ja luotettavuus helpottaa suunnittelijoiden työtä. Laskentatyöt vähenevät huomattavasti, kun Hiltiltä saa suunnittelutyötä varten käyttöönsä oman PROFIS-mitoitusohjelmiston.


Aikaa ei kulu reikien puhdistamiseen
Hilti Safe SET -ankkurointijärjestelmän käyttö säästää aikaa Näsin työmaalla.


– Työ sujuu nopeammin, kun reikiä ei tarvitse karhentaa eikä puhdistaa. Myös sopivan mittaiset ankkuritangot ovat valmiina työmaalla eikä niitä tarvitse itse sahailla sopiviksi. Kun rappuja on paljon, ajan säästö yhdessä rapussa kertautuu moninkertaiseksi koko työmaalla. Uuden järjestelmän käyttöä varten työmaalle hankittiin myös uudet puristimet, kertoo vastaava mestari Sami Ansala Lemminkäinen Talo Oy:stä.


Safe SET -järjestelmä lisää merkittävästi kiinnitysten luotettavuutta, kun huonosti puhdistettu tai kokonaan puhdistamaton porareikä ei vaikuta kiinnityksen onnistumiseen.


Hilti Safe SET –järjestelmä tarjoaa suuren harppauksen kemialliseen betoniankkurointiin
Hilti HIT-HY 200 on CE-merkitty ETA-hyväksytty kemiallinen ankkurointimassa halkeilleelle ja halkeilemattomalle betonille. Suositeltavia massan käyttökohteita ovat esimerkiksi rakenteellisten teräspalkkien ja teräsvarusteiden kestävä kiinnitys, julkisivuasennukset, kaiteiden ja turva-aitojen kiinnitykset sekä jälkiasennettavat harjateräsliitokset. Lähes tuoksuton, synteettisestä massasta, kovetusaineesta, sementistä, vedestä ja täyteaineista koostuva kiinnitysmassa on pakattu puristimessa automaattisesti avautuvaan foliopakkaukseen, joka vähentää jätemateriaalin määrää jopa 70 prosenttia perinteiseen kovamuovipakkaukseen verrattuna.

HIT-Z-ankkuritangot sopivat keskisuurta ja suurta kuormituskestävyyttä vaativiin kiinnityksiin esimerkiksi teräs- ja metallirakenteissa sekä julkisivuissa. Ankkuritangon kartiomainen spiraali toimii vääntömomenttiohjattuna tartunta-ankkurina. Tankojen muodon vuoksi kuivan tai veden kyllästämän betonin reikien puhdistamatta jättäminen ei vaikuta tartuntalujuuteen.
Hilti Safe SET –järjestelmällä, eli HIT-HY 200 -kiinnitysmassalla ja HIT-Z ankkuritangoilla saavutettavat kuormat vastaavat betonin kuormituskestävyyden maksimia. Järjestelmää täydentää massan injektointia helpottava uusi akkukäyttöinen HDE-puristin.

Hilti esittelee Safe SET -järjestelmän syksyn FinnBuild 2012 -messuilla osastolla 7g41.
Safe SET -työnäytöksiä tasatunnein.

Lisätietoja: Antti Erha, antti.erha@hilti.com, 0207 999 216

Kuvamateriaalia Porvoon Näsin porrasrakentamisesta:

9143 porraskuilu
9120 Timanttiporauslaitteen asennus
9122 Timanttiporausjärjestelmä asennettuna
9134 porausvaihe
9173 kiinnitysmassan injektointi reikiin, yksi valmis ankkurointitanko paikoillaan reijässä
9175 HIT-Z ankkuritangon asentaminen reikään
9199 porraselementit kiinnitetty paikoilleen ankkkuritankoihin ja harjateräsliitoksiin
9227 valmis porraskäytävä
9272 vasemmalta; Ari Toivoniemi ja Sami Ansala valmiissa porraskäytävässä
9228 valmiit porrashuoneet ja hissitornit
9296, 9298, 9309, 9314, 9320 Konsolien asentaminen ja kiinnittäminen

Liitetiedostot

Hilti (Suomi) Oy: 

Hilti-konserni on alallaan johtava rakennusteollisuuden ammattilaisille koneita, laitteita ja järjestelmiä kehittävä ja markkinoiva kansainvälinen yritys. Hilti toimii 120 maassa ja sen palveluksessa on n. 20 000 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2011 oli 3,3 Mrd € ja tavoite vuoteen 2015 mennessä on kaksinkertaistaa myynti ja lisätä henkilöstön määrä 30 000:een. Suomen organisaatiossa toimii n. 140 henkilöä. www.hilti.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs