Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Pietarin kaupunki luottaa suomalaiseen eko-osaamiseen

Green Net Finland ry

Pietarin kaupunki luottaa suomalaiseen eko-osaamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 16.10.2013 klo 09:47
Julkaisija: Green Net Finland ry

Suomen cleantech-vientiä tuetaan Green Net Finland ry:n koordinoimana

Pietarin varakuvernöörille Marat Oganesjanille on esitetty Helsingissä 14.10. Green Net Finlandin laatima hankesuunnitelma Pietarin cleantech-klusterin perustamisesta. Suunnitelma on Pietarin kaupungin Asunto-omistajien yhdistyksen ja Green Net Finlandin solmiman yhteistyösopimuksen tulos.

Pietarin kansainvälinen Innovaatiofoorumi järjestettiin lokakuun alussa ja sen tapahtumien kattoteema oli tänä vuonna Innovatiivisista alueista kohti innovatiivista Venäjää. Green Net Finland ry. osallistui foorumin järjestämiseen ja tasoitti esiintymisellään tietä suomalaisyritysten cleantech-viennille.

Varsinainen lähtölaukaus suomalaisen eko-osaamisen viennille oli Innovaatiofoorumin tapahtumien yhteydessä 3.10. allekirjoitettu yhteistyösopimus Green Net Finlandin ja Pietarin kaupungin Asunto-omistajien yhdistyksen välillä. Yhteistyön painopistealueena tulee olemaan energia- ja ekotehokkuus kaupunkiympäristössä ja tarkoituksena on muodostaa Pietarin alueen cleantech-klusteri. Pietarin hallinto on jo näyttänyt hankkeelle vihreää valoa.

Suomalaisyritykset ovat jo päässeet esittelemään omaa innovatiivista toimintaansa Green Net Finlandin ja Pietarin kaupungin Asunto-omistajien yhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa, International cluster of clean technology, Regional energy efficiency projects. Tilaisuudessa yrityksille tarjoutui erinomainen mahdollisuus luoda suorat kontaktit Pietarin kaupungin päättäjiin ja verkottua venäläisten sekä norjalaisten toimijoiden kanssa.

Suomalaispanos oli Innovaatiofoorumissa kaikkiaan vahva. Lauri Hietaniemi edusti suomalaista cleantech-klusteria korkeatasoisessa paneelikeskustelussa The implementation of regional public-private partnership (PPP) with the accession of Russia to the WTO, jonka pääpuhujana oli mm. Pietarin kuvernööri Georgi Poltavtshenko.

- Pietarin kaupungin asumiseen käytetyn energian säästöpotentiaali on 1,9 miljoonaa öljyekvivalenttitonnia eli noin 22 TWh. Tämä on toteutettavissa pääosin 1,7 miljoonassa kerrostalohuoneistossa. Säästöihin pyritään sekä hallinnollisilla että teknisillä saneeraustoimilla, joiden toteuttamiseen suomalaisten yritysten kannattaa aktiivisesti pyrkiä mukaan, toimitusjohtaja Lauri Hietaniemi Green Net Finlandista kannustaa.

Tapahtumat ovat osa Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittamaa hanketta ”Eteläsuomalaisen ympäristöliiketoiminnan edistäminen Pietarissa ja Luoteis-Venäjällä (ESYLEP)”, jonka osaprojektia Green Net Finland toteuttaa.

 

Lisätietoja:

projektipäällikkö Evilina Lutfi (p. 050-4362661) ja kehittämispäällikkö Anna Saarinen (p. 050-5229599, etunimi.sukunimi@greennetfinland.fi).

http://forum.spbinno.ru/i2011en/

http://forum.spbinno.ru/i2011/partners/congresses_and_business.php

 

Green Net Finland on ympäristöliiketoiminnan kehittämisorganisaatio, joka suunnittelee ja toteuttaa ympäristö- ja energia-alojen julkisten ja yksityisten toimijoiden välistä verkostoyhteistyötä ja edistää alan osaamista sekä jäsentensä projekti- ja vientitoimintaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs