Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Pelastakaa Lapset ry perustaa perhekuntoutusyksikön Turkuun

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry perustaa perhekuntoutusyksikön Turkuun

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2011 klo 09:00
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry aloittaa perhekuntoutustoiminnan ja rakennuttaa sitä varten toimintayksikön Turkuun. Pelastakaa Lasten ensimmäinen perhekuntoutusyksikkö tulee toimimaan lastenkoti Suvilinnan yhteyteen rakennettavassa rivitalossa, jossa on asunnot kolmelle perheelle.

Perhekuntoutus on tarkoitettu erityisesti Varsinais-Suomen kuntien lastensuojelun asiakkaina oleville perheille, jotka tarvitsevat intensiivisen perhekuntoutusjakson. Tavoitteena on perheen toimintarakenteen ja taitojen vahvistuminen siten, että yhteiselämä perheenä omassa kodissa mahdollistuu ja lasten sijoituksilta ja huostaanotoilta vältytään.

”Perhekuntoutus voi sijoittua perheen elämässä tilanteeseen, jossa lastensuojelun huoli perheen selviytymisestä on kasvanut eikä perheen tukeminen avohuollossa esimerkiksi perhetyön avulla ole riittävää,” kertoo lastensuojelupalveluiden johtaja Riitta Hyytinen, Pelastakaa Lapset ry:stä. ”Perhekuntoutus avohuollon tukitoimena on tällöin intensiivinen harjoitusjakso, jonka aluksi arvioidaan perheen toimintaa ja yhdessä perheen ja lastensuojeluviranomaisten kanssa suunnitellaan kuntoutuksen sisältö. Perhekuntoutusjakso voi myös olla osa lapsen sijoituksen prosessia ja tapahtua kiireellisen sijoituksen jälkeen tai valmisteltaessa lapsen huostaanoton ja lastensuojelun sijoituksen päättymistä.”

Perhekuntoutus on koko perheen kuntoutusta, mutta lastensuojelun toimintana erityistä huomiota kiinnitetään siihen, että lapsen etu, osallisuus ja turvallisuus taataan kaikissa olosuhteissa ja tilanteissa. Kuntoutukseen tulevan perheen lapsi tai lapset ovat pääsääntöisesti leikki- ja kouluikäisiä.

Kuntoutusjakson pituus on 5 – 12 kuukautta ja kuntoutuksen etenemistä arvioidaan säännöllisesti yhdessä perheen ja viranomaisten kanssa. Myös kuntoutuksen sisältöä, tavoitteita ja menetelmiä arvioidaan yhdessä säännöllisesti.

Perhekuntoutusyksikön rakentamisen rahoitus toteutetaan Pelastakaa Lapset ry:n omarahoituksen turvin. Rakennus rakennetaan samalle tontille, jolla Suvilinnan lastenkoti sijaitsee. Aikataulun mukaan perhekuntoutustoiminta voitaisiin aloittaa marraskuussa 2012. Perhekuntoutusyksikössä tulee työskentelemään viisi työntekijää.

 

Lisätietoja:

Kaisa Hirvensalo, tiedotuspäällikkö, Pelastakaa Lapset ry
puhelin 040 535 8221, sähköposti kaisa.hirvensalo@pelastakaalapset.fi       

www.pelastakaalapset.fi

 

Pelastakaa Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Kansainvälinen Pelastakaa Lapset toimii lasten hyväksi yli sadassa maassa. www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs