Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Paperinkeräys: lauhtuva pakkanen helpottaa keräyspaperin keräystä

Paperinkeräys Oy

Paperinkeräys: lauhtuva pakkanen helpottaa keräyspaperin keräystä

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2016 klo 12:35
Julkaisija: Paperinkeräys Oy

Kierrätys- ja ympäristönhuoltopalveluja valtakunnallisesti tarjoava Paperinkeräys kertoo, että viime viikkojen kireä pakkanen on hidastanut keräyspaperiastioiden tyhjentämistä. Kovimmilla pakkasilla autot ovat toimintakykynsä rajoilla, mikä saattaa aiheuttaa viiveitä tyhjennysrytmiin.

”Teemme aina parhaamme keräyssäiliöiden tyhjentämisen eteen. Nyt kelit ovat taas lauhtumassa, mikä helpottaa työtämme, operatiivinen päällikkö Tatu Savolainen Paperinkeräyksestä sanoo.

 

Pakkausjätteen keräysvastuut muuttuivat vuoden vaihteessa

 

Pakkausjätteen keräyksestä on vastannut 1.1.2016 alkaen Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Pakkausjätteellä tarkoitetaan tässä yhteydessä kotitalouksissa syntyvää pakkausjätettä: esimerkiksi viili-, jogurtti- ja ketsuppipurkkeja sekä metallisia ja lasisia ruuan säilytyspurkkeja.

Paperinkeräys Oy ei vastaa enää pakkausjätteen keräyksestä, eikä niitä varten rakennetuista ekopisteistä. Muutos liittyy uuteen pakkausjäteasetukseen, mikä vaatii pakattuja tuotteita maahantuovat kaupan ja teollisuuden yritykset vastaamaan näiden tuotepakkausten asianmukaisesta keräyksestä. Aiemmin kunnat vastasivat pakkausmateriaalin keräyksestä, ja Paperinkeräys Oy oli usean kunnan kumppani keräyksen käytännön järjestämisessä.

”Pakkausjätteelle tarkoitetut ekopisteet ovat joko samoja kuin aiemmin, toisin sanoen ne löytyvät tutuista paikoista pääasiassa kauppojen pihoilta ja taajama-alueilta. RINKI on myös rakentanut uusia ekopisteitä ja rakentaa niitä edelleen. Vanhoissa pisteissä on vielä osittain Paperinkeräyksen keräysvälineet ja niissä Paperinkeräyksen tarrat.  Keräysvälineet ovat RINGILLÄ vuokralla, kunnes RINKI saa toimitettua pisteisiin omat keräysvälineensä. Keräysvälineiden tarrojen päivittämisestä siirtymäajalla vastaa RINKI”, Paperinkeräyksen operatiivinen päällikkö Savolainen kertoo.

Savolainen muistuttaa, että vastuu pakkausjätteen ekopisteen siisteydestä ja tyhjennyksestä on nyt RINKI Oy:llä. RINKI on kuitu-, lasi-, metalli-, muovi- ja puupakkausten tuottajayhteisöjen valtuuttama organisaatio.

 

Lisätietoja:

operatiivinen päällikkö Tatu Savolainen, Paperinkeräys Oy
puh: 050 555 5210
tatu.savolainen@paperinkerays.fi

www.paperinkerays.fi

 

Valtakunnallisena ja uudistumishaluisena logistiikkayrityksenä muutamme sinunkin jätteen raaka-aineeksi. Pahvi, paperi, puu, muovi, metalli, lasi sekä sähkö- ja elektroniikkaromu kulkevat kaikki kauttamme. Lopuksi erilaiset jakeet pääsevät hyötykäyttöön.

Olemme toisenlainen jätehuollon toimija. Me tavoittelemme aina jätehuollon tehostamista: suunnittelemme hyvin alkulajittelun ja tyhjennämme vain täysiä säiliöitä. Automme eivät käy turhaan kiinteistösi, yrityksesi tai teollisuuslaitoksesi pihalla – toisin kuin alalla yleensä, käytämme omien autojen sijaan kuljetuskumppaneita. Siksi meille on tärkeää, ettei turhia ajokilometrejä tule. Toimintamalli säästää näkyvästi jätehuoltosi kustannuksia.

Olemme myös Suomen johtava aineellisen tietoturvan osaaja: tuhoamme luottamukselliset asiakirjat, kovalevyt, ammattivaatteet ja markkinointimateriaalin. Otamme vastaan myös prototyyppejä, joiden aukottomasta tuhoamisesta vastaamme.

Kuormalavoissa olemme niin ikään alan kärkeä. Myy meille tarpeettomat, hyväkuntoiset lavasi. Kauttamme hoituu myös lavojen ostaminen ja vuokraus.

Johdamme aina tiedolla, ja siksi hallitsemme moninaiset ja muuttuvat materiaalivirrat. Meiltä saat ulkoistetun asiantuntemuksen kaikissa jätehuoltosi asioissa.

Liikevaihtomme vuonna 2014 oli 72,5 miljoonaa euroa ja henkilöstöä meillä työskentelee noin 250.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs