Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Oulun Tilakeskuksen ja Schneider Electricin energiatehokkuushankkeesta miljoonasäästöt

Schneider Electric

Oulun Tilakeskuksen ja Schneider Electricin energiatehokkuushankkeesta miljoonasäästöt

Tiedote.
Julkaistu: 20.04.2015 klo 10:16
Julkaisija: Schneider Electric

Espoo 20.4.2015 – Schneider Electricin ja Oulun kaupungin Tilakeskuksen välinen energiatehokkuussopimus on tuottanut kaupungille huomattavia säästöjä. Tähän mennessä kustannussäästöä on syntynyt yli 5 miljoonaa euroa, ja kokonaisuudessaan projektin arvioidaan tuottavan lähes 7 miljoonan euron säästöt vesi- ja energiakustannuksissa. Tilakeskuksen hallinnoimien kiinteistöjen hiilidioksidipäästöjen arvioidaan kutistuvan koko projektin aikana yli 30 000 tonnilla, ja tähän mennessä päästöt ovat jo vähentyneet yli 23 000 tonnilla.

Alun alkaen projektissa olivat mukana vain Kanta-Oulu ja Oulunsalo, mutta vuodesta 2012 lähtien energiansäästötoimia on toteutettu myös Haukiputaalla, Kiimingissä, Yli-Kiimingissä ja Yli-Iissä. Projektin tavoitteina ovat mm. 9 prosentin energiansäästö vuoden 2005 tasosta ja energiakatselmuksen suorittaminen 80 prosentissa tilakeskuksen hallinnoimista kiinteistöistä. Tavoitteet on jo saavutettu ja jopa ylitetty. Parhaissa kohteissa on onnistuttu säästämään jopa yli 30 % vuotuisessa lämmönkulutuksessa.

”Projektin ansiosta Oulun Tilakeskus saavuttaa sille kunta-alan ensimmäisen vaiheen energiatehokkuussopimuksessa määritellyt energia- ja päästövähennystavoitteet”, kiinteistöpäällikkö Veijo Kotilainen Oulun Tilakeskuksesta kertoo. ”Samalla olemme saaneet työkaluja, joiden avulla voimme säilyttää saavutetun tason ja vielä jatkaa energiatehokkuuden parantamista edelleen.”

Kattavaan sopimukseen kuuluu niin teknisiä toimenpiteitä, kuten ilmanvaihtojärjestelmien uusimista ja vakiopaineventtiilien asennusta, kuin käytön optimointia ja käyttökoulutustakin. Kiinteistökartoitusten avulla on määritelty tarvittavat toimenpiteet, joiden vaikutuksia seurataan tiiviisti. Esimerkiksi liikuntatilojen lämpötiloja on säädetty tarkoituksenmukaisiksi tiloissa harrastettavien lajien perusteella ja ilmanvaihtoa on säädetty useissa kohteissa. Raksilan uimahallissa säästöjä toi mm. suihkujen uusiminen. Kokonaisuudessaan projektissa on toteutettu satoja erilaisia teknisiä energiansäästöratkaisuja.

”Projekti on tähän mennessä onnistunut jopa yli odotusten pitkälti Oulun Tilakeskuksen ja Schneider Electricin toimivan yhteistyön ansiosta”, Schneider Electricin eService Manager Tuomas Kilpimaa kertoo. ”Hankkeen tulokset osoittavat, että teknisillä ratkaisulla ja käytön optimoinnilla voidaan saavuttaa huomattavia kustannussäästöjä melko lyhyessäkin ajassa.”

Osana sopimusta järjestettiin energiansäästökilpailu päiväkodeille. Voittaja, Kastellin päiväkoti, palkittiin saavutuksestaan helmikuun lopulla. Aiemmin vastaava kilpailu on järjestetty myös Oulun peruskouluille. Myös yläkoululaiset kilpailevat energiansäästössä Schneider Electricin kehittämän pelillisen LEARNergy-oppimissovelluksen avulla. Yläkoulujen kisa on parhaillaan käynnissä, voittaja selviää kevään lopulla.

 

Lisätietoja:

Tuomas Kilpimaa
Schneider Electric
eService Manager
p. +358 50 385 3391
tuomas.kilpimaa@schneider-electric.com

 

Voit seurata meitä ja lukea lehdistötiedotteemme, ladata painokelpoisia kuvia ja tutkia lisämateriaalia uutishuoneessamme http://www.mynewsdesk.com/fi/schneider-electric-finland

Tietoa Schneider Electricistä

Schneider Electric on maailmanlaajuinen energianhallinnan ja automaation asiantuntija, jolla on toimintaa yli 100 maassa. Se tarjoaa integroituja ratkaisuja lukuisille eri markkinasegmenteille. Konserni on johtava toimija energia- ja infrastruktuurimarkkinoilla, teollisissa prosesseissa, rakennusautomaatiossa, asuinkiinteistösovelluksissa sekä tietoliikennekeskuksissa ja -verkoissa. Schneider Electric tekee energian käytöstä turvallista, luotettavaa ja tehokasta. Yrityksen yli 170 000 työntekijää auttavat aktiivisesti ihmisiä ja organisaatioita hyödyntämään energiaa mahdollisimman tehokkaasti. Vuonna 2014 yrityksen liikevaihto oli 25 miljardia euroa. www.schneider electric.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs