Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Oulun Kastellin monitoimitalo voitti RIL- palkinnon – WSP vastasi kohteen rakennesuunnittelusta

WSP

Oulun Kastellin monitoimitalo voitti RIL- palkinnon – WSP vastasi kohteen rakennesuunnittelusta

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2014 klo 09:31
Julkaisija: WSP

Suomen johtaviin rakennusalan suunnittelu- ja konsulttiyrityksiin lukeutuva WSP on voittanut Suomen Rakennusinsinöörien Liiton (RIL) vuosittaisen RIL-palkinnon suunnittelemallaan Kastellin monitoimitalolla. Palkinto jaetaan rakennuskohteille, joiden suunnittelussa ja toteutuksessa on osoitettu erinomaista rakennusalan osaamista sekä kiinnitetty tekniikan ohella huomiota taloudellisiin, yhteiskunnallisiin ja ympäristönäkökohtiin.

Arviointiperusteissa kiitettiin suunnittelussa hyödynnettyä pedagogiikan esikoisasiantuntemusta sekä projektin kokonaishallinnan erinomaista toteuttamista. Lisäksi Kastelli monitoimitalo sai Gold-tason LEED for Schools –sertifikaatin ensimmäisenä kouluna Pohjoismaissa.

”Olemme erittäin ilahtuneita saamastamme palkinnosta. Kastellin monitoimitalo edustaa Pohjois-Suomessa ensimmäisiä rakennuskohteita, jossa on toteutettu elinkaarimallia kaikessa rakentamisessa ja suunnittelussa. Kestävyys, energiatehokkuus, toimivuus ja edulliset ylläpitokustannukset on huomioitu kaikissa päätöksissä. Suunnittelimme kohteen 3D-mallinnusohjelmia hyödyntäen, jolloin suunnittelu on paljon havainnollisempaa sekä talotekniset työt voidaan mitoittaa millin tarkkuudella kohteeseen. Rakennuksen päämassat ovat betonielementtirakenteisia, liikuntatilojen runko on teräsrakenteinen ja aulan sekä väestösuojien tilat ovat paikalla valettuja”, kertoo yksikön päällikkö Jouni Siika-Aho WSP:ltä.

Oulun kaupungin järjesti alkuvaiheessa arkkitehtikilpailun, jonka voitti Lahdelma & Mahlamäki Oy. Heidän työnsä oli WSP:n suunnittelun lähtökohtana.

Loppukilpailussa kärkipaikasta kilpailivat Göstan paviljonki Mäntässä, E18 Koskenkylä–Kotka-moottoritie ja Kastellin monitoimitalo. Voittajan valitsi Tekesin pääjohtaja Pekka Soini.

WSP:n projektiryhmään kuuluivat Jouni Siika-aho, Jani Hyry, Marjo Ronkainen, Mari Mäkiniemi, Lasse Keränen, Terhi Kilvelä, Mika Liedes, Jussi-Pekka Laurila, Outi Pekkala, Veikko Suomela ja Simo Hyttinen. Projektiryhmä suunnitteli kohdetta noin 11 500 työtuntia.

Lisätietoja:

Yksikön päällikkö, talonrakennus, Jouni Siika-aho, WSP,
puh: 0400-944 573, jouni.siika-aho@wspgroup.fi

RIL:
http://www.ril.fi/fi/etusivu/ajankohtaista-2/ril-palkinto-2014-kastellin-monitoimitalo-oulussa.html

WSP on monialainen suunnitteluyritys, joka tunnetaan vaativista suunnittelukohteista ja kestävistä ratkaisuista. Ydinpalvelumme ovat Yhdyskuntasuunnittelu, Kiinteistöt, Teollisuus ja Sillat. Meillä työskentelee noin 350 asiantuntijaa, ja liikevaihtomme vuonna 2013 oli 31,3 miljoonaa euroa. Asiakkaat pitävät WSP:tä ratkaisujen aktiivisena löytäjänä, jonka kanssa on helppo toimia.

Suomen WSP on osa kansainvälistä WSP:tä, jossa työskentelee 31 500 asiantuntijaa yli 500 toimistossa ympäri maailmaa. Syyskuussa 2014 WSP osti teollisuudessa ja infrassa maailman tunnustetuimpiin kuuluvan suunnittelutoimiston Parsons Brinckerhoffin. Yrityskaupan myötä lukeudumme nyt maailmaan johtaviin suunnitteluyrityksiin alallamme.

Merkittäviä kotimaisia suunnittelukohteitamme ovat Sipoon Sibbesborgin alue, Viikin matalaenergiatalo, Meilahden kolmiosairaala, Oulun Kastellin monitoimitalo, useimmat metropolialueen raideliikennehankkeet, Olkiluodon ydinvoimalaitos sekä lukuisat tuulivoimahankkeet.

Kansainvälisiä suunnitteluhankkeita WSP:llä on jo 39 maasta, esimerkiksi sellutehtaille ja voimalaitoksiin tehtyjä kattilansuunnitteluprojekteja. Vuonna 2013 voitimme kaksi merkittävää kansainvälistä siltasuunnittelukilpailua; Kruunuvuoren sillan Helsingissä ja Pont Jean-Jacques Bosc -sillan Bordeauxissa.

www.wspgroup.fi

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs