Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » OMAKOTIRAKENTAJA ONNISTUI PERUSTUKSEN TEOSSA LUVATUN HELPOSTI LAMMITASSUILLA

Lammin Betoni Oy

OMAKOTIRAKENTAJA ONNISTUI PERUSTUKSEN TEOSSA LUVATUN HELPOSTI LAMMITASSUILLA

Artikkeli.
Julkaistu: 26.09.2012 klo 10:32
Julkaisija: Lammin Betoni Oy

Sami Saarikosken ja Helena Hännisen nelihenkisen perheen omakotitalo nousee Tuusulan Riihikallioon vahvalle perustalle. Sen kaksi ensikertalaista teki valmiiksi LammiTassuilla helposti ja siististi reilussa päivässä turhia kiirehtimättä.


Omakotitalo on ollut Saarikoski-Hännisen perheen ajatuksissa jo jonkin aikaa. Siitä haaveillessaan Sami Saarikoski on kierrellyt messuilla tutustumassa erilaisiin varteenotettaviin vaihtoehtoihin. Näillä reissuilla tulivat tutuiksi myös LammiTassut.


– Valmisanturamuotti vaikutti todella helpolta ja nopealta, mutta silti vahvalta ja toimivalta ratkaisulta. LammiTassun työohjeetkin olivat ymmärrettävät. Vakuutuin siitä, että Tassut sopivat tällaiselle ei-ammattirakentajallekin, Sami Saarikoski kertoo.


Kun kaupan kypsyttely tuotti satoa ja teki perheestä keväällä 2012 ison tontin omistajan, ei vaihtoehtoja perustuksen tekoon enää tarvinnut pohtia.


– LammiTassujen helppouden lisäksi minua viehätti erityisesti se, ettei mitään tarvitse purkaa eikä työstä synny rakennus- tai purkuroskaa.


Ekologisesti ja ilman erikoistyökaluja
Perustuksen teko työmaalla sujuikin luvatun helposti. Apunaan Sami Saarikoskella oli työkaveri, eikä kummallakaan ollut ennestään kokemusta LammiTassuista. Myös tulevaa työmaataan katsomaan piipahtanut kirvesmies innostui tutustumaan hänelle uuteen perustustentekotapaan ja osallistumaan hetkeksi työhön.


LammiTassun muotti on valmistettu PE-muovikalvolla laminoidusta teräslankaverkosta ja valmiiksi raudoitettu. Perusraudoitus riitti hyvin Saarikosken työmaalla eikä lisäraudoitusta tarvittu. Lautaa tarvittiin vähän vain hieman taloa alemmas tulevan autotallin ja talon liitoskulmaan.


Kiirettä kun ei ollut, miehet käyttivät aikaa reilun päivän perustuksien tekoon.


– Nopeamminkin se olisi sujunut, mutta mittailimme varmuudeksi vuoksi, että kaikki on varmasti kohdallaan, kun yksi kunnan merkkaama talon kulmamerkki oli päässyt irtoamaan. Se oli sellaista leppoisaa varmistuksen varmistusta, Sami Saarikoski nauraa.


Onnistuisi vaikka naisvoimin
Helena Hänninen kävi perheen pienimpien kanssa rakennustyömaalla katsomassa työn edistymistä ja ikuistamassa sitä kuviksi.


– Aika lupsakalta ja hauskalta työnteko vaikutti. Hymyssä suin näyttivät miehet siirtelevän viisimetrisiä LammiTassuja, joilla painoa onkin kuulemma vain kaksikymmentä kiloa. Taitaisi onnistua naisvoiminkin, miettii Helena Hänninen, jolle kuitenkin lankeaa rakennusaikana kaiken kaikkiaan enemmän lastenhoitajan rooli.

Betoniauto tuli Riihikallioon lasteineen seuraavana päivänä. Pikku hiljaa mennään eteenpäin. Sami Saarikoski aikoo itse olla mukana ammattilaisten apumiehenä niin paljon kuin päivätöiltään ehtii. Uuteen, yksitasoiseen 140-neliöiseen puutalokotiin, jossa on lisäksi 30 neliön autotalli, perhe uskoo pääsevänsä keväällä 2013.

Lisätietoja:Myyntijohtaja Jussi Kuokkanen, jussi.kuokkanen@lammi-perustus.fi, puh. 0207 530 474, www.lammi-perustus.fi

Liitteen näyttökuvat ovat Saarikoski/Hännisen työmaalta. Kuvat ovat saatavilla isommassa koossa.           Kuvapyynnöt: uma@markkinointiviestintahuuto.fi

Liitetiedostot

Lammin Betoni Oy on perustettu vuonna 1956. Se on Suomen vanhin ja suurin betonikivien valmistaja. Kansainvälistyvä konserni tunnetaan betonisten harkkojen, kivitalojen, kellariratkaisujen, valmisanturamuottien, muurikivien ja pihakivien innovatiivisena ja laadukkaana valmistajana. Työntekijöitä konsernissa on 80. Liikevaihto vuonna 2011 oli 24,7 milj. euroa.

Lammin Betoni on kehittänyt jatkuvasti toimintaansa ja tuotteitaan sekä pyrkinyt löytämään uusia tapoja betonin hyödyntämiseksi pientalorakentamisessa. Esimerkkejä tästä ovat Lammin ladottavat lämpökivet ja niiden myötä kivitalojen parhaimmistoa edustava tytäryhtiö Lammi-Kivitalot.

Pihojen merkityksen kasvaessa entisestään LammiPiha on tuonut valikoimiinsa uusia tuotteita ja ratkaisuja, jotka ovat ilmeeltään ja värimaailmaltaan toimivasti Lammi-tuoteperhettä täydentäviä.

Uusin tulokas konsernissa on laadukkaisiin perustustuotteisiin keskittyvä Lammi-Perustus, joka valmistaa mm. LammiTassu-valmisanturamuotteja.

Vientitoimintaa konsernilla on lähinnä Venäjälle, Viroon, Ruotsiin ja Norjaan. www.lamminbetoni.fi, www.lammi-kivitalot.fi, www.lammi-perustus.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs