Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Nyt on jo kiire vastata kyselyyn Lappeenrannan katujen, teiden ja puistojen kunnosta sekä pelastuslaitoksen ja jätehuollon palveluista

Lappeenrannan kaupunki

Nyt on jo kiire vastata kyselyyn Lappeenrannan katujen, teiden ja puistojen kunnosta sekä pelastuslaitoksen ja jätehuollon palveluista

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2015 klo 07:45
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Nyt on jo kiire vastata kyselyyn Lappeenrannan katujen ja teiden kunnosta ja kunnossapidosta, puistojen hoidosta, jätehuollosta, katuvalaistuksesta ja pelastustoimesta. Kysely on avoinna Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla www.lappeenranta.fi nimellä ”Kysely Lappeenrannan yhdyskuntateknisistä palveluista”. Vastausaikaa on toukokuun loppuun asti. 

Kaupungininsinööri Pasi Leimi kertoo, että tähän mennessä vastauksia on tullut ainoastaan noin 80.  Hän arvelee, että kyselyn nimessä esiintyvä ”yhdyskuntatekniset palvelut” on karkottanut vastaajia. Vaikka nimi kalskahtaa etäiseltä, kyse on kuitenkin meitä kaikkia lähellä olevista asioista kuten kulkureiteistämme ja viheralueistamme. 

– Tarvitaan vähintään 300 vastausta, jotta kyselyn perusteella voitaisiin tehdä uskottavia johtopäätöksiä ja tuloksia voitaisiin verrata muiden kaupunkien tuloksiin. Kiirettä alkaa pitää. Kysely on oikea kanava vaikuttaa. Jos vastauksia saadaan tarpeeksi, niitä käytetään jatkossa suunnittelun tukena, Leimi valottaa. 

Samassa kyselyssä voi kertoa näkemyksiään myös oman asunnon ja asuinalueen asioista, kuten liikenneyhteyksistä ja palvelujen saatavuudesta. 

Nettikyselyn ohella on meneillään otokseen perustuva kirjekysely. Vastauksia odotetaan 600 kirjekyselyn saaneelta. 

Lappeenrannan kysely on osa FCG Konsultointi Oy:n toteuttamaa valtakunnallista kyselyä, joka toteutetaan 15 kaupungissa ja kunnassa. Eri paikkakuntien tuloksista laaditaan vertailutaulukko. 

Edellisen kerran Lappeenrannan yhdyskuntateknisistä palveluista on toteutettu kirjekysely vuonna 2014. Kysely on toteutettu pitkään vuosittain kirjekyselynä. Nyt uutta on, että kaupunki on avannut netissä vastausmahdollisuuden kaikille kuntalaisille. 

Lisätietoja: 

Lappeenrannan kaupunki
Kaupungininsinööri Pasi Leimi, puh. 040 740 1643
pasi.leimi@lappeenranta.fi

FCG Konsultointi Oy
Heikki Miettinen
tutkimuspäällikkö
puh. 0500 762 675
heikki.miettinen@fcg.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs