Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Ministeri Vapaavuori vihki Länsimetroa mahdollistavan Carunan Keilaniemen sähköaseman käyttöön

Caruna

Ministeri Vapaavuori vihki Länsimetroa mahdollistavan Carunan Keilaniemen sähköaseman käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2014 klo 16:08
Julkaisija: Caruna

Caruna on rakentanut nykyaikaisen sähköaseman turvatakseen Länsimetron ja Keilaniemi-Otaniemi asuinalueiden tarvitsemat lisäsähkön tarpeet. Asema on olennainen osa uudistuvaa Keilaniemen aluetta ja palvelee koko Keilaniemi-Otaniemi alueen kehittymistä. Caruna investoi 10 miljoonaa euroa sähköaseman rakentamiseen.

Sähkö on yhteiskuntamme toimivuuden peruspilari. Ei kuitenkaan riitä, että sähköä tuotetaan, vaan sähkö on toimitettava sitä tarvitseville asiakkaille mahdollisimman häiriöttömästi. Caruna investoi sähköverkkoonsa yli 100 miljoonaa euroa vuodessa, jotta tämä yhteiskunnan ja asiakkaiden asettama tavoite toteutuu. 

Sähköasema on yhdistetty maakaapeleilla nykyiseen 110 kilovoltin verkkoon. Kaapelointi vähentää merkittävästi ilmastollisista häiriöistä aiheutuneita sähkönjakelun keskeytyksiä. Asema on kytketty verkkoon renkaana mikä parantaa aseman vikakestoisuutta ja näin ollen sähkönjakelun luotettavuutta alueen asukkaille ja yrityksille.

- Keilaniemen sähköasema on malliesimerkki jouhevasta yhteistyöstä Espoon kaavoittajien, lupaviranomaisten ja sähkönsiirtoyhtiön välillä. Tätä tärkeää yhteistyötä tarvitaan sähköverkon sijoittamiseen ja kustannustehokkaaseen rakentamiseen. Sähköasema on erittäin tärkeä osa Keilaniemen alueen kehittymistä ja Länsimetron rakentumista, toimitusjohtaja Ari Koponen Carunasta kertoo.

Keilaniemen sähköasema edustaa suomalaisen osaamisen teknologista parhaimmistoa ja on suunniteltu ulkonäkönsä puolesta sopimaan ympäristöönsä saumattomasti. Samalla asema edustaa kehitystä kohti vähäpäästöisempää yhteiskuntaa sähköaseman katolla olevan Fortumin 190 m2 aurinkopaneelijärjestelmän avulla. Paneeleiden arvioitu vuosituotanto vastaa yhden sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaista sähkönkulutusta ja sillä korvataan aseman kahden päämuuntajan tyhjäkäyntihäviöitä.

Aseman rakentaminen alkoi kesäkuussa 2013 ja se valmistui joulukuussa 2014. Asemarakennuksen suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co, Expecon Oy, MM-Yritysrakentaja Oy, Siemens Osakeyhtiö. Päämuuntajat toimitti Multirel Oy ja julkisivun Cronvall Oy ja RMIG DK. Aurinkopaneelit toimitti Naps Solar Systems Oy. 110 kV:n kaapelireitin mahdollisti Espoon kaupunki, Aalto-yliopistokiinteistöt Oy ja Senaatti kiinteistöt. 110 kV:n kaapelireitin suunnittelusta vastasi Ramboll Finland Oy ja rakentamisesta YPR Yleinen Pohjarakennus Oy. Kaapelit toimitti Prysmian Finland Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja: Ari Koponen, toimitusjohtaja, Caruna, puh. 050 453 1254

Kuvia sähköasemasta toimitusten käyttöön: http://caruna-imagebank.jelastic.planeetta.net/welcome.php?sNickname=26b3d1c321c062bda1428f92661e497d&cat=197

 

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

 

 

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 640 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 340 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1 500 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 100 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs