Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Metsähallitus pyrkii eroon muovista – uusi pääkonttori muovittomaksi

Metsähallitus

Metsähallitus pyrkii eroon muovista – uusi pääkonttori muovittomaksi

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2016 klo 12:00
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallitus on käynnistänyt kaikissa yksiköissään kartoituksen muovin käytöstä ja sen korvaamisesta uusiutuvilla biohajoavilla materiaaleilla. Muovittomuutta tavoitellaan myös Vantaan pääkonttorin uusissa toimitiloissa, joiden sisustussuunnittelussa pyritään innovatiivisiin ja ympäristöystävällisiin ratkaisuihin.

- Metsähallitus toimii edelläkävijänä vihreillä markkinoilla ja haluamme olla edelläkävijöitä myös sekä muovijätteen vähentämisessä että muovin korvaamisessa kestävillä, uusiutuviin materiaaleihin perustuvilla, ratkaisuilla, sanoo pääjohtaja Esa Härmälä.

Muovijäte uhkaa niin meriä kuin sisävesiäkin ja esimerkiksi Itämereen päätyvästä muovijätteestä arviolta 80 % on peräisin mantereelta. Metsähallituksen hallinnassa on maaomaisuuden lisäksi yli 3 miljoonaa hehtaaria valtion vesialueita ja työtä niiden puhtauden ja lajiston monimuotoisuuden hyväksi on tehty vuosia. Metsähallitus on myös Baltic Sea Action Groupille antamansa Itämeri-sitoumuksen mukaisesti sitoutunut parantamaan Itämeren tilaa.

- Olemme luomassa Itämeren haavoittuvimmista paikoista karttoja ja näitä kohteita uhkaavat roskat ja erityisesti muoviroskat. Luonnon puhtauden lisäksi toivomme valinnoillamme voivamme vaikuttaa myös uusien innovaatioiden syntyyn, jatkaa Härmälä.  

Metsähallituksen toimitusketjulla tulee olemaan merkittävä rooli muovittomuuden saavuttamisessa ja ensi keväänä uusiin tiloihin muuttavan pääkonttorin sisätilojen materiaalien kilpailutus tulee olemaan ensimmäisiä suuria hankkeita kohti tavoitetta.

Myös Metsähallituksen henkilöstö on haastettu mukaan ideoimaan keinoja muovin vähentämiseksi ja korvaamiseksi kestävimmillä ratkaisuilla.

- Itämeren roskatilanteeseen voidaan vielä puuttua ja toivon, että esimerkkimme kannustaa myös muita toimijoita vähentämään muovin käyttöä, Härmälä toteaa.

Metsähallituksen Itämeri-sitoumus: http://www.metsa.fi/itamerisitoumus

Lisätietoja:

Pääjohtaja Esa Härmälä, puh. 040 676 5005
Viestintäjohtaja Juha Mäkinen, puh. 040 570 9307

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.


Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs