Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » LVI-alassa on edelleen vahvaa imua

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

LVI-alassa on edelleen vahvaa imua

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 08:37
Julkaisija: LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

LVI on yksi opiskelupaikkaa hakevien nuorten suosikki-aloista. Sen vetovoiman uskotaan jatkuvan korkeana kevään yhteishaussa. Suosiota mittaa vetovoimaluku, joka kertoo ensisijaisten hakijoiden määrän suhteessa tarjolla olleisiin aloituspaikkoihin.

Yhteishaku uudistui viime keväänä. Nyt koulutuspaikkaa voivat hakea vain ilman aikaisempaa toisen asteen tutkintoa olevat henkilöt. Samalla vetovoimaluvut arvioitiin uudestaan, koska aikaisempien vuosien luvut eivät ole vertailukelpoisia. Paras vertailukohta ovat lähialojen tutkinnot; verrattuna esimerkiksi rakennus-, metalli- sekä sähköalojen valtakunnalliseen keskiarvoon talotekniikan perustutkinnon vetovoima oli yli 30 % parempi. Kevään 2014 hakutilastojen mukaan talotekniikka on yhtä suosittu kuin autoala, joka on nuorten miesten ikisuosikki.

- Suosiota selittää kiinnostavan ammatin lisäksi työllisyystilanne. Korjausrakentaminen ja huoltotoiminta ylläpitävät LVI-asennusalan työllisyyttä. Näillä sektoreilla LVI-palvelujen tarve pysyykin korkeana talouden ongelmista huolimatta, asiantuntija Juha-Ville Mäkinen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä kertoo.

Mäkisen mukaan suosion taustalla on myös se, että nuorilla on todenmukainen kuva LVI-alan työtehtävistä.

Työympäristöt ja -välineet ovat kehittyneet huimasti; työhön liittyykin paljon tiedonhankkimiseen, töiden suunnitteluun ja laadunhallintaan liittyviä tehtäviä. Ammatti on itsenäinen, vuorovaikutustaidot ja palveluosaaminen kuuluvat jo perusvaatimuksiin. Lisäksi energiatehokkuusvaatimukset ovat muuttaneet LVI-alankin töitä suuntaan, jossa LVI-asentajien asiantuntijuus korostuu.

Syksyllä 2015 talotekniikan perustutkintoon johtava koulutus alkaa 44 opetuspisteessä ympäri Suomea.

Lisätietoja

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry
Asiantuntija Juha-Ville Mäkinen, puh. 045 899 9388, juha-ville.makinen(at)lvi-tu.fi
Viestintäasiantuntija Pipsa Hiltunen, puh. 0400 287 939, pipsa.hiltunen(at)lvi-tu.fi

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry on LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö. Sen tehtävänä on jäsenyritysten ja toimialan liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on yli miljardi euroa, ja ne työllistävät reilut 6 000 henkilöä. Lisätietoja www.lvi-tu.fi

LVI-TU on vahva erikoisurakointiliitto osana Rakennusteollisuus RT:tä

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs