Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Liesipalot voidaan estää – Keittiöön tarvitaan palovaroitinta älykkäämpiä ratkaisuja

Innohome

Liesipalot voidaan estää – Keittiöön tarvitaan palovaroitinta älykkäämpiä ratkaisuja

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2014 klo 09:00
Julkaisija: Innohome

Keittiö on tilastojen valossa kodin palovaarallisin paikka. Keittiöön tarvitaan kuitenkin tavallista palohälytintä älykkäämpiä ratkaisuja. Suomalainen kodin turvalaitteita valmistava Innohome tuo keväällä markkinoille uuden sukupolven liesivahdin. Laite varoittaa uhkaavasta palosta ja tarvittaessa keskeyttää vaaratilanteen katkaisemalla liedestä sähköt.


Itseoppiva teknologia havaitsee uhkaavat palotilanteet

Innohomen liesiturvalaitteet perustuvat patentoituun, itseoppivaan algoritmiteknologiaan. Älyvahdit tarkkailevat ja opiskelevat ympäristöään heti asennuksesta lähtien.

Älyvahtiteknologian keskeisin oivallus on poikkeavien ilmiöiden välitön havaitseminen ja niihin reagoiminen. Tämä mahdollistaa muun muassa tulipalojen alkusyiden havaitsemisen ennen tulipalon syttymistä. Älykkäät liesiturvalaitteet sopeutuvat yksilöllisiin lieden käyttötapoihin, jolloin virhehälytysten määrä minimoituu.

Innohome lieden älyvahteja on kahdenlaisia: Innohome liesihälytin varoittaa uhkaavasta palotilanteesta äänellä. Liesihälytin on helposti asennettava ja saman tien käyttövalmis – mitään erityisasennuksia ei tarvita. Innohome liesivahtijärjestelmä varoittaa myös äänellä sekä tarvittaessa katkaisee lieden sähkönsyötön. Liesivahtijärjestelmän asentamiseen tarvitaan sähköasentajan apua.

– Keittiössä syntyy kokkaillessa usein höyryjä, jotka aiheuttavat vääriä hälytyksiä.  Keittiöön tarvitaankin tavallista palohälytintä älykkäämpiä ratkaisuja. Innohome lieden älyvahdit ovat tehokas ja helppo tapa parantaa keittiön paloturvallisuutta, kertoo Innohomen teknologiajohtaja, keksijä Matti Myllymäki.

Keittiö on kodin palovaarallisin paikka

Tilastojen valossa keittiö on kodin palovaarallisin paikka. Liesien tulipalot usein myös leviävät nopeasti, jos tuli tarttuu rasvaiseen liesituulettimen suodattimeen tai liettä ympäröiviin, helposti syttyviin tavaroihin kuten talouspaperirullaan.

Liedet aiheuttivat suomalaisissa kotitalouksissa vuonna 2013 reilut 850 tulipaloa, joissa kuoli 11 henkilöä.* Tämän tilaston valossa liesi on palovaarallisin kodinkone.

– Yli puolet OECD-maiden kotona sattuvista tulipaloista tapahtuu keittiössä, liedellä. Liedet aiheuttavat valtaosan sähköpaloista. Suurin yksittäinen syy lieden tulipaloihin on valvomaton ruuanlaitto. Toinen syy on, että lieden keittolevy yksinkertaisesti unohtuu päälle, kertoo Innohomen toimitusjohtaja Pertti Haavisto.

Liesiturvalaitteiden tarpeellisuuteen on havahduttu kansainvälisesti: Norjassa laitteet ovat pakollisia, Iso-Britanniassa palolaitokset jakavat laitteita ilmaiseksi koteihin. EU-tasolla liesiturvalaitteista on valmistella EU-standardi.

Suomessa liesiturvalaitteiden käyttö on vielä vähäistä, vaikka liesiin liittyviä palotapahtumia on vuosittain lähemmäs tuhat. Liesipalojen sammuttamista tehokkaampaa ja edullisempaa olisi niiden ehkäisy kokonaan.

* PRONTO-tietokanta

Tuotetiedot

SA101 Innohome liesihälytin kiinnitetään tuotteessa mukana olevalla magneeteilla liesituulettimen liesikupuun. Itseoppiva laite valvoo älykkäästi lieden lämpötiloja ja niiden muutoksia ja hälyttää ajoissa poikkeavan suurista muutoksista ennen vaaratilanteen syntymistä. Suositushinta 39,90 €.

SGK500 Innohome-liesivahtijärjestelmän älyanturi kiinnitetään tuotteessa mukana olevalla magneetilla liesikupuun ja ohjainyksikkö lieden taakse sähkönsyöttöön. Älyanturi valvoo lieden toimintaa ja hälyttää vaaran uhatessa. Jos hälytykseen ei reagoida, järjestelmän sähkönsyöttöön kytketty ohjainyksikkö katkaisee sähköt liedestä estäen tulipalon. Suositushinta 349,00 €

Älykkäät lieden turvalaitteet sopeutuvat yksilöllisiin lieden käyttötapoihin, jolloin virhehälytysten määrä minimoituu. Ne sopivat kaikkiin liesiin mukaan lukien induktio- ja kaasuliedet (lisävaruste). Paristoilla toimivat anturit eivät vaadi mitään johtoja asennukseen ja ovat pitkäikäisiä. SA101-liesihälyttimen pariston kestoikä on 5 vuotta ja aurinkokennoilla varustetun SGS500-älyanturin 15 vuotta.

Innohomen liesihälyttimiä ja liesivahtijärjestelmiä myydään sähkötukkuliikkeissä sekä hyvinvarustelluissa kodinkone- ja elektroniikkaliikkeissä. Laitteita toimittavat myös sähköasennusliikkeet.

Lisätiedot
Toimitusjohtaja Pertti Haavisto, p. 041 515 6000 tai pertti.haavisto@innohome.com

www.innohome.com

Liitetiedostot

_____________________________________________________________________

Innohome on vuonna 2005 perustettu suomalainen yritys, joka kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy älykkäitä kodin turvalaitteita. Innohome on alansa Pohjoismaiden markkinajohtaja ja noin 90 prosenttia tuotannosta menee vientiin. Innohome tekee tiivistä yhteistyötä useiden maiden paloviranomaisten ja muiden turvallisuusalan toimijoiden kanssa. Innohome tekee yhteistyötä myös EU:n liesiturvatyöryhmässä. Innohome toimii Espoossa. www.innohome.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs